četrtek, 19. september 2013

Bučke, polnjene z ajdovo kašo

Počasi se sezona malih cuketkov končuje. Hokaido dobivajo pravo barvo, listje rumeni. Nepreklicno gre poletje h kraju :) Če odmislim vse ostalo, so bučke in paradižnik ena izmed stvari, ki jih bom najbolj pogrešala.

Koliko preprostih, dobrih jedi nam daje poletna zelenjava. Cuketki, polnjeni z ajdovo kašo so že takšni. Nekomplicirano dobri.


Polnjene bučke
Mlade bučke razpolovimo in z žličko postrgamo semena. Vdolbino, ki nastane, premažemo s česnovim olivnim oljem ( sol, strt česen in olje zmešamo) in damo v pečico na 180°C, toliko, da se malce popeče.


Nadev pripravimo tako, da
  • posebej skuhamo ajdovo kašo (v slani vodi, količine prilagajamo sebi) in jo pustimo ob strani.
  • eno veliko čebulo zarumenimo na olivnem olju ali kokosovi maščobi
  • na čebulo stresemo na kockice narezan paradižnik,
  • bio koruzo iz kozarčka
  • in sesekljan česen.
  • le toliko dušimo, da česen zadiši
  • odstavimo z ognja, primešamo sol, peteršilj, rožmarin, malce luštreka (pač zelišča po svojem okusu)
  • dodamo kuhano ajdovo kašo in premešamo
  • če želite lahko dodate jajce, lahko pa pustite vegansko varianto
Bučke vzamete iz pečice, jih nadevate in če ste ljubitelj sira, jih lahko posujete z vašim najljubšim sirčkom. Potisnete jih nazaj v pečico, da se lepo zapečejo.

Kot prilogo smo imeli tokrat pire krompir. Nabrizgala sem ga v obliko rožic in potisnila v pečico nad bučke, ko so te že dobivale lepo rjavkasto barvo.


Lp,Keltika

14 komentarjev:

  1. Za ta recept bom pa kupila bučke,ker smo naše že pojedli.Odličen recept,hvala!
    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Super so tele polnjene bučke ... pa še pire zraven. Tudi jaz sem danes skuhala ajdo, bučke so v hladilniku, mogoče pa jutri...

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmm, čeprav sem že jedla, se mi kar sline cedijo, odlično deluje!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi jaz jih obožujem in vsako leto znova jih čakam
    njami recept
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  5. Mnjami, bučke :-) Pri nas so bile letos vse poletje na jedilniku. Tudi polnjene :-) Danes pa smo jedli bučkino juho. Tudi jaz jih bom pogrešala pozimi. Tako kot paradižnik.

    OdgovoriIzbriši
  6. Prosim jedilni pribor:)in zaželite mi dobr tek:)mnjami...

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi jaz imam rada polnjene cukete z različnimi nadevi. Si jih pa tudi vložim s čebulo v olju njami njami. Take pa najraje pojem s kakšnim domačim kruhom:)
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  8. Res super preprost recept. Tudi jaz jih pripravljam na identičen način.

    OdgovoriIzbriši
  9. Mhmhm super ideja in ja tudi jaz bom pogrešala bučke, paradižnik... bomo pa kaj drugega namesto tega ane? :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Danes si bom tole naredila za večerjo:) Super ideja ...

    OdgovoriIzbriši
  11. Naravnost božansko! In fotografije - vrhunske!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)