Letos je zelje na njivi izredno lepo preživelo zimo. Običajno si za zimski čas pustimo na njivi poleg takega in drugačnega ohrovta, tudi nekaj zelja. Velikokrat segnije, letos pa se je, mokroti navkljub, zelo lepo obdržalo. Ko odstraniš neugledne zunanje liste, se prikaže vijolično rdeča barva, male vitaminske bombice.
Najboljše in najbolj zdravo - RDEČE ZELJE - PRESNO, V SOLATI
Brez posebne umetnosti, zgolj
- narezano zelje
- naribana jabolka
- prej namočene rozine
- limonin sok in ščepec soli
Tale je bila letošnja zadnja. Zelje sva s tamlajšim že posejala in zrasle so prav luštne bilke. Ampak sveže zelje se do jeseni poslavlja s krožnikov. Namesto njega bo, upam kmalu, rdečel in vabil paradižnik :)
Beseda "rdeče" izhaja iz sanskrta (ali pa izhaja sanskrt iz slovenščine, kot v zadnjem času navajajo nekateri neodvisni raziskovalci), kjer pojem "ruh-ira" označuje kri in življenje. Rdeča barva prinaša povečanje življenske energije, plodnost, krepi organizem, lajša tesnobnost, je barva ljubezni, samozaupanja..
Ne pozabite nase .:)
Lp,Keltika
Izgleda zelo njami. Ta spodnja slika mi je sploh super:)
OdgovoriIzbrišiČudovita barva! Na moj seznam vrtnin za naslednjo sezono sem danes dopisala še rdeče zelje.
OdgovoriIzbrišiIjoj, kakšne lepe fotografije! Iz tvojih zapisov se vsakič naučim kaj novega. Hvala :-)
OdgovoriIzbrišiMmm, tole mora biti zelo dobro. Obožujem rdeče zelje!
OdgovoriIzbrišiHvala dekleta! Res je njammm
OdgovoriIzbrišiPrav prilegla bi se sedajle tale solata.
OdgovoriIzbrišiMmmmm :)
OdgovoriIzbrišiIzgleda mamljivo, pa tudi okusi so kraljevski-bom poskusila.
OdgovoriIzbrišiHvala za tvoj obisk na mojem blogu in tvoj komentar,
pozdravček Tamara
na tvojo malo kmetijo s čarovijo kmalu pridem še kaj na obisk
mmmmm,lačnaaaaa:)
OdgovoriIzbriši