NJOMSIPOPSI, sem jih poimenovala, so mi pa kooončno uspeli taki, da so dobri, veganski, brez glutena, držijo skupaj in obstanejo na palčki :)
Zgodba s temi popsi se je začela, ko je Najmlajša listala po katalogu ene od trgovin z igračkami in si strašansko želela take plastične tovarnice za izdelavo popsev. Ogledovala si je bloge, še posebej Prav posebno mamo, pa posnetke na you tubu, slike, pripomočke...
Ko je dobila svoje prve prave pripomočke se je pa peklo, packalo in uživalo :) Ob njej sem se učila in veselje dobila še jaz.
In ker je ob vseh luštnih popsih kar žalostno, če ne smeš glutena, je končno prišel tudi trenutek zame. Uspelo mi je speči in oblikovati popse brez glutenske moke :)
Recept:
- 150g riževe moke
- 35g tef moke
- 25g rožičeve moke
- 40g koruzne moke
- 150g sladkorja
- 50g grenkega kakava v prahu
- 1 vanilin sladkor
- 1 pecilni iz vinskega kamna
- 1 dcl olja
- 2 dcl rastlinskega mleka (riževo ali kokosovo)
zmešamo najprej suhe, dodamo mokre sestavine, pečemo v ogreti pečici na
180°C, 35, 40 minut. Ohladimo, zdrobimo, dodamo 1 dcl borovničevega
kompota - 1 dcl borovnic in vodo, žičko sladkorja, malo pokuham,
zmiksam, nato dodam še dve veliki žlici trde kokosove smetane (iz
hladilnika). Zmešam v voljno, plastelinasto maso. Če vam je presuho in
gre narazen, dodajte še malo kompota.
Naprej gre po ustaljenem postopku za popse, veliko časa, veselja in packanja.
In ker je zunaj čisto pomladno
in je prav poseben dan
in se sonce smeji vsem enako,
ker zvončki prinašajo upanje,
raziskovanje stranskih poti in pobočij ob Savi
si vzamem čas za
nekaj objemov in poljubčkov
in zagrizem v sladko upanje.
Bodite sončkasto :)
Srečno, Keltika
Veliko dela jw bilo,na koncu pa se je izplačalo.Prav slastno izgledajo.
OdgovoriIzbrišiNjami njami. Kjer je volja je tudi pot in me veseli, da si iznašla recept, ki ti ustreza. Dobro zgledajo.
OdgovoriIzbrišiKrasni so in vesela sem zate, da se tudi ti lahko sladkaš z njimi.
OdgovoriIzbrišiLepo si se pocartala za čisto poseben dan! Krasne fotke. <3
OdgovoriIzbrišiZgledajo slastno in pomladno. Bi blo za probat.
OdgovoriIzbrišiS temi "lizikami" je ogromno dela, vnedar je užitek potem se vsesti in se posladkati :). Super, da ti je uspelo najti recept tudi tvojim potrebam primerno - zgeldajo pa fantastično in hami, njami dobro :)
OdgovoriIzbriši