čebulni namaz s suhimi hruškami
Za praženo čebulo sicer velja, da ni najbolj zdrava izbira, a če preberemo kakšne sumljive dodatke vsebujejo različne paštete in namazi in smo vsaj malce seznanjeni kaj smo prebrali, potem mirne vesti sprejmemo odločitev za domač namaz.
Zadeva je enostavna:
- 10 dag kokosove maščobe raztopimo (meni je za kuhanje najboljša znamke Eden)
- 2 veliki čebuli drobno drobno sesekljamo
- 5 krhljev suhih hrušk prav tako drobno sesekljamo in skupaj s čebulo počasi, na malem ognju pražimo do zlate barve - z ognja odstavimo malce prej, ker se čebulica v maščobi še nekaj časa praži, tudi ko jo odstavimo z vira toplote
- dodamo 2 mali žlički soli in nadevamo v kozarček.
Suhe hruške dajo namazu bogat, poln okus, ki v kombinaciji s čebulo, na dobrem kruhu, izzveni v odlično malico ali večerjo. Za zalogo suhih hrušk sta pri nas glavne zasluge pobrala babi in dedi. :) Če nimate hrušk, poskusite z jabolki, mislim, da ne morete zgrešiti :)
Jaz sem dala malce preveč maščobe, kar se vidi po tem, da je zgornja plast brez čebulice. Nič hudega, pred uporabo sem ga premešala, da se čebulica in hruške enakomerno porazdelijo. V zapisanem receptu so količine že zmanjšane. Hranimo ga v omari, da ostane mazljiv.
Se vam zdi, da je bil današnji dan siv? Vse slike, ki so slikane zunaj, so nastale danes. Čudovit dan je bil :)
Da bi bil tudi jutri, želim vsem :)
Lp,Keltika
Tvoj blog ima res zanimiv učinek na moj želodček, vedno postane lačen:)
OdgovoriIzbrišiOgladneh od ovih slika..primamljiv je ovaj recept..i interesantan..Možda se usudim da isprobam jednom..;)
OdgovoriIzbrišiJaz bi pa le suhe hruške pojedla. Joj kako dobro izgledajo!
OdgovoriIzbrišiKo sem prebrala tvoj zapis in si napasla oči na čudovitih fotkah sem postala neznansko lačna :-)
OdgovoriIzbrišiSUper vodilo imate.. In tale namaz.. Bi se kar na kakšno degustacijo povabila. ;) Super!
OdgovoriIzbrišiNikoli nisem poskusila še te kombinacije
OdgovoriIzbrišimoram poiskusiti
njami
lp Tamara
O hudo :) kakšen fajn recept dlih za na domači kruh....mnjami...evo namesto zaseke..hihihi...hvala
OdgovoriIzbrišiZa tole objavo sem ti pa res hvaležna. Tudi pri nas obožujemo Alnaturin čebulni namaz, bom z veseljem preizkusila tvoj recept.
OdgovoriIzbrišiJamiii, tale namaz zgleda pa res super, pa tudi fotografije so krasne :)
OdgovoriIzbrišiKrasno si to poslikala in namaz se slisi zelo zanimivo.
OdgovoriIzbrišiVideti je odlično :). Hvala, za recept. Lp
OdgovoriIzbrišiNikoli ne bi rekla, da je takšna kombinacija okusna :) Pa ti verjamem in mislim, da bom recept kar kmalu preizkusila! Fotografije so leeeeepeee!
OdgovoriIzbrišiTudi jaz še nisem poskusil te kombinacije. Prav zanimive recepte objavljaš. Fotke pa v naravi izgledajo še bolj super (jaz pa obsojen na svojo sobico).
OdgovoriIzbrišiZgleda pa k zaseka :)
OdgovoriIzbrišiBi mogla mojga tasta karnivorja prelisičit! Bom poskusla.
Fotke so pa res lušne!
Zanimiva kombinacija. Hvala za še en kuharski nasvet in pašo za oči :)
OdgovoriIzbrišiKakšna kombinacija, tudi jaz niti v sanjah ne bi pomislila nanjo :-) AMpak bo pa za poskusit. Super!
OdgovoriIzbrišiRes zveni zanimivo in ... fotografije so kot vedno krasne!
OdgovoriIzbrišiPozdravček!
Res krasne fotke! Recept se pa sliši super, pa še čisto preprost je! Definitivno probam!
OdgovoriIzbrišiVedno dobri recepti in zapisi!
OdgovoriIzbrišiBom v bližnji prihodnosti zagotovo preiskusila. Hvala za recept.
OdgovoriIzbrišiJaz sem ga pa dans nardila in je lepo dišalo :) jutri ga bomo pa probali ko bo ohlajeno :) bom sporočila:)
OdgovoriIzbrišiDo sedaj sploh še nisem slišala za čebulni namaz, sedaj pa bi ga kar takoj ša delat :-) mmmm, čudovite fotke (kot vedno!).
OdgovoriIzbrišimmm je tole mamljivo...upam, da je ata letos poleg jabolk posušil tudi kaj hrušk :)
OdgovoriIzbrišiIzviren recept in zelo lepe fotografije! :)
OdgovoriIzbrišiLep pozdrav