petek, 31. maj 2013

Dež, regratov smoothie in muc Gregor

Zdi se mi, da je danes dan za spomine. Kar zgodi se. Dovolj je preblisk preteklosti, nedoločljiv občutek.., da te preplavi spomin. In dež je tako primeren za to. Njegov enakomeren, pomirjujoč zvok.


Meni je narava najlepša v dežju in takoj po njem. Barve so čiste, vse se blešči. Travnik za hišo, ki ga imenujemo kar regratova njiva, je sveže opran.


 Naberem regrat, dodam banane, danes še malo limone (bio,če se le da) in v blender.


koristnosti klorofila v zelenju sem že pisala. O tem, kako prija sladek, zelen smoothie na tak deževen dan, pa se boste morali prepričati sami :)


Dež, smoothie, zakurjena peč, zavest, da smo. Je lahko še kaj lepšega? Samo spomini se lahko kosajo s trenutkom. Vzamejo si svoj čas, nas osrečijo ali razžalostijo in spet poniknejo v preteklosti.

Mene so prikupni mački iz Studia13 potegnili daleč nazaj v otroštvo.  Simpatična ustvarjalka izdeluje mačkone, podobne mojemu mucu Gregorju, ki ga je pred ooohh leti, zame sešila moja, zdaj žal že pokojna, stara mama. Raje ne povem, koliko je star, je pa bil ciciban, pionirček, mladinec, nosil je kurirčkovo torbico in sploh je otrok socializma :) Mama  je pravzaprav hotela sešiti opico Vali, ki je bila takrat popularna, nastal pa je Gregor - muc. Ves čas prisoten, se je igral z našimi otroki in jim delal družbo med spanjem. Vsem po vrsti, dokler leta ne prinesejo drugačnih zanimanj. Zdaj je pri najmlajši :)


Takole mi je poziral, na ˝kovterčku in povšterčku˝, ki mi ju je prav tako sešila stara mama.


 Če vas daje vremenska potrtost, malce počijte. Vse je tako, kot mora biti.


Objem :)
Lp;Keltika

10 komentarjev:

  1. Krasno, smoothie bi tudi jaz, a sem v peki malih lizik-tortic, počitek pa še pride na vrsto,
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Ful dober muc. Verjamem, da so ga imeli otroci radi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Maslačak,banana i limun kažeš??? Ma kupiću sebi blender uskoro...Kod mene u kući biće namrštenih lica kad im serviram ove sokiće,znam...Ali probaću.Kod njih prolaze narandže,limun,jabuke,...korenček;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmhmhm smuthie bi tudi jaz poskusila :-) In jaaaaaaa Valiiii s eje spomnim, ampak tudi muc je enkraten :-) Lep vikend!

    OdgovoriIzbriši
  5. Dež nas dela vse skupaj malo melanholične, kajne. Ampak vse je "tako kot mora biti" - Hvala :)
    Muc Gregor je pa "car" - pravi moja hči.Tako poseben, stilski; najbolj so mi všeč rdeče tačke, ki jih tako ljubko spodvije, ko spi :) In obraz mu je zvezen ljubko, originalno, posebno, nič kičasto. Priporočam ti, da mu narediš kakšnega "vnučka"; babica bi ti gotovo rada podarila svojo blagovno znamko Gregorja.

    OdgovoriIzbriši
  6. Keltika veš kaj tale muc je čist hud! Tvoja babi je bila super kreativna gospa. Ne vem, če sem čisto iskrena, če mi ni njen muc celo malo bolj všeč...ma eno tako fino patino tudi, pa super blago je izbrala, deftin, ki se lepo stara. Glava je malo podobna mojim, sicer ima pa tvoj Gregor tudi rep. To mi je všeč. Ko sem jaz svojim poskušala prišit rep, je vse skupaj izgledalo...hm...kako naj rečem...opolzko ali bolje neprimerno :). No, pa to ni zraslo na mojem zeljniku, vsi ki sem jih vprašala za mnenje so rekli, rep stran :(.
    Sem bila ravno včeraj na zeliščarski delavnici Mirjam Grilc in tudi ga. Mateja Reš je bila tam. Vse super, samo tisti sokovnik za sočenje je tako drag, da si ga zlepa ne bom privoščila. Kako pa ti pripravljaš te smoothije?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :))) sem vesela, da ti je Gregor všeč :) Glede repa pa mislim, da bo kar prav tako, kot delaš. Pri Gregorju je videt kar ok, ampak če malo drugače pogledaš je to res delikatno :)
      Za smoothije imamo Vitamixa (http://www.keimling.de/). Ampak nam res vsak dan 'laufa', tko da se je že amortiziral :)

      Izbriši
  7. Krasne fotografije, njami smoothie in simpatičen muc... :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Dež nas malo ustavi in umiri,smoothi nas malo poživi in "nafila z baterijami "muc pa nas razneži:):)

    OdgovoriIzbriši
  9. uf tale muc pa tko spokojno spi, da mi je spanec zlzel na oči in grem spat tudi jaz. lahko noč.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)