petek, 22. november 2013

Besede in rezultati

Ne vem, če je ravno pravi izraz, ampak blebetanje rečem vsemu, kar je izrečeno kar tako, samo, da je izrečeno. Govorimo in ne mislimo tega, kar govorimo. Pogovarjamo se in pišemo eno, delamo drugo. Uporabljamo besede, kot so spoštovanje, mir, povezovanje, sodelovanje, izvajamo pa jezo, zamere, prizadetost, odbijanje, zapiranje za zidove našega PRAV. Besede izrekamo z lahkoto in jih z lahkoto pohodimo. Kot bi bile prazen dim, nekaj, kar nima nobene veze z nami.
Medtem, ko se po svetu kot gobe po dežju prebujajo vulkani, se prepiramo, si mečemo polena pod noge, smo nepotrpežljivi in neodpuščajoči.
Kot, da nam ni življenje podarjeno iz trenutka v trenutek. Kot, da sproti pozabljamo vse, kar je bilo dobrega včeraj, kot, da smo zavrgli vsak korak prehojenih stopnic, kot, da je naša pot brez začetka in brez smisla.


  Jezimo se na vse, ki se ne držijo svojih besed, pa naj bodo politiki, bančniki, trgovci, sodelavci ali otroci.
Pa vendar sem prepričana, da moramo najprej resno vzeti in slišati svoje lastne besede. Premisliti, če res izražajo tisto, kar želimo sporočiti, jih pestovati in negovati, vztrajati ob njih v dobrem in slabem. Temu so včasih rekli načelnost. Beseda načelnost ima globlji pomen, kot bi si na hitro mislili. Poleg fizičnega in duhovnega sistema, imamo ljudje tudi energetski sistem - smo, kot vse ostalo na zemlji, prevodniki, oddajniki, prejemniki energije.
Eden izmed energetskih centrov človeka je čelna čakra, ki ji rečemo tudi tretje oko. Čelna čakra je locirana na čelu, je nadzorna čakra in vizionarsko središče. Z njo nadziramo in urejamo svoje življenje, je izvodilo razuma, skrbi, da se intuicija in intelekt uskladita. Je čakra odgovornosti, razsodnosti, vrednotenja sebe in drugih. Je domovanje načelnosti :)
Motnje v delovanju čelne čakre se izražajo kot izguba vizije, brezciljnost, brezsmiselnost, občutki strahu, depresije,... nenačelnost...
Terapija? Oh marsikdo zna pomagati na svoj način. Jaz verjamem v zglede. V to, da lahko jaz in ti prispevava k boljšemu. S tem, da se drživa tega kar rečeva, izbirava besede, ki bi jih želela slišati nazaj, sva načelna. Do sebe, do svoje družine, otrok, sosedov...

Včerajšnji dan z novim jutrom ni izginil. V sebi ohranja kar je bilo dobrega. Na tem gradi danes. Včerajšnje besede so današnji rezultati. Ne izginejo. Čeprav bi si včasih želeli drugače.

 
Hodimo po poteh, ki smo jih včeraj očistili trnja, kurimo drva, ki smo jih pripravili včeraj. Poslušamo odmev besed, ki smo jih dali v veter včeraj. 


Jemo tisto, kar je zraslo včeraj :)
 Tudi kolač, ki smo ga v zadnjih tednih pogosto jedli, ker je naravnost božanski, naj bi vseboval le tisto, kar je bilo na zemlji davnega včeraj. Je eden izmed paleo receptov, našla sem ga pri prav posebni mami.


 Bananin kolač brez moke
  • 3 banane pretlačimo
  • dodamo 1 drobno nariban korenček
  • 3 rumenjake
  • 100 g kokosove moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 2 žlici rožičeve moke
  • pest rozin
  • 1 dcl kokosovega mleka
  • cimet, vanilin
  • žlička pecilnega iz vinskega kamna
  • in na koncu rahlo vmešamo sneg iz beljakov.
  • Pečemo na 160°C, 1 uro.

