tag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post4452732371039052711..comments2023-11-15T17:26:19.924+01:00Comments on Čarovnije z male kmetije: Krofi, zelje, maškare...Čarovnije z male kmetijehttp://www.blogger.com/profile/03329268063499100476noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-55780489639140474362018-10-23T21:59:41.688+02:002018-10-23T21:59:41.688+02:00Uf, težko rečem za koliko glav. Poglejmo takole - ...Uf, težko rečem za koliko glav. Poglejmo takole - v naš 50-litrski sodček je šlo 40 kg očiščenih glav (kocen izrežemo, velike glave damo na pol) in približno 40 litrov mešanice. Vedno naredimo mešanico z desetih litrov, potem pa zlijemo na naloženo zelje, spet naredimo mešanico in tako dolivamo, dokler zelje ni lepo pokrito z njo.Čarovnije z male kmetijehttps://www.blogger.com/profile/03329268063499100476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-79671664018670046132018-10-11T11:02:19.399+02:002018-10-11T11:02:19.399+02:00Mene pa zanima za koliko glav zelja je ta mesanica...Mene pa zanima za koliko glav zelja je ta mesanica vode ker tega nikjer ne omenjate. Mogoce sem spregledala. HvalaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18387796398282015890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-64114807146581557352014-10-04T21:10:37.858+02:002014-10-04T21:10:37.858+02:00Pozdravljeni :)
Da, na zelje nalijemo to isto vodo...Pozdravljeni :)<br />Da, na zelje nalijemo to isto vodo.<br />Me veseli, da vam pride prav, bodite dobro,<br />LpČarovnije z male kmetijehttps://www.blogger.com/profile/03329268063499100476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-77681372614237418842014-10-04T10:45:03.116+02:002014-10-04T10:45:03.116+02:00Hvala za krasne recepte! Imam vprašanje. Ko pri ki...Hvala za krasne recepte! Imam vprašanje. Ko pri kisanju zelja odlijete vodo, to isto zopet nalijete na zelje ali naredite novo mešanico, ali pa samo čisto vodo?<br />Hvala za odgovor in še več krasnih receptov.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-77295680791960541682013-11-08T11:21:54.561+01:002013-11-08T11:21:54.561+01:00Res je. Z mojimi začetki raziskovanja brezglutensk...Res je. Z mojimi začetki raziskovanja brezglutenske prehrane, je prišla tudi informacija, da kamut ne vsebuje glutena. Vendar ga, danes to vem. Se zahvaljujem za komentar, ker sem že večkrat rekla, moram popraviti objavo, pa si nisem vzela teh nekaj sekund. Spodbudili ste me k temu, da ne širim krive vere. Hvala, dobrodošli na našem blogu :)Čarovnije z male kmetijehttps://www.blogger.com/profile/03329268063499100476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-66624059745408091482013-11-08T08:18:17.992+01:002013-11-08T08:18:17.992+01:00Pozdravljeni,
čudovit blog, vendar moram napisat,...Pozdravljeni, <br />čudovit blog, vendar moram napisat, da kamut ni žitarica ki ne vsebuje glutena. <br />Vse lepo. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-84736527651315256722013-10-21T10:52:16.474+02:002013-10-21T10:52:16.474+02:00Pozdravljeni, ja hvala, da ste me opozorili. Zelja...Pozdravljeni, ja hvala, da ste me opozorili. Zelja ni treba nič tlačit, masamo naložiš glave. Sem pa površno napisala in takoj popravim - zelje imamo mi na vrhu obteženo z dvema hrastovima deskama, debeli sta kakšnih 8cm, da sta težki. To je vse. Ostalo velja po navodilih. Če nimate hrastovih desk, vzemite kakšen kamen, ali pa desko za rezanje zelenjave in opran kamen nanjo. Kdaj ste kisali?Čarovnije z male kmetijehttps://www.blogger.com/profile/03329268063499100476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-8641473392673068752013-10-21T10:21:17.038+02:002013-10-21T10:21:17.038+02:00Zelo sem vesela tega enostavnega recepta za kisanj...Zelo sem vesela tega enostavnega recepta za kisanje zelja. če prav razumemem, zelja sploh ni treba nič tlačit, ampak pri meni splava nad površino vode. a je to vseeno v redu. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-2231690132112921212013-02-19T19:17:04.892+01:002013-02-19T19:17:04.892+01:00Krofi izgledajo prekrasno :), ne dvomim, da so tud...Krofi izgledajo prekrasno :), ne dvomim, da so tudi okusni :).Cinnamon and Thymehttps://www.blogger.com/profile/07902026136732814582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-3311359424673576512013-02-12T18:03:33.339+01:002013-02-12T18:03:33.339+01:00Veš, da nisem vedela tega, da naj bi jedel človek ...Veš, da nisem vedela tega, da naj bi jedel človek zelje za pusta. Potem pa tako dobro, da sem imela danes sarmo za kosilo :)))) Pa krofi zgledajo zelo slastno. Lepo bodi! VladkaVladuškahttps://www.blogger.com/profile/08002701578821015355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-56822507969801424802013-02-12T14:04:38.701+01:002013-02-12T14:04:38.701+01:00To, da so brezglutenske moke drage, smo pa kar nav...To, da so brezglutenske moke drage, smo pa kar navajeni. Največkrat zato uporabljam kar koruzno pa riževo, ker sta najcenejši. <br /><br />Sicer pa hvala, bom pogledala v DM.jagodkahttps://www.blogger.com/profile/02887202899684801130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-58207123701010362532013-02-11T21:52:51.833+01:002013-02-11T21:52:51.833+01:00DM jo ima po novem, ali pa v specializiranih BIO t...DM jo ima po novem, ali pa v specializiranih BIO trgovinah.Je pa kar draga, nekje v rangu ajdove, morda malce več.Čarovnije z male kmetijehttps://www.blogger.com/profile/03329268063499100476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-29486256767507494342013-02-11T19:57:09.170+01:002013-02-11T19:57:09.170+01:00Pri nas smo tudi že poskušali narediti krofe brez ...Pri nas smo tudi že poskušali narediti krofe brez glutena, a nam žal ni nikoli prav dobro uspelo: so bili pretrdi ali pa neokusni. Recept že spravljen - če ne za letos, pa za drugo leto. Kje se pa dobi kamutova moka?jagodkahttps://www.blogger.com/profile/02887202899684801130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-867217875976822073.post-31566502338408944632013-02-10T23:13:40.109+01:002013-02-10T23:13:40.109+01:00Kako z užitkom prebiram tvoje objave. Tudi tale je...Kako z užitkom prebiram tvoje objave. Tudi tale je prav super, vsega po malo, zabavnega, poučnega, koristnega.... Hvala za super recepta. Zagotovo ju preizkusim.Martinahttps://www.blogger.com/profile/05057145455335607680noreply@blogger.com