ponedeljek, 4. april 2016

Hiška iz filca

Prejšnji izziv v Craftalnici, časopisni papir, ki mi je bil zelo blizu, je žal švignil mimo brez moje udeležbe, se pa z eno hitro objavo prijavljam na tokratnega s filcem.
Filc mi je izredno všeč, topel in mehak in krasen za oblikovanje. Ker so mi všeč tudi majhne pravljične hiške, ni nič čudnega, da te škratje hiške tako rada delam.


Da se je narava okrasila s pomladjo se vidi tudi na tej hiški :)
Pomladmo hiško prijavljam v CRAFT-alnico:  Izziv #157: Filc



Ko se z rokami dotaknem zemlje je topla in mehka.


In trava je tako lepo zeleno zelena.


Ko me po pošti razveseli še paket, ki ga nepričakovano pošlje blogerska prijateljica, pa itak vse postane še lepše. (hvala Hali :)
Že dolgo razmišljam o nakupu napravice za vezanje, bind it all ali cinch. Kaj uporabljate ve, moje tovarišice pri papirčkanju? Vsakega mnenja bom vesela.
Blokci in albumčki so mi namreč strašno všeč in jih vedno občudujem pri ostalih. Ko sva s Hali debatirali na to temo, me je naslednji dan osrečil paket z blokcema, ki sta čakala na okrasitev in takoj, ampak res takoj, sva z Najmlajšo naredili darilo za njeno prijateljico.
Najmlajša je prevzela moje papirčkaste pripomočke in zadnje čase jih uporablja večkrat kot jaz :)
Ta ljubka voščilnica je njeno delo.


Potem pa sva s skupnimi močmi okrasili še blokec.


Vikend je mimo, kot bi ga odpihnil, naj bo teden miren in prijazen.
Lp, Keltika

35 komentarjev:

  1. kakšna cartkana hišica, tako ljubka in pravljična ...
    jaz ne znam delati teh albumov in blokcev, čeprav me mikajo, tako da ti žal ne znam svetovati o tem ... me pa že dolgo tudi mika, da bi okrasila kakšen že narejen ali kupljen blokec ali beležko - ko gledam vajine, jih lahko samo občudujem. in kakšen talent ima hčerkica, vau.

    OdgovoriIzbriši
  2. Očitno se "dogaja" pomlad. Po naših blogih se sprehaja nekaj čarobnega; pri tebi hiška iz filca, pri Tanji drobcena vila frfota s krilci in dela družbo ptičkom; čudovito čarobna je tale pomlad. Tvoja hiška me je čisto sezula, tako je super; barve, oblika, okenca in vrata in vsi ti pisani šivi, aaaaa........... Kdaj bo tečaj pri tebi? se že lahko postavim v vrsto?

    OdgovoriIzbriši
  3. Mateja, kakšna hudo luštna hiška je nastala:), pravljično čarobna in mislim, da so se v njej sigurno že naselili dobri škratki. Kar se pa nadaljnega ustvarjanja tiče, moram pa reč, da je tvoja deklica zelo pripravna in s smislom za lepo. Boš vsaj vedela, da imaš rezervo na svojem blogu:))) Kar se tiče vezave: sva ravno kar z Majo speli skupaj liste za en elbumček (ga bom objavila). Maja ima "strojček", meni se zdi hudo zakomplicirana zadeva. Lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  4. ii, kakšna mehka in krasna pravljična hiška. Tudi meni je zelo všeč, ko začne vse tako zeleneti in zelena res pomirja. Lepo sta okrasili blokec in všeč mi je voščilnice vaše najmlajše. Tudi sama nimam tega pripomočka, tako da kupim kar obročke, ki si dajo odpreti in zapreti in lahko obdarovanec poljubno odvzema ali dodaja liste: http://www.mavelu.com/catalogsearch/result/?q=obroček+-+premer (so različnih premerov)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tvoje hiške so čarobne,
    kot narava, ki te obdaja in ponuja vedno znova možnost za obuditev nečesa novega.
    Tudi voščilnica in blokec sta krasna, da o fotografijah ne izgubljam besed.
    Lep nov teden, pri nas smo ga začeli z vročino pri hčerkici, a bo kmalu bolje.
    Tamara

