ponedeljek, 9. november 2015

Sladka prosena kaša v kozarčku

Današnja sladica.


Za kosilo cvetačna juha, sveže pečen kruh in bukovi ostrigarji na čebuli. Smo spet obirali, juhu, in še bomo, tole vreme jim zelo paše.


Sladico sem tokrat skuhala iz prosene kaše.


Zelo dobra, sladko kisla, brez glutena, veganska, jesenska sladkarija.
  • 400 g bio prosene kaše skuhamo v 
  • 1 litru riževega mleka, ki je naravno sladko, zato kaše ni potrebno sladkati, dodamo le malce piranske soli. Kašo vsipamo v vrelo mleko, kuhamo 5 minut, nato pustimo nekaj časa pokrito, da se napoji.
  • 7 večjih jabolk olupimo, in narežemo na lističe. Dušimo jih na dobrem kokosovem maslu ali navadnem maslu, če vam uživanje mleka ne dela težav. Jaz sem dodala še
  •  7 sliv iz zamrzovalnika
  • cimet in po okusu sladkor
  • Vode ne dodajamo. Ko se sadje zduši v sladko čežano, odstavimo z ognja.
  • Skuhamo 1 vanilijev puding. Jaz sem ga skuhala v 0,5l soka iz domačega robidovca,
  • ter dodala še sok 1 limone. Po potrebi dodamo sladkor.
Nato v plasteh nalagamo v kozarčke kašo, čežano, kašo, čežano in prelijemo s pudingom.


Nekaterim je všeč še vroča, drugim iz hladilnika. Najboljše pa je, če kakšen kozarček ostane za zvečer.


In, če potem ostane še kaj časa za ustvarjanje, je pa sploh super :)
Tole luštno mucko sem potegnila z interneta in jo natisnila na akvarelni papir. Barvam z Inktense barvicami, ki jih naravnost obožujem in z distressi.


Potem pa ugotavljam, da vse kar pobarvam, na fotografiji ne izpade niti pol tako dobro, kot je videti v živo. Fotografiranje akvarelnega barvanja moram še natuhtat. kakšen nasvet?
Lp,Keltika

11 komentarjev:

  1. o super ideja za tole reč s proseno kašo! kašo imam zelo rada, mi pa zadnje čase ne uspeva preveč...taka pocasta rata. poskusim še po tem receptu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz velikokrat jem vročo ovseno kašo z domačo marmelado. Kuham jo v vodi, potem dodam mleko, da zavre in odstavim za 10 min, da kaša popije mleko.

    Čestitka pa izgleda kot iz tiskarne, res BP. In ne vem, kaj bi se še dalo izboljšat. Edino, če bi jo s strani obsijalo sonce, bi bil efekt mogoče drugačen.

    OdgovoriIzbriši
  3. uh kolk si mi luste nardila:)))))
    jaz jo skuham v kokosov mleku dodam potem proti koncu slive in malo zapecem v pecici :))) superca je:)) voscilnica pupi:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za recept. Zgleda res slastno. :-)
    Voščilnica je čudovita. Zelo lepo znaš pobarvati motiv. Meni se zdi fotografija popolna. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako si fino postregla sladico v kozarcih. Bi še prej planila nanjo :) Lepo si pobarvalo tole nadve simpatično muco. Glede fotografiranja akvarelnega barvanja nimam kakšnega posebnega nasveta. Poskusi iz različnih kotov in se malo poigraj s svetlobo. Boš videla, če morda kakšen drugi kot drugače poudari barvanje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Takšna sladica mora biti zelo nasitna in lahko nadomesti kakšen obrok/malico.
    Zgleda slastno in potrudila si se, da si tako lepo "zložila" v kozarce.
    Simpatičen in lepo pobarvan motiv. Fotografiranje akvarelov tudi mene muči,
    ker se včasih tiste čisto nežne barve sploh ne vidi in je na fotografijah videti, kot ne bi bilo pobarvano.
    Pa si lahko kdo misli, kako sem površna :)

    OdgovoriIzbriši
  7. O kako domiselno in slastno
    fotografije ki navdihujejo
    in mucka za voščilo
    krasen post
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  8. Za to sladico pa še nikoli nisem slišala, mora pa biti res verjetno dobra. Voščilnica mi je pa zelo luštna.
    Glede fotografije pa mislim, da si ti mojstrica, jaz pojma nimam. Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Njami!!!! Prosena kaša osvoji moje srce jeseni in pozimi...slaka bolj kremna, slana pa zapečena :)
    Nimam izkušenj s fotografiranjem akvarelov, a meni so takšne prav lepe!
    Pozdravčki!

    OdgovoriIzbriši
  10. Na vseh področjih ustvarjalna ... pridna :-))
    Voščilnica pa je zelo cart!

    OdgovoriIzbriši
  11. O kakšna luštna mucica... zanimiva barvna kombinacija, ki se je sama najbrž ne bi lotila, ampak na tvoji voščilnici pa tako dobro izpade. Mogoče nekoč tudi jaz. ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)