nedelja, 17. februar 2013

Presni čokoladno-ananasov mousse

Za nami je naporen teden. Dolge vožnje po zasneženih cestah, pustne šeme, izpit pri karateju, maratonski dnevi v službi, kratke noči...Nedeljo smo si zaslužili in sladkanje paše zraven :). Privoščili smo si različne sladice, za različne okuse -  še eno serijo krofov ter presni mousse, naredili snežaka in smučali. Tako lepo, mirno...

RAW CHOCOLATE-PINEAPPLE MOUSSE



 Mousse pri nas imenujemo "pena". Najboljši pa je zvečer, ko hiša spi. Rahel, mrzel, ravno prav sladek in penast.
Danes sem zanj potrebovala
  • skodelico indijskih oreščkov, za katere velja, da so v naših trgovinah večinoma praženi (zato precej manj zdravi) in le tisti, ki imajo oznako raw, so surovi. Najbolje je pogledati po tujih spletnih trgovinah, specializiranih za presne izdelke.
  •  ananas
  • nekaj žlic presnega kakava v prahu
  • košček presnega kakavovega masla
  • malce presnega agavinega sirupa
Brez posebnega truda in kuhanja. Vse skupaj damo v blender na najvišjo hitrost, nekaj minut, nato pa skrijemo v hladilnik in gremo na sneg.


Zvečer se družimo in sladkamo brez slabe vesti zaradi nezdravih sladic :)

Imejte miren večer.
Lp,Keltika

6 komentarjev:

  1. Kako čudovit ritual, da se zvečer crkljate in sladkate. Pa hvala za recept. Moram ga preizkusiti,mmmm.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmm ... zgleda noro dobro :) Bo treba probat... Hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  3. To, da so indijski oreščki prej prepraženi, pa nisem vedela - a to velja tudi za ostale oreščke?

    Sicer pa fin recept - tak za razvajanje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne, za ostale ne, so pa pri tistih, ki niso bio,(vsaj večinoma so bio v redu), problem pesticidi.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf,bi se kar en malo povabila :)

    Ampak ne na sneg.Tega imam v izobilju :(.

    Lp iz Notranjske

    OdgovoriIzbriši
  6. Kar, kar, ko bo sneg mimo, pa se zmenimo :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)