nedelja, 05. oktober 2014

Presni ohrovtov čips

Hrustljav, hrustljav in hrustljav :) Čisto presen, z vsemi encimi, vitamini in rudninami. Slan in božanski. Presni ohrovtov čips. Žal letos nimamo kodrolistnega ohrovta, zato je iz čisto navadnega, glavnatega. Pa se ne pozna kaj dosti.


Zelje letos štrajka, ohrovt pa kar prijazno kuka iz zemlje.


Z ohrovtom,
  • ki ga natrgamo na koščke in
  • prelijemo z mešanico 
  • svežega zmiksanega paradižnika
  • ščepcem bazilike, origana, luštreka, morda česna
  • in soljo
ima jesen okus po mediteranu.


Sušimo ga v dehidratorju, čez noč, morda pa uspe tudi v odprti pečici, na nizki temperaturi.


Včasih, 


je čisto dobro, počakati, da se stvari zvrstijo same po sebi.
Mi bi vse uredili po svoje.
Praznike bi spravili na koledar.
Sonce na ekran.


Otroke v lične kalupe.
Hrano v plastično embalažo.

Ker je drugače toliko dela.
In kako lahko pravzaprav rečeš, da je praznik samo zato, ker sije sonce in lahko objameš sestro.
Kako lahko pobiraš zelje, preluknjano od polžev, ga čistiš in pereš, ko pa je  v trgovini lepše, udobneje in hitreje.
Kako lahko sprejmeš, da so otroci čisto drugačni, kot si si zamislil.


 Kako.
Malce pogledaš okrog sebe.
Malce si hvaležen.
Malce bolj drzen.


In malce se pocartaš.
Brez slabe vesti.


Dobrodošel, nov teden.
Lp,Keltika

9 komentarjev:

  1. Lepe misli in fotke za dušo. :-) Naj bo nov teden prijeten.!

    OdgovoriIzbriši
  2. Keltika delaš pa lušte s čipsom, saj prav čudovito zgleda in moj A.bi bil zagotovo navdušen.
    Očarala me je rumena dalija in zapis kako bi mi vse popredalčkali.
    Lep začetek tudi vsem vam, Jana

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgleda slastno...še nikoli jedla
    lep post, kot vedno
    pozdravček Tamara

    OdgovoriIzbriši
  4. Pismo, res bi rabil dehidrator. Jaz se še vedno matram s pečico, pa moram skoz paziti, da ga ne zažgem oziroma presušim.
    Je pa razlika v okusu med ohrovti očitna. Na srečo se je začela sezona ohrovta pri mojem prodajalcu, tako da bom kar nekaj časa preskrbljen.
    Fotke pa spet za dušo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kaj takega tudi sama se nikoli nisem probala in taksen cips se mi zdi odlicen. Tistega iz krompirja tako ali tako nimam prevec rada, kar je dobro :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko casa in na kaksni temprraturi pa ga imate v pecici? Se nikolii nisem slisala za ohrotov cips....verjetno bi ga otroci z veseljem jedli.. lp. Jana

    OdgovoriIzbriši
  7. Mi ga sušimo v Excaliburju, to je dehidrator, v pečici ga še nisem delala, vem pa, da ga DB z bloga Easy recepti, peče v njej. Tako sicer ohrovt precej izgubi, poskusite na temperaturi 50°C, s priprtimi vratci, čez noč. Naši otroci ga imajo radi.
    Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  8. uuuu krasno si napisala:))) tale cips pa zgleda fajn:)) una polstena torbica pa prva liga hihi barve super:))) fine stvari ustvarjas:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasen zapis, se kar zamisliš.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)