nedelja, 12. januar 2014

Krompirjevi čolnički in miren vikend

Kako je bil lep! Sončen in miren in ravno prav uživaški.


V želji, da čimveč časa preživimo zunaj, sem kosilo naredila po liniji najmanjšega odpora. Bučna juha, krompirjevi čolnički in skleda motovilca.


Da pečen krompir in ohrovtovo omako naredim malce drugače, sem
 •  kromir v olupkih kuhala 10 minut, olupina, izdolbla in napolnila z ohrovtom. Tisto, kar je čolničkom dalo najboljši okus je česen s sezamovim oljem. Česen sem sesekljala, začinila s sezamovim oljem in soljo, ter z mešanico natrla izdolbljen krompir.


Tu si vzemite čas in začinjen krompir potisnite v vročo pečico za 15 minut, potem ga vzemite ven in napolnite z nadevom. Ker se nam je mudilo ven, ga nisem prej popekla in je bil skupaj z nadevom dlje v pečici, kar je povzročilo rahlo preveč zapečen ohrovt :)


Nadev sestoji iz
 • čebule, listnatega in brstičnega ohrovta ter izdolbljenih koščkov krompirja, prepraženo na olivnem olju. Zalijemo ga z malce vode, da je bolj sočen. Napolnimo krompir, povrhu pokapljamo s sezamovim oljem in pečemo le toliko, da se malce zapeče.


Ker je takšno kosilo narejeno hitro, sploh, če imamo male pomočnike, ostane več časa za druge stvari. Za rožice.


Za ustvarjanje takšnih in drugačnih lesenih zabojčkov, s katerimi naš U. popestri dom.Za to, da načrtujemo in izdelujemo stvari, katere bomo v toplih mesecih uporabljali. Iz tega železa nastaja stojalo za v rastlinjak, za kalilne pladnje.


Ostane čas, da dokončamo predelavo starih jaken. Ker sta jih U. in Tavečji pridno razparala, jih je treba nemudoma spremeniti v nekaj uporabnega. Tokrat je nastala nakupovalna borša.In kaj bi z vsem tem časom, če ga ne bi namenili nekaj za igro:)


S takšnimi in drugačnimi konjički. Bami in Dina se skupaj z nami učita veščin po Parelliju. Medsebojno spoznavanje in vzgoja skozi sedem iger. Kjer se vsi igramo in pridobivamo. Ravno prav vsega, kar nas veseli.


Časa je za vse dovolj, pomembno je, da tisto kar delamo, delamo zavestno in z odprimi očmi.
Lp,Keltika

13 komentarjev:

 1. Čudoviti, sončni, igrivi, življenja polni utrinki vašega vikenda. LP:)

  OdgovoriIzbriši
 2. O mi diši tale jed:)...konjički razigrani tako kot gospodarji imajo veliko energije..hihi.....šoping bag pa ...petica in še čebelica zraven hihi....samo petka je premal.....včasih so ble čebelice štempiljke zakon a ne?

  OdgovoriIzbriši
 3. Vi pa res znate izkoristiti dan! Čudovito. Hvala za recept -)

  OdgovoriIzbriši
 4. Kako cudovito ste izkoristili ta res lep vikend. Moj je bil tudi zelo prijeten in ravno prav delaven :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Zadnja s konjem v WB je čista zmaga (če bi bil obrnjen proti tebi, pa đe bolj).

  OdgovoriIzbriši
 6. Imeli ste se čudovito. Občudujem vas, kako z vzgojo, igro in razporejanjem različnih zadolžitev med vse družinske člane, tudi otroke, gradite in oblikujete vaše vezi. Super ste!

  OdgovoriIzbriši
 7. Pravi mojstri se. Karkoli se lotite, vam uspeva in uspe. Všeč mi je, kako znate izkoristiti dan in v njem uživate.

  OdgovoriIzbriši
 8. Mmhmhm lačna sem postala :-) in tvoje borše in recikliranje je čudovito.Vikendi pa... do konca izkoriščeni, kaj? Luštno!

  OdgovoriIzbriši
 9. Lepo izkoriščen vikend. Je videt, da se je ravno prav dogajalo :)

  OdgovoriIzbriši
 10. Uvijek volim tvoje postove,kreativno u kuhinji,izradi,umijeću življenja a sve praćeno divnim slikama,jednom riječju milina!

  OdgovoriIzbriši
 11. iiiiiiiii, kaka cukra sta ta dva konja!
  ja, ikend je bil pa res KRASEN! mmmm, sonce....

  OdgovoriIzbriši
 12. uau kako lepa torba in pa slike konj so mi res zeo všeč ... tale krompirček si bom pa tudi sama kdaj privoščila, njam. lp

  OdgovoriIzbriši
 13. Kako rada pridem k tebi,
  kot bi bila minuli vikend s tabo
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)