nedelja, 21. april 2013

Nedelja 2.

Ta vikend se je pri nas začelo pošteno prebujati. Marelica je odcvetela, breskev pa vsak dan razkazuje več svoje roza barve. Odprli so se zvezdasti cvetovi magnolije, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega.

 
Na plano se je potegnil Divji hmelj. Njegovi vršički so polni zdravja in ker so tudi dobri jih nabiramo za juhe, rižote, omake, priloge...Užitni tudi presni, ko greste mimo njegovih suhih lanskoletnih vej, pogledate, če iz tal rasejo mladi poganjki in evo,  malica ob robu gozda.


Vrtiček s Šparglji je že dal prve letošnje sadove :)

  Preorali in prebranali smo vse njive.


Posejali smo oves, sadili krompir...Takole izgleda naša krompirjeva njiva št.1. Krompir položimo na zemljo in na debelo zastremo s senom. Upam, da ga letos ne bodo spet pojedle miške.


Ker je naš košček sveta bogat tudi s potokom, v katerem  živijo potočni raki, skoraj ne mine dan, da ne bi občudovali njegovih slapčkov in tolmunčkov :)V soboto smo se potepali po Goriškem, zato je bila nedelja kar prekratka za vse, kar smo si zastavili. 
Katja je v prejšnji objavi komentirala, da priporoča dan odprtih vrat pri nas :) Saj se na tem področju  kar dogaja, že nekaj let, ampak gostimo samo otroke :)) Pa o tem kaj več kdaj drugič. Danes so bili prijateljski obiski. Šest čričkov se je podilo po travniku, plezalo po drevju, kuhalo, risalo, hranilo konjiča...Veselo :)
Naj bo tak tudi prihodnji teden. Vesel :)
Lp;Keltika

6 komentarjev:

 1. Lepo, kar malo sem si oddahnila ob tako lepih fotografijah,
  prijeten nov teden
  Tamara

  OdgovoriIzbriši
 2. Tudi jaz opazujem, kdaj bo začel divji hmelj rasti, ki ga gledam vsak dan na sprehod s psičko. Letos nekaj zamuja, saj je še vedno samo suh od lanskega leta.
  Bom pa tudi jaz vesel objave o dnevu odprtih vrat.

  OdgovoriIzbriši
 3. Mmmm, kako lepo! Moji šparglji že tudi kukajo na plano. Mnjami :-)

  OdgovoriIzbriši
 4. Potok s potočnimi raki? To pa res ni kar tako - v čudoviti idili živite.

  OdgovoriIzbriši
 5. Čudovite fotografije! Uživajte!

  OdgovoriIzbriši
 6. OOO kolk se mate fajn:):) Fotke nas prav dvignejo:):)

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)