Ne le, da je hren v teh dneh dobrodošel zdravilec prehlada, tudi dober je! Za čiščenje dihal, sinusov, prebavil in kot harmonija okusov, v tem rahlem namazu.
Korenino, izkopano in naribano včeraj, smo čez noč dali v steklen kozarček in prelili z limoninim sokom. To je dober način, za hranjenje naribanega hrena tudi do kakšnega meseca, hkrati pa super zdravilo za vnete sinuse :)
Tokrat sem iz te hrenovo-limonine mešanive pripravila HRENOV NAMAZ ( presni, veganski)
- namesto smetane sem zmlela indijske oreške
- dodala vodo
- sol
- in nariban limonin hren po okusu, za otroke manj, za odrasle več .)
Mali, obribani ostanki korenine, bodo šli nazaj v zemljo. S hrenom je namreč tako, da kamorkoli damo majhen košček korenine, si bo opomogel in rasel naprej. Zakladnica življenske energije, s katero je tako, kot z vsem - da je le v pravi meri :)
Lp,Keltika
Super si se tole spomnila. Jaz svež hren vedno samo naribam in si ga ne shranjujem na zalogo. Verjetno si ga pa bom začel s to tvojo varianto.
OdgovoriIzbrišiU, hvala za idejo za shranjevanje naribanega hrena - mi ga vedno ribamo sproti in potem vsakič do konca pojemo, da se ne bi slučjano posušil.
OdgovoriIzbrišiŠe en krasen recept :). Hvala! Tole bom sigurno probala pa še jabolka bom vmešala. Sem razmišljala, da bom v prihodnje naredila vegansko majonezo :).
OdgovoriIzbrišiHvala za recept in nasvet za shranjevanje. Sama imam hren tudi zelo rada in verjamem v njegove zdravilne sposobnosti.
OdgovoriIzbrišiHej Čarovnije, pri meni vas čaka nagrada. Pa ni prvoaprilska šala :)
OdgovoriIzbriši