Ampak saj veste kako je, ko ti nekaj zadiši..ni miru, dokler ne rešiš zadeve. Tako so meni zadišali kruhovi cmoki. Ker ni bilo kruha, sem ga spekla. Da pa ne bi imela dvojnega dela, sem že v začetku zastavila nekakšne cmoke, ki sem si jih zamislila kot vrtnice z okusom po cmokih :)
Testo iz katerega pride dovolj vrtnic za 4 osebe (pa še za hladno malico ostane), je iz
- 600 g pirine moke
- 4 žlic olivnega olja
- 1 zvrhane žličke soli
- pol žličke sladkorja
- male žličke zdrobljenega kvasa
- vodo pa vedno dodajam po občutku in se še nisem spravila k merjenju
- 4 velike, sesekljane čebule, prepražene na olivnem olju
- velik šop sesekljanega peteršilja, ki sem ga pomešala s
- 6 stroki sesekljanega česna
- in blanširane liste rdečega zelja
- malce posolila
Pekle so se na 180°C, 25 - 30 minut.
Nastale so okusne in lepe kruhove vrtnice.
Poleg se je prilegal por v smetanovi omaki. Veganska varianta je vsebovala riževo mleko.
Precej nezahtevno kosilo, a luštno na pogled in zelo okusno.
Tudi sicer je bil takšen ves vikend. Nezahteven in lušten.
Naše vode so hvalabogu ostale majhne.
Delo nam je še vedno v veselje.
In na travniku se nam je zasejalo in nas razveselilo mlado kostanjevo drevesce :)
Srečno :)
Lp, Keltika
Slastno
OdgovoriIzbrišilp Tamara
bravo:))) tole pa prekaša tudi šefovo kuhinjo ..... tko da zgleda super in še dißi:)))
OdgovoriIzbrišiKruhovi cmoki so tudi pri nas zelo priljubljena jed, oziroma priloga. :-) Tvoja različica kruhovih cmokov je pravi kulinarični podvig, pa še super zgleda.
OdgovoriIzbrišiKako kul izgleda to jelo.. sviđa mi se!!:) I sličice;)
OdgovoriIzbrišiTole je moralo biti pa zelo slastno, videti je že tako.
OdgovoriIzbrišiIzgleda slastno, hvala za recept, preizkusim enkrat :-)
OdgovoriIzbrišiSuper za tak vikend! In hvala za njami namig! Res je videti privlačno!
OdgovoriIzbrišiPrijeten teden!
Obozujem kruhove knedle in ji veckrat naredim. tae tvoja kreacija pa je cisto nekaj posebnega in verjamem, da tudi zelo okusnega.
OdgovoriIzbrišiMinimalistično v velikem stilu. Te vrtnice pa izgledajo zelo zanimivo.
OdgovoriIzbrišinjami, obužujem kruhove cmoke, porovo omako pa tudi. in prav hude lušte si mi naredila s to objavo.
OdgovoriIzbrišilp
Hvala za zanimiv recept, vsekakor ga bom preizkusila.
OdgovoriIzbriši