petek, 6. september 2013

Drobižki

Torej, drobižki so marsikaj. So mali otročki, mali kostanjčki, mali krompirčki, pa tudi mali trenutki. Kar tako, nametani skozi teden brez pravega smisla. Pa vendarle, ko jih danes opazujem nazaj, vidim v njih globok pomen.

Vidim, da se nam v življenju rado zalomi ravno tam, kjer drugi največ pričakujejo od nas. In potem se vsak po svoje trudi popraviti vtis.
Vidim, da tisto, kar se nam zdi, da je nekdo naredil narobe, lahko zanj pomeni dolgo željeno, težko odločitev, za katero je bilo potrebno veliko poguma.

Vmes vidim tudi prve gobe, a žal še nobenega pravega gobana :)


Pa naj se nekdo, ki ga imamo radi odloči, da gre čisto sam na pot okoli sveta, pusti šolo ali preneha trenirati dolgoletni šport. Ali smemo ravnati drugače, kot, da ga spoštujemo v njegovih odločitvah? Male ljudi pri malih, večje pri velikih.
Težka so pota...


Najboljše rešitve najdemo v naravi. Saj vem, da sem to povedala že velikokrat, ampak, pri meni deluje vedno znova.


Gozdne poti, sive ceste, delo in večna vprašanja, vse je prepleteno, skrito in zaščiteno pred nepovabljenimi gosti. Vsak mora pač sam olupiti svojo bodečo lupino.


Vsak mora sam videti kje je najmočnejši, najboljši. In če imaš srečo, te bližnji pri tem podprejo. Kljub temu, da bi sami ravnali drugače.

Svečnik ali svilničasti svišč

Vse fotografije, ki so podpisane, je poslikal naš Tamlajši. Če vidiš, se odločiš in imaš pri tem podporo, lahko s časom nastanejo kar dobri rezultati. Pa četudi bi ostali zate izbrali drugače.
Ta vikend bo sonce. Preživite ga čim lepše.
Lp,Keltika

13 komentarjev:

 1. Lepo napisano, všeč! Pohvali Tamlajšega.

  OdgovoriIzbriši
 2. Fotke s tvojega bloga pomagajo, ko ne morem res v naravo. Lepe :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Res lepo napisano. Včasih, ko te berem, se mi zdi da sediva na isti veji Drevesa spoznanja. Odnosi, takšni in drugačni, trdni in krhki, preizkušnje, drzne sanje o koraku naprej in strah pred sprejetjem odločitve.
  Pregovor pravi: "Izvirni greh je omejevati bitje. Nikar!"
  Lepo bodi.

  OdgovoriIzbriši
 4. Prekrasne fotke, bravo "tamali". In tudi vam krasen vikend!

  OdgovoriIzbriši
 5. Čudovite fotografije in zapis.

  OdgovoriIzbriši
 6. Lepe fotke in kr mal za razmislek si nam dala :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Hvala za lepe želje, jih vračam, o drobižkih pa se strinjam s tabo. Pohvali malega moža in mu daj enega lupčka ima odkrit talent, kaj bo z njim pa ve sam.
  Lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 8. Tvoje zapise vedno berem vsaj dva krat. Hvala za tokratno razmišljanje. Tamalemu pa veeeeliko pohvalo za tako krasne fotografije :-)

  OdgovoriIzbriši
 9. Krasen zapis in fotografije....waw, koliko je pa star fotograf?

  OdgovoriIzbriši
 10. Čudovite fotografije!

  OdgovoriIzbriši
 11. To ni mala kmetija , to je raj na zemlji , če ga gledaš s srcem .

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)