Malinove tortice, ki jih z veseljem zmažejo tudi tisti, ki ob besedi surova hrana vidijo pred očmi solato, glave zelja in jabolka :)
Osnova
- mala skodelica grobo mletih mandljev
- mala skodelica grobo mletih lešnikov in
- mala skodelica grobo mletih orehov
- pol skodelice namočenih, ne čisto popolnoma zmletih rozin
- med ali presni agavin sirup po okusu
- eno drobno naribano jabolko
- malce mlete vanilije
- malce cimeta
- in dve žlici stopljenega (do 40°C) kakavovega masla
Krema
- skodelico namočenih indijskih oreškov zmeljemo z dodatkom vode do kreme
- dodamo dve žlici stopljenega kakavovega masla
- presni agavin sirup po okusu
- nazadnje na hitro vmešamo še maline
Naložimo na osnovo in postavimo v hladilnik.
Roza tortice za punce :)) No, pri nas so jih v glavnem pojedli fantje. So namreč precej nasitne, čeprav maline v kremi delujejo zelo osvežujoče.
Maline ki veselo zorijo, so tako zdrave, da jih skušamo čimveč pojesti presnih, saj le tako ohranijo vso svojo moč.
Bodite lepo :)
Lp,Keltika
Presne tortice so itak zmaga, sploh pa tako preprosto narejene kot tvoje.
OdgovoriIzbrišiPrava čarovnija:)mnjami:)
OdgovoriIzbrišiNjami
OdgovoriIzbrišiin prava paša za oči
lp Tamara
Na tvoji kmetiji pa res čarate :-) Jaz sem včeraj naredila malinov sirup in to na najmaj 40 let star sokovnik. Najem se jih pa vsak dan do sitega :-)
OdgovoriIzbrišiOdlicno zgledajo te mini tortice.
OdgovoriIzbrišiPredivno izgleda sve na ovim slikama.Volim te zdrave slatke zalogaje i mislim da su uvek prava stvar kad ne znamo šta za dezert
OdgovoriIzbrišiMmmmm, tole je pa slastno za oko in prav gotovo tudi za brbončice. Nujno moram preizkusiti. Hvala za vse tvoje kulinarične čarovnije.
OdgovoriIzbriši