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, tele tvoje hišice so pa tako luštkane, da se jih sploh ne morem nagledat in se jim načudit.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovita hišica, zelo lepo prešita! Res je pravljična :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ta hiška je res čudovita. In kako lepo si izdelala okna. Prava pravljična škratova hiška je.
    Sicer pa imaš doma močno konkurenco. Kako lepo je tvoja punčka sestavila to čestitko in tudi blokec sta lepo okrasili.
    Pa še odg. na tvoje vprašanje: sama imam bind-it in ga tu in tam uporabljam. Priznam, premalo ;)
    Za druge niti ne vem.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ob tako ljubki hiški pa lahko ostanem samo brez besed. Strmim in opazujem. Čudovita je. Tako kot voščilnica tvoje hčerkice in blokec, ki sta ga okrasili. Tudi sama nimam teh napravic, jaz kar kupim blokec čim bolj nevtralne barve in ga oblepim. Na you tubu sem našla navodila, kako s svojim papirjem popolnoma skriješ originalno platnico. Takoj, ko ga bom našla, ti posredujem.

    OdgovoriIzbriši
  10. Škoda bi bilo, da tvoje super lušne in simpatične hišice za škrate ne bi postavila na ogled v Craft-alnico. Mislim, da je prvo mesto že oddano. :-)) Tvoja Najmlajša pa iz objave v obavo postaja večja mojstrica papirčkanja. Izreden smisel za kompozicijo ima. Blokec sta pa super okrasili. Lepo je imeti prijatelje. :-))

    OdgovoriIzbriši
  11. Po pravljičnem svetu diši v tej objavi. Hiška verjetno že ima stanovalce. Težko bi bilo, da bi bila dolgo nenaseljena.
    Tvoja najmlajša ima velik smisel za ustvarjanje in krasno ji gre.
    Strojčka nimam in priznam, da me beležke še niso osvojile :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Hisica pravljicna:))) ja voscilnica in blok pa tudi:))) vse mi je vsec:))) mucki tudi un srcek:))

    OdgovoriIzbriši
  13. Prelepa pravljična hiška. Najmlajša pa ima očitno ustvarjalno žilico po tebi.

    OdgovoriIzbriši
  14. Jaz že vem, kdo bo izbran na Craft-alnici, ker so te tvoje hiške tako pravljično lepe, da vedno padem dol od navdušenja!Tale tvoja hčerkica je pa res prava umetnica! Čisto po mami! Fotke so prekrasne in vedno tako rada prebiram tvoje objave.

    OdgovoriIzbriši
  15. Pravljična hiška iz filca, voščilnica zelo luštna in krasen blokec.
    Za blokce sama uporabljam rožnato Zutter Bind-it-all mašinco. Lp

    OdgovoriIzbriši
  16. V tvojih pravljičnih hišicah bi človek kar živel....zopet ena luštkana voščilnica in krasno preoblečen blokec( še izrezi muck so dobili novo preobleko)

    OdgovoriIzbriši
  17. Čudovita hiška, dobre vile najbrž kar tekmujejo, katera jo bo posula z več vilinskega prahu!

    OdgovoriIzbriši
  18. Hiška je res krasna; take lepe svetle barve...te po dolgih, temnih, zimskih dneh res potrebujemo. In beležko sta krasno popestrili, jih imam še kar nekaj na zalogi, če bi želeli še :-)

    OdgovoriIzbriši
  19. Krasna hišica za male škrate. lepo si jo okrasila in izdelala. Pa tudi voščilnica in blokec nista od muh.
    Pa še odgovor. Nimam takšne vreste pripomočkov za izdelavo blokca, če se odločim za tovrstno ustvarjanje blokec kar kupim, ker čisto vsega pa res ne moreš imet doma.
    Hvala, a si se nam pridružila v mehki Craft-alnici Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  20. oooo kako je pa tole lepo, hiška me je čisto očarala! tudi notesnik je krasen. Drugače pa imam Chinca ja in sem kar zadovoljna, je pa res, da dela večje luknje in da nisem še probala manjših spiral, vse ki sem jih jaz probala so se čisto brez porblema stisnile. jaz biga priporočala sploh, ker lahhko z njim delaš tudi večje formate. pozdravček! M.

