Za eno osebo potrebujemo:
- eno luštno zeleno bučko, ki jo narežemo na kocke in na žlici olivnega olja lepo popečemo
- dodamo pest opranih sončničnih semen in jih popečemo, proti koncu damo v ponev še
- en paradižnik, narezan na kocke,
- žlico sesekljane bazilike in sol. Dušimo nekaj minut, da omaka postane sočna od paradižnika.
- Odstavimo z ognja in nazadnje vmešamo še 5 strokov sesekljanega česna.
Količine povečujemo glede na osebe, lahko pa damo več paradižnika, če želimo bolj tekočo omako.
Hitra, poletna omaka, ki diši po soncu,
in nas ne zadržuje predolgo v kuhinji.
Diši po morju in počitnicah. In ker zahteva tako malo časa za pripravo, lahko več dneva namenimo drugim stvarem :)
Tudi zlaganju školjk. Toliko jih imamo, kot bi živeli sredi morja :) Poznate to? Vsako je treba odnesti domov, otroci bi takoj opazili, če bi katero pozabili na morju.
Iz njih smo naredili morske obešanke za na vrata
in okrasili nekaj kozarcev.
Zaloga školjk je še vedno velika, idej nam ne manjka in najlepše od vsega - še vedno so počitnice :))
Lp,Keltika
Super ideja za obesanke:) se jih lotim z mojo malo:)
OdgovoriIzbrišiBomo sprobali recept :-)....obešanke pa so tako cort, da bom šla še sama brskat po predalih in kakšno izdelala.
OdgovoriIzbrišiOdlična omaka, sama naredim nekaj podobnega, le brez sončničnih semen. Super ideje, kako porabiti školjke. Tudi pri nas se jih vedno najde malo morje ;)
OdgovoriIzbrišiKako čudovito ste uporabili školjke, pravo veselje je pogledati tele obešanke in kozarce. Testenine so tudi moja šibka točka in rada imam raznolike omake. Tale vaša deluje zelo slastno.
OdgovoriIzbrišikako lepo je lahko življenje... ko ujameš, kar se ti ponuja in dodaš svoje začimbe :)
OdgovoriIzbrišiMega!
Tako lepo napisano, da ne morem ostati brez besed :)
Izbrišikako čudovite obešanke!!! prav po morji zadišijo. Tvojo omako bom pa definitivno sporbala, se mi kar sline cedijo že sedajle!!! lp
OdgovoriIzbrišiOvaj umak zvuči i izgleda preukusno. Vredi isprobati ga. Lepo ste aranžirali morske suvenire. Volim takve sitnice po kući..
OdgovoriIzbrišiNavdušile so me vaše obešanke in v kozarcu ujet košček morja. Lp
OdgovoriIzbrišiSuper ideja in izvedba, kako uporabiti školjke. Zelo lepe obešanke.
OdgovoriIzbrišiMmmmm, omaka zgleda nadvse slastno.
Iz tvoje kuhinje prav omamno diši. Ravno včeraj sem po tvojem receptu naredila polnjene bučke s proseno kašo, ki sem jo nadomestila z ječmenovo. Bilo je okusno kosilo.
OdgovoriIzbrišiVaše ustvarjarije so tako simpatičen, da me kar popeljejo na morje.
Vedno pridna, ustvarjalna in polna idej ..asociacija je .... vam še malo pomagam???? ...vedno tudi diši iz njene kuhinje....ja jasno, nič lažjega .....Mateja. Bodi lepo. čao
OdgovoriIzbrišiNekaj super enostavnega in seveda z veliko česna. Odlično.
OdgovoriIzbrišiŠkoljke pa so bile letos popularne tudi pri naši pupi, ki je šele sedaj odkrila čar potapljanja ;)
Dišeče,cvetoče,morsko.....lepo:)
OdgovoriIzbriši