petek, 24. maj 2013

Nakupovalna vrečka

A ni dober občutek, kadar v enem dnevu naredimo vse, kar smo si zamislili? Meni je uspelo, da sem bila danes kar dvakrat v službi, vmes uredila vse gospodinjske, prehrambene, materinske itd. zadeve, se igrala z gradovi, konjički in Barbikami in sešila nakupovalno vrečko.


Pred časom sem v neki trgovini naletela na super zabojček na kolesih. Zabojček s plastičnim ogrodjem in stenami iz močnega, pisanega blaga. Super zabojček sem seveda kupila, vanj smo spravili Barbike in oblekice za medvedke, potem pa se je zložil. In ni več hotel stati skupaj. Tiste plastične cevi so šle vsaka na svoj konec, pa četudi jih je U. potrpežljivo lepil in sestavljal. Vse skupaj se je zvijalo po sobi, dokler nisem zadeve spakirala v vrečko za smeti. Pa je U. ugotovil, da je blago pa res dobro in ga je škoda...
Evo - iz  reciklaže blaga in strganih kavbojk je nastala močna nakupovalna vrečka. Ta bo menda bolj držala skupaj, kot je zabojček.

Mislim, da je bil to eden izmed zadnjih podukov, ki so nas prepričali, da se plastiki izognemo kolikor se da.


Še največ plastičnega je pri nas v obliki igrač. A kljub lego kockam, zabojčkom, konjičkom in Barbikam  - najprikupnejši so gradovi  iz lesenih kock.


 Najlepše fotografije pa 'iz narave'. :)


V upanju, da nam petek ne prinese snega...
Lp;Keltika

13 komentarjev:

  1. Domače vrečke so tanajtabulše :).
    Redno jih šivam,recikliram,...
    Tvoja je supeer uspela in jeans je večen pravijo,tako da ni strahu da razpade.

    O plastiki pa takole:čim manj,tem bolje.Jaz jo tudi kot posodo za otroke nisem uporabljala.Če se je kaj razbilo-smo naredili mozaik.

    Bodi lepo
    Pozdrav iz petih deževnih stopinj

    OdgovoriIzbriši
  2. Petak je i ja se iskreno nadam da sneg nije pao. Dosta je bilo zime i proleća koje je više ličilo na zimu. Taman je sve počelo da se budi, da nam vraća osmeh na lice i budi optimizam.

    A sad moj pokušaj prevoda. Ne zameri ako sam nešto pogrešila, trudim se:

    Petek je in iskreno upam, da nije snežilo. Dovolj pozimi in spomladi, kar je več kot pozimi. Samo je vse začelo, da se zbudiš, da vrača nasmeh na obrazu in biti optimistični.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Barbara, dobro ti gre :) Slovenski jezik je težak in ga še nekateri Slovenci ne znajo :))

      Evo prevod :
      Petek je in iskreno upam, da ni snežilo. Dovolj je bilo zime in pomladi, ki bolj spominja na zimo. Ravno se je vse začelo prebujati, nam vračati nasmeh na lica in buditi optimizem.

      Izbriši
  3. Ti si pa super organizirana ženska! Bravo! Če meni kdaj uspe kak tak dan, je to čista zmaga;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, tole je bil res ekstra natempiran dan. Ampak ti si kar zapiši, kaj vse si včeraj naredila - boš videla, da se potem čisto drugače vidi. Sem prepričana, da je bil tudi tvoj včeraj zmagovalen :))

      Izbriši
  4. Super nakupovalna vrečka! Pa si res organizirana punca :-) Pri nas še ne dežuje, pa tako strašno mrzlo tudi ni, kot so nas vremenarji strašili :-))) Še ne....

    OdgovoriIzbriši
  5. Za vrečke in torbice si pa prava carica. Mojo ne morem nikakor prepričat, da bi si šla sama kaj takšnega narediti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ti si pored svega i majstor šivenja,tako je pedantno urađena ova torba..ah..a mene tek čeka da savladam mašinu za šivenje koja za sada čeka ispod stola..a tako mi treba baš ovih dana..Možda se i rešim pa je za vikend iznesem na sunce;))

    OdgovoriIzbriši
  7. Tvoje objave so sončne, pa čeprav dežuje. Rada pogledam k tebi, ker me vedno napolniš z energijo, dobrim in lepim. Želim ti vse dobro, še naprej naj bo na vaši mali kmetiji tako lepo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čudovita,
    sedaj pa po nakupih,
    zunaj dežuje in precej hladno-za nameček pa še piha.
    Lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  9. Prav žari tale tvoja nakupovalka in tale tvoja objava. Pravo sonce je prinesla v ta deževen dan.

    OdgovoriIzbriši
  10. Super tudi jaz porabim kake stare stvari in naredim nove ,ravno zdaj imam v palanu nekaj:)

    OdgovoriIzbriši
  11. :-) ženske moramo biti superwomen :-) Krasna vrečka!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)