Ob prebiranju raznih dietnih receptov, se vedno najde kakšen, ki ga z veseljem vzamem v svoj sistem, morda malenkost spremenim, kaj dodam. Tale je že eden izmed njih. V skladu z mojimi načeli in okusom :) In iskreno povedano, recept se hitro širi naprej. Ker je zdrav, brez moke, brez sladkorja, brez mleka. In predvsem, ker se vsakemu, ki ga je poskusil, zdi božanski :))


 Načelo, da je bolje uporabiti znanje in izdelati lastna darila, z dušo in ljubeznijo, kot trošiti čas in denar za poceni, plastične pozornosti je danes marsikomu blizu. Z malce volje se besede spremenijo v otipljive rezultate. Da bomo lahko danes podarili tisto, o čemer smo govorili včeraj :)


Vso srečo :)
Lp,Keltika

16 komentarjev:

  1. Tudi tokrat si zelo lepo zapisala in podkrepila s krasnimi fotografijami. Ja, tudi tisto kar smo razmisljali vceraj, ima svoje posledice danes in zato moramo tudi razmisljat pozitivno. In popolnoma se strinjam s tem, da bi se morali bolje zavedati, da vse to kar imamo danes, je zrastlo, se dogajalo vceraj in da je treba to spostovati.

    OdgovoriIzbriši
  2. Včasih me ob prebiranju tvojim misli, kar vleče na jok. Kako resnične so tvoje besede in koliko grdega je okoli nas, prav brez potrebe. Koliko nesmiselnih zamer in zaradi tega še toliko več zlomljnih duš in src :(

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo si to zapisala :)
    Pozdravček Urška

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga moja,
    ne vem skozi kakšne preizkušnje prehajaš,
    a zdi se mi, kot da bi hodila ti v mojih čevljih (ali obratno)
    se strinjam s tabo z vsem zapisanim in izrečenem
    verjamem, da bo nekega dne drugače
    je pa težko-takrat, ko si hočeš nočeš sredi orkana
    lp Tamara
    recept bom pa preiskusila

    OdgovoriIzbriši
  5. Mah Keltika, ne vem, danes mam tak dan, da lah sam jokam.
    Pa še te tvoje besede... Velikokrat nisem načelna. Znam pa svoj ego nebrzdano spustit na plano...
    Je pa prav, da nas opomniš na te stvari. Hvala.
    Zdaj grem pa svoj kot še malo jokat, da bo potem moj svet malce bolj očiščen in slika jasnejša.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobr nas pobaraš da začnemo mal razmišljat......kaj je prav in kaj ne......jaz probam živet pozitivno.....:):) to je to:)......

    OdgovoriIzbriši
  7. Vse je tako lepo, od uvoda, ki si ga bom nekam kopipejstala do sešitih in kvačkanihi zdelkov za darila, ki držijo večno pozornost in jih nikoli ne moremo kar tako zavreči ali pozabiti kot kupljeno plastiko.

    OdgovoriIzbriši
  8. Tale zapis je krasen, te kar usmeri v središče duše. Besede, ki božajo duha.

    In me veseli, da je kolač uspel. Takole obogaten izgleda še slajše :).

    OdgovoriIzbriši
  9. Tvoji zapisi se vedno dotaknejo srca...
    Luštni izdelki! in...zagotovo slasten kruhek.
    Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
  10. Zelo zanimive besede in zelo resnične. Krasna darilca si naredila. Narejeno iz srca je nalepše darilo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga Keltika, zelo lepo nam znaš podržati ogledalo. Tvoje čudovito zapisane misli se enostavno morajo dotakniti srca.
    Občudujem te, kako lepo znaš teks opremiti s krasnimi fotografijami. Tvoji tokratni kulinarični, kvačkani in šivani izdelki pa so naravnost fantastični :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ni kaj dodati :-))
    Tvoji izdelki pa so fantastični in res ga ni čez "domače" darilo!
    Lepe tolaletke!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Lepo napisano in prekrasne fotke. Zadnja torbica je prekrasna.

    OdgovoriIzbriši
  14. Vse si povedala in krasne stvari si ustvarila, v kuhinji in izven. pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
  15. Premalokrat se zavedamo vsega , kar nam je podarjenega. Prevečkrat za vse slabo krivimo druge, prevečkrat znamo kritizirati, ne znamo pa pogledati vase in počistiti pri sebi. Strinjam se, da je danes beseda načelnost premalokrat izgovorjena, še redkeje uporabljena. In res je, začeti moramo pri sebi, mi moramo postati nekomu zgled. Paziti moramo, da bo naš včeraj naredil nepozabni danes in osrečil naš jutri. Čudovit zapis in fotografije, Keltika.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)