In, ker vem, da danes veliko ljudi štrika konec s koncem, morda komu pridejo prav ideje za preprosta in ne prav draga kosila.
Mi imamo pire krompir radi. Nekateri ga jemo brez vsakršnega dodatka, samo krompir, ravno prav slan in dobro pretlačen, ker je presenetljivo dober in pravzaprav sploh ne veš, dokler povsod daješ maslo in mleko. Nekateri člani naše družine, pa brez masla ne morejo :)
Omake pa so večino prilagojene letnemu času in temu, kar trenutno rase. Nič visoke kulinarike, samo eno izmed enostavnih, vsakdanjih kosil.
Jesenska omaka:
- 3 nasekljane čebule in
- 1 veliko papriko baburo sem dušila na olivnem olju, da sta se lepo zmehčali, dodala sem
- pol manjše glave zelja, narezanega na male lističe
- eno olupljeno, naribano bučko, ki smo jih pobrali pred slano in čakajo v gajbici, zunaj pod streho
- 2 nasekljana paradižnika ali pa kakšen deciliter paradižnikove omake
- veliko nasekljanega česna in
- dušila kakšne pol ure, poprašila s tremi žlicami pirine moke, zalila z vodo in solila
Porabila sem tisto, kar je bilo pri roki :)
Kot pri tej Ta hitri torbi. Prijateljica mi rada prinese kakšne kavbojke, ki jih ne potrebuje več, jaz pa recikliram.
Ta hitra torba rečem tistim boršam, ki so dovolj široke, da lahko na hitro nabašeš vanje tako 'fasungo' ali 'špežo' torej nakup, in dovolj velike, da niso prevelike, ko jih vzameš s seboj v avto ter spakiraš vanje plišaste igračke, blokce, barvice, male igrice, vodo, bobipalčke, kakšno bombažno pleničko, volno...
Nič podložena, samo lepo zašita, čaka lastnico.
Tako simpl je to, kaj bi na veliko debatirali. Kljub temu, da tudi službeno uporabljam pogovor, kot najpogostejšo tehniko urejevanja odnosov in osebnosti, se mi vendarle zdi, da je včasih nepotreben in, da štejejo preprosta, mala dejanja in medsebojna toplina. Te pa če je ni, ne pričarajo nobeni pogovori.
Lp,Keltika
Mi pravimo temu posiljeno zelje in je res dobro s pire krompirjem (samo s pirino moko pa res nikoli ne zgoščam, uporabljam jo samo za kruh, bo treba probat pa še to....) Še ena, ki hrčka kavbojke.....tudi k meni jih nosijo, kot na Komunalo...samo moja zaloga še pridno čaka, ideje so, samo časa mi pa zmanjkuje za šivanje)...tako da komentar nad tvojo torbo....NAVDUŠENA...ZELO....si že kdaj kombinirala kavbojke na torbi (ali pa na kakšnih punčkastik kiklcah s kvačkarijo ali štrikarijo.?..(danes zjutraj me kar razganja od idej). Takole, tole so pristni "pogovori" in še kako se strinjam s tabo Mateja....kako malo nam je potrebno ....samo topla , hrabra beseda, pa lahko človek gore premika. Lepo bodi....čao
OdgovoriIzbrišija, tole so konkretni, pristni pogovori, to imam rada. Sem pa s čipkico đins že kombinirala, s kvačkarijo pa še ne. Si mi dala za mislit. :))
IzbrišiPreprosta kosila imam rada, brez veliko pompa, kot imam rada tudi preproste dni :) Ej, super si predelala kavbojke. Torba mi je zelo zelo všeč in taka vsestranska je.
OdgovoriIzbrišiPreprosto je najtabuljš, bi rekli po naše, a ne?
OdgovoriIzbrišiTorbica pa izgleda, kot da iz novih kavbojk ;)
Zopet nas razvajaš in dražiš brbončice s preprostim, a slastnim obrokom.
OdgovoriIzbrišiPredelane kavbojke v nosilno torbo so zelo lepe. Zeleni šiv se jim fajn poda in malo popestri.
Torba je enkratna, jaz bo jo imela za prenašanje knjig v knjižnico. Preprosta kosila pa so zelo všečna, saj ponavadi ne terjajo veliko priprave in časa, kar meni zelo ugaja.
OdgovoriIzbrišiVedno okusno, ko se ohladi :).
OdgovoriIzbrišiTorba pa... ja nobl, ni kaj!
Včasih ugibam, če ima tvoja ura kakšno več :)
Tudi pri nas so preproste jedi največkrat na krožniku. Pire krompir obožujemo (zaenkrat še vedno z obema smetanama in maslom), če pa tega ni, pa tudi le pretlačen. Letos sta me mami in nona razvajali z domačo zelenjavo in mi razen korenja sploh ni bilo treba do današnjega dne nič kupiti. Omake take in drugačne, pa pečena zelenjava - to jemo vse od poletja dalje.
OdgovoriIzbrišiNjam, kako slasten obrok. :-) To, da zmanjka idej, kaj kuhati, pa se zgodi tudi pri nas, ki jemo vse. :-))
OdgovoriIzbrišiTvoja torba mi je zelo všeč. Vanjo se res da stlačiti marsikaj. :-)) Imaš kakšen kroj, ali delaš po trenutnem navdihu?
Nič kroja, kot pri voščilnicah, kakor pride :))
IzbrišiTudi mi obožujemo pire, včasih z grahom ali s špinačo, drugič z repo ali zeljem,...
OdgovoriIzbrišina 1001 način
torba pa kar kliče-napolni me in nesi me
lp Tamara
Hvala za zanimiv recept in reciklažo kavbojk.....uporabno in zanimivo.....kot vedno :-)
OdgovoriIzbrišiej carica simpl je tanartabolj:))
OdgovoriIzbrišitko pravi moj tata:))) drgaci pa pire in topla jabolcna cezana:)))) jupiiiiii:))) za vse brezmesne ljudi:))) torba pa ulala prov za kaksen pohod po stari Ljubljani:))) lepa lepa:)
Ja tudi pri nas je dostikrat - pire in sladko zelje rečemo... doma smo rekli pa podobno kot pri Mojci "prsileno zelje" :-). Torba pa fenomenalna, sploh zeleni šivi so enkratna popestritev!
OdgovoriIzbrišiPreprost in dober obrok,obožujem jih(take obroke),-vse pohvale za zanimive ideje šivanja itd.....
OdgovoriIzbrišiPire krompir je zakon! :)
OdgovoriIzbrišiTorba je pa fenomenalna. Mene že nekaj let čakajo odslužene kavbojke, pa jih še nisem uspela predelati, čeprav je ideja že dolgo prisotna. Tvoja torba s temi lepimi šivi mi je pa dala misliti in mogoče celo psremenim prvotni načrt. :)
Bučke zelo rada mam, a torba mi je zelo všeč. Inače sam iz Novega Sada i redovno obiskam Vaš blog. Pozdravljeni
OdgovoriIzbrišiPrav imaš, samo dejanja štejejo. Besede so prazne.
OdgovoriIzbriši