Naši otroci imajo ajdo radi, saj je že dolgo prisotna na jedilnikih in so se zelo mali srečali z njenim specifičnim okusom.
Kosilo: Juha iz muškatne buče in Ajdovi malinovi cmoki, sladoled
Zadnja lanska muškatna buča je odlično prestala skladiščenje. Letošnje sadike pa že kraljujejo na svojih kupih humusa.
Ajdovi malinovi cmoki
Osnovni recept za krompirjevo testo, ki vedno uspe, je zapisan tule. Tokrat sem namesto pirine moke zamešala ajdovo. Nadevani so z malinami in preliti s sladko malinovo omako. (Sladkor + maline malce podušiš, le toliko, da se odtajajo in spustijo sok)
Maline in robide - kraljujejo pri nas. Čebele in čmrlji imajo radi njihovo sladko cvetje, mi pa sadeže:)
Lp;Keltika
Ovo je tako dobro da mi je voda pošla na usta. Jako mi se dopada tvoj blog, a posebno bi pohvalila fotografije koje su fantastične. Tako živo dočaravaju sve ono što želiš da pokažeš i o čemu pričaš da sam prosto fascinirana.
OdgovoriIzbrišiHvala za prijazne besede :)
IzbrišiIzgleda zeloooo slastno!
OdgovoriIzbrišiKok mi je tole sedaj zapasalo, pa moram zdržat še 11 ur.
OdgovoriIzbrišiEdino škoda, ker nisi tiste zmrznjene maline samo splaknila z vodo, da bi dobile rdečo barvo.
hihi, imava iste misli. Sem tudi potem, ko sem gledala fotke, rekla, ja pa bi bile lepše, če bi jih splaknila :))
IzbrišiNjami, to pa resnično dobro izgleda!
OdgovoriIzbrišiEno vprašanje, kako skladiščite bučo?
OdgovoriIzbrišiNa suhem, hladnem, pa ne preveč mrzlem, važno, da je suho. Če v sobi zapreš radiatorje bo verjetno ravno prav.
IzbrišiTole bomo pa poskusili takoj, ko bodo domače jagode! Ko bodo zrele letošnje maline, pa tudi;)
OdgovoriIzbrišiTole izgleda pa tako lepo, da ni dvoma, da je tudi dobro. Maline so mi všeč. Njihov okus in ravno tako barva, ki najlepše pride do izraza, če jih malo pogreješ, tako kot je na tvoji fotki.
OdgovoriIzbrišiTudi meni so se ob tej pozni uri kar malce pocedile sline. Maline od letos lepo brstijo tudi na našem vrtu. Zagotovo poskusim. Močnate jedi, še posebno s krompirjem, obožujem. Njam!
OdgovoriIzbrišiMnjami:) Kdaj bodo naslednjič pridem:):)Pa še boljši so če jih kdo drug naredi:)
OdgovoriIzbrišiVerjamem, da so ti cmoki tudi tako dobri, kot so lepo fotografirani :-)
OdgovoriIzbrišiMmmmm, tole bo pa direkt zame,-)
OdgovoriIzbrišiKdaj bodo naslednjič pridem. Zelo mi je všeč tvoj blog in ga tudi redno spremljam. Recepti so super, vaše življenje v naravi pa fenomenalno, Lp
OdgovoriIzbrišiZivijo, mene pa zanima postopek kako naredis njoke z ajdovo moko, a jo poparis s kropom ali dodas kar v suhem stanju?
OdgovoriIzbriši