sobota, 6. februar 2016

Jabolčni mufinčki in kokosovo mleko

Tile mufinčki so pa daleč najboljši mufinčki brez jajc in mleka. Ponavadi se pri nas vse suče bolj na čokoladno, ampak tole je pa tako dobro, da se ne more kosati s čokoladnimi. Res, če naši otroci tako rečejo, bo že držalo :)


Jabolčni mufinčki
Posebej zmešamo suhe in mokre sestavine.
MOKRE SESTAVINE:

  •   350 g naribanih jabolk 
  • 120 g sladkorja
  • 1 dcl olja
  • 1 vanilin sladkor
  • 0,6 dcl vode (če bo res pregosto, jo lahko dodamo)
  • 50 g kokosove pulpe - moke, ki je ostala potem, ko smo naredili kokosovo mleko) lahko pa dodate obično kokosovo moko ali pa mlete orehe
  • 1 žlica limoninega soka
  • mali ščepec soli
  SUHE SESTAVINE:
  • 260 g pirine moke 
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • 3 žličke pecilnega iz vinskega kamna
  • 1 žlička cimeta
Suhe sestavine stresemo k mokrim, premešamo, damo v ogreto pečico, za pol ure na 180°C


Okusno, preprosto, enostavne, ne predrage sestavine...ima vse, kar imam rada pri receptih :) 



In najboljše je, da porabim pulpo kokosa, ki nam ostane od kokosovega mleka. Mislim, da o tem, še nisem pisala na blogu. Recept za domače kokosovo mleko je prav tako preprost, mleko pa božansko.


Kokosovo mleko
Iz bio kokosovega čipsa ali moke.
  • 10 dag kokosa, 
  • čisto malce solnega cveta iz Sečovelj, 
  • 2 datlja in liter vode zblendamo,
  •  precedimo skozi novo in dobro oprano najlonko. 


Kar ostane gre v pecivo, mleko pa uporabimo, kot vsako drugo mleko. Morda vam pride prav podatek, da kokosovo pulpo oziroma goščo ali kakorkoli že, spravim v hladilnik v keramični posodici, obvezno odkrito, da se lepo posuši, ker v plastični posodi in pokrito, mi je kar hitro splesnilo. V keramičnem lončku, odkrito, pa je postalo suho, prhko in počakalo 14 dni.


Potem je dalo svojo okusno pikico na i jabolčnim mufinčkom :)


Srečno :)
Lp, Keltika

15 komentarjev:

  1. Krasno izgledajo, še sprobati jih moram :-))
    Jaz sem včeraj pekla čokoladne, no pa tudi zdaj je ena runda v pečici ... pečem jih namesto krofov in maškarce so jih zelo vesele, saj skoraj vsepovsodi dobijo krofe. Lepo je videt, ko na poti do naslednje hiše (sem na vasi in je malo večja razdalja) že zobajo mafine .-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh, se že sliši njami...in tako vabljivo, da bodo...tudi pri nas... kmalu...
    Bodite lepo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je sigurno ukusno!

    OdgovoriIzbriši
  4. ohoho kolk si fajn tole uspicila:)) otrokom verjamemo in to moramo preizkusit:)))
    hvala za recepte :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Zgleda zelo dobro. Sploh kokosovo mleko moram tudi jaz probat.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tale recept takoj prepošiljam k moji nečakinji veganki.
    Naredila si mi orng lušte.

    OdgovoriIzbriši
  7. Oboje zgleda slastno in bo treba sprobat. Sploh tavečji ima rad kokosovo mleko.
    Vprašala bi te kje zblendaš mleko? V multipraktiku ali čem?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. V vitamixu https://www.vitamix.com/, to je precej zmogljiv blender in tudi drag, če niste veliko na smutijih, se ti ga ne splača kupit. Mami ga zblenda v navadnem blenderčku iz hoferja, tudi ok.

      Izbriši
  8. Fotke so mi tako všeč, da bi skoraj pozabila prebrati recept. :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Zanimivi zgledajo in zares okusni. Hvala za recept. Všeč mi je, ker je preprost.

    OdgovoriIzbriši
  10. Keltika, hvala za "zdravo" objavo! čudovite fotke,
    lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Superca!!! Super preprost recept, kot jih imamo tudi mi radi. Fotke so tudi malce drugačen stil, ampak si zadela v nulo (tudi druge obiskovalke so to opazile ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Pri tebi se človek res vedno nauči kaj novega. Hvala za vsa ta navodila. kar pa se mufinov tiče, pa otroci že vedo kaj govorijo, tako da 100% verjamem, da so odlični. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Tole pa fajn zgleda, sploh mi je všeč tole doma narejeno kokosovo mleko. Bom sprobala, jedcev in pivcev je pa pri meni veliko ;).

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala ker ste ❤️.
    Iskala sem recept, kako porabiti kokosovo pulpo in našla vas. In sem brskala še kakšno uro sigurno. Zanimivi recepti, pisani s srcem.
    Mafine sem pekla prvič s pšenično moko in druge z brezglutensko. Bili so mehki in slastni. Sem vprašala doma, če jih še spečem in so bili vsi za. Tako, da so bili 2x v kratkem času.
    Hvala vam in vse dobro v vaš dom 🦋⚘️💜

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)