Večina je šla stran, ker smo jih zamudili, saj preveliki ostrigarji postanejo žilavi. Lahko bi jih sicer posušili in zmleli, ampak za to bo še dovolj prilik.
Medtem, ko drugi iščejo jurčke, bomo šli mi zdaj večkrat naše hlode gledat :)
Nič nisem komplicirala s pripravo. Zelo okusni so na hitro popečeni, zgolj marinirani s soljo, poprom in olivnim oljem.
Poleg pire krompirja in špinačne omake, ki jo pripravljam na olivnem olju in z riževim mlekom. Tako so tudi tisti člani družine, ki ne jedo gob, našli nekaj zase pri kosilu.
Ljubitelji česna, pa so si lahko pečene bukove ostrigarje obogatili s tržaško omako, ki sem jo na hitro podušila, le toliko, da je česen zadišal.
In potem, če imaš dovolj trdno voljo, si izboriš tudi kakšno mesto pri mizi :)
Lp,Keltika
Kakšno super kosilo, do sem mi diši :) Pa tale počitek bi se mi tudi prilegel po jedi :)
OdgovoriIzbrišiMmm, obožujem pražene gobice in pire krompir. Božanska kombinacija, da še krožnik poližem :)
OdgovoriIzbrišiMucki pa so pravi razvajenčki in znajo uživati.
Pa res diši... Mačkice že vejo kje je fino.
OdgovoriIzbrišiU, tole pa zgleda zelo slastno! Čudovito si pofotkala. Kar sline se mi cedijo. :-) Muce pa znajo uživati! :-)
OdgovoriIzbrišiObožujem gobe, nisem nabiralka , to prepuščam svojemu možu, jih pa z užitkom pripravim in popapcam.....kje praviš, da je tisti hlod????? čao
OdgovoriIzbrišiMmmm, prav tole bi! Le večjo porcijo :)
OdgovoriIzbrišiUživajte!
Se lahko kar pod Mojco podpišem. Nisem pa še jedla teh ostrigarjev.
OdgovoriIzbrišiPoznam pa to z zasedenimi stoli, čeprav se naša dva še rajši spravita na sedežno. Lp
Zadišalo po dobrem ,ja tudi naši stoli so zasedeni:)
OdgovoriIzbrišijazt bi papala:) hihi
OdgovoriIzbrišiaja zmanjkalo :((( no pa se drugic povabim hihih
zelo zanimivo. bo treba mal hlode pregledat. hvala za namig in... joooj kolk luštne muce :-)
OdgovoriIzbriši