sestavljeno iz koruznih pogačic, paradižnikove omakice z gorčičnimi semeni in popečenih šampinjonov.
Večji del naše familije obožuje nabiranje in uživanje gob. Smo pa naravnani tako, da ne pretiravamo z ničemer, tudi z nabiranjem gob ne. Naberemo jih za kosilo, vložimo kakšen kozarček, posušimo tri ali štiri jurčke. Nimamo polne skrinje gob. Ko je sezona mimo, jih pač ni. Ko se pojavi prehuda želja, kupimo šampinjone. Tamlajši, poznavalev in ljubitelj gob, nas prepričuje, da bi jih gojili doma. Šampinjone ali bukove ostrigarje. Trenutno smo v fazi raziskovanja in preučevanja :)
Takole preprosto kosilo ne vzame dosti časa, izgleda pa lepo in je okusno.
Paradižnikova omakica je najosnovnejša -
- namesto čebule popražimo česen (nikar ne skoparite), toliko, da zadiši,
- dodamo narezan paradižnik (ali omakico iz steklenice) in
- Tartex-ova ekološka cela gorčična semena.
Koruzne pogačice
S koruzo je tako, da vam iz srca priporočam, da kupite ekološko polento, moko, kokice...Koruza je med najbolj kontaminiranimi pridelki. Obremenjena s pesticidi, herbicidi, gmo. V ceni ni tako gromozanske razlike, je pa lahko v posledicah, ki se ne vidijo takoj.
Za koruzne pogačice
- Skuhamo polento - ravno prav gosto, ne tekočo, ne pretrdo,
- na olivnem olju prepražimo veliko čebule, saj ravno to daje pravi okus pogačicam. Čebulo stresemo h kuhani polenti
- dodamo kislo smetano in rahlo premešamo, toliko, da so še vidni delci smetane
- nadevamo v premazane modelčke za mafine
- posujemo s sirom
- zapečemo v pečici
Če poznate terene, pa lahko še ujamete marčevke, kolegica jih je nabirala pred kratkim - prve gobice, namesto šampinjonov.
Lp,Keltika
Kako slastno in lepo aranžirano,
OdgovoriIzbrišino pa sem lačna
lp Tamara
Njami. Tele koruzne pogačice bom pa tudi jaz enkrat naredila.
OdgovoriIzbrišiMmmm... bo treba sprobat.
OdgovoriIzbrišiKoruzne pogačice bodo zagotovo tudi na naših krožnikih. Mnamsi!
OdgovoriIzbrišioo, kaj takega pa nisem še nikoli ne slišala ne videla. Bom probala, saj smo ja od polente :) in gotovo bo njami.
OdgovoriIzbrišiOmamno!
OdgovoriIzbrišiPri tebi so že fotografije tako vrhunske, da človeka pograbi lakota :-) Prejšnjo nedeljo sem jedla marčevke. In bile so zelo dobre :-)
OdgovoriIzbrišiO marčevke! To ti pa kar zavidam:))
IzbrišiPreverjeno, odlične so :)
OdgovoriIzbrišiSem vesela, da so ti všeč :))
IzbrišiWaw, čudovito!
OdgovoriIzbrišiGlih prišel iz drugega bloga lačen, zdej pa še tukaj take fotke in hrana, ki jo obožujem. Zelo dobro.
OdgovoriIzbrišiKoliko časa pa naj bi se peklo? Lp
OdgovoriIzbrišiLe toliko, da se sir raztopi in malce obarva.
Izbriši