    OdgovoriIzbriši
  21. Znam da me ovde uvek čeka neka bajka. Kućica od filca..savršena. A pristiže i talentovana naslednica, vidim.. Bravo

    OdgovoriIzbriši
  22. jaiii Mateja, te tvoje hiške so res pravljične :-)) Prava umetnica si in tako zelo lepo jih sestaviš in sešiješ. Tudi voščilnica in blokec sta všečna.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  23. Kako čudovita pravljična hiška izpod tvojih čarobnih rok. Imaš dobro naslednico v tvoji Najmlajši, zelo očitno gre po tvojih stopinjah. Imam bind it all in sem zadovoljna, ne uporabljam ga pa zelo veliko. Za tisto kar ga rabim, je čisto zadovoljiv, sem pa ob nakupu tudi kolebala med obema. Lp
    P.S. - upam, da si z rezalnikom za papir zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rezalnik je prinesel čisto novo dimenzijo časa v moje življenje! Svetoven je!z njim je vse res hitro, enostavno in natančno. Ampak, zdaj imam pa še eno pridobitev...:)))

      Izbriši
    2. Oooo a res.... me firbec matra kakšno???

      Izbriši
    3. Mojo novo ljubezen :))- Cinch-a :)) Pokažem kmalu prvi izdelek, trenutno smo precej zunaj, pa ustvarjanje malenkost zaostaja :))

      Izbriši
    4. Ooo a potem si se za cincha odločila. Boš ob prvi priliki povedala kako si zadovoljna. Tudi pri meni ustvarjanje iz enakega razloga izostaja, še bolj pa ogled blogov. Lepo bodi, lp. Z.

      Izbriši
  24. Pravljična hiška,lepe fotografije ,kot vedno -prelepo.

    OdgovoriIzbriši
  25. Prava vilinska hiška. Mehka in prikupna. Lepo ustvarjate, ne glede na to, da je vreme in letni čas za veliko opravkov zunaj. Se že veselim, kaj boste še natuhtali pri vas ;-)

    OdgovoriIzbriši
  26. Z "Ah" začenjam tudi jaz, še preden sem videla Duši, "Ah" te tvoje hiške, takoj sedejo v srce in tam ostanejo, čudovito ustvarjaš, hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  27. Nimam besed... Čudovito!
    Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  28. Hiška je čudovita in zelo lepo se poda v tvoj pravljični svet. Ja, pravijo da jabolko ne pade daleč od drevesa. Čestitka je meni zelo, zelo lepa in blokec je tudi top. Pridne ustvarjalke. : )

    OdgovoriIzbriši
  29. Draga Mateja, čestitke za top3, ampak zame je tale vilinska hiška TOP TOP TOP - najlepša, popolna! ♥ (tukaj bi lahko dodala nekaj vrstic samih srčkov, hehe)
    Tvoja najmlajša je dobila vse tvoje mega ustvarjalne gene, njena voščilnica mi je noro všeč, odlična postavitev, srčkan motiv, mavrično pisani baloni in te pikice v zraku - to je najbrž vilinski prah iz tvoje hišice ♥ Super ustvarjalni par sta, bravo!

    OdgovoriIzbriši
  30. Hiska iz filca je res cudovita,kar vabi,da vstopimo vanjo. Me prav zanima koliko je stara najmlajsa,ker je tale njena voscilnica za kapo dol! No,v bistvu niti ni cudno...jabolko in to :-)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)