ponedeljek, 4. februar 2013

Pesin sok

ZA NARAVNO ZNIŽEVANJE TEMPERATURE IN ZDRAVO KRI

Saj ne vem, ali imamo srečo, da naši otroci z užitkom popijejo sokove in smoothije ali pa je morda kaj resnice v tem, da otroci ne morejo imeti radi sveže stisnjenih sokov, oziroma sadja in zelenjave, če ne vidijo staršev, da jih s pridom uživajo. Je pa težko biti modrec pri otrocih, saj nikoli ne veš, kaj jim bo v nekem trenutku všeč.

Izkušnje so nas naučile, da se pri zbijanju temperature in kot pomoč organizmu v boju z boleznijo, najbolje in najhitreje obnese sok, v razmerju ena pesa + sedem do devet jabolk, odvisno od velikost obojega :) Za večje bolnike  dozo povečamo. Sveže stisnjen sok spravim v steklenico in vsako uro otrok popije en deciliter soka. Vmes pa vodo, slano limonado in pravljice.

Pesin sok je eden izmed fiziološko močnejšh sokov in njegovo razstrupljajoče delovanje lahko potegne za seboj slabo počutje. Zato ga mešamo z jabolki in ne spijemo preveč naenkrat.

Pesa je prava zakladnica rudnin. Vsebuje veliko mangana, selen, železo, kalcij, jod...Na telo deluje čistilno, gradi žleze, spodbuja delovanje jeter in žolčnika, izločanje seča, znižuje tel. temperaturo, je bistvena za zdravo kri, ožilje in srce ter pripomore k preprečevanju in zdravljenju raka.

Njeni listi so še bolj bogati kot gomolj in včasih kakšen zaide v naš smoothie.

Za pridelavo ni zahtevna, čez zimo pa jo spravimo v zemljo, v zasipnico in imamo zakladnico zdravja, svežo vse do pomladi.


Tako da, ja, spremembe je treba uvesti najprej pri sebi. In, če razmišljate o sokovniku, pomislite, kje bo stal. Ker, če ga boste dali zadaj ali zgoraj v omaro, boste sčasoma pozabili nanj.

 Iz naše knjižnice:
Cortese D., Zelenjava, druga moč naravne hrane
Walker N., Sveži zelenjavni in sadni sokovi

Bodite zdravi.
Lp,Keltika



3 komentarji:

  1. Pesin sok zelo težko spravim po grlu,ker mi je bljek, čeprav vem, da je zdrav ... Ampak blog je pa zelo fajn: si moram prav vzeti čas, da ga pogledam od začetka do konca

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, te razumem :). Poskusi dodat jabolka, morda ti bo všeč.
    Sem vesela, da pokukaš k nam :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Olala,polovico tega nisem vedela .
    Hja celo življenje se učimo.
    Pri nas sokovnik sicer stiska,melje kar redno vsak dan.
    Ga ni čez domače sokove :)

    lp

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)