nedelja, 04. avgust 2013

Rižota z blitvo in lešniki

Lahko poletno kosilo. Malce drugačen okus rižote in skleda solate. Ker so mi večino blitvinih listov pojedli in naluknjali hroščki, je rižota pripravljena bolj kot ne iz belih stebel. Skoraj je vleklo malce na šparglje.


Rižota z blitvo in lešniki
je odlična v kombinaciji z rjavim, natur ali kakorkoli pač piše, rižem. Veliko boljša, kot z belim.
  • rjavi riž skuhamo posebej v slani vodi
  • blitvo blanširamo (v slani vodi), nato nasekljamo.
  • Na olivnem olju popražimo dosti čebule, dodamo pest nasekljaih lešnikov, pražimo, da oboje lepo porjavi;
  • dodamo velikoo česna, popražimo, toliko, da zadiši;
  • v to zmes vmešamo sesekljano blitvo
  • in dodamo riž. Vse skupaj premešamo, po potrebi dosolimo.


Kombinacija okusov je super, vendar je naša mala dva nista sprejela. Pravita, naj drugič kar naredim klasično, brez lešnikov. Nam ostalim je bila všeč in zagotovo še pride na krožnike. No, pa bom spet  kuhala v dveh variantah :)


Sicer pa v tej super vročini zelenjava raste zelo počasi ali pa sploh ne. Kumare in bučke so sploh na udaru. In fižol. Listi se sušijo in zvijajo.
Sončnice pa nasprotno, žarijo v soncu :)
Nikoli ni vse dobro za vse kajne :))


Dalije postajajo rumene in povešene, dodatno jih je polomil še močan veter prejšnji teden. Kako me je razveselilo nekaj pogumnih roza cvetov!


Je pa fino, ker je trava, ki jo še vedno kosimo, že napol suha in samo enkrat obračamo :))


Najlepše pa je v malih senčnih kotičkih :)
Uživajte na polno in pijte limonado :)
Lp,Keltika

8 komentarjev:

  1. Hvala za recept za rižoto. Jaz sem kot vaša mala dva - za varianto brez lešnikov :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Za poskusit,
    hvala za recept
    lep teden želim
    Tamara

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična ideja za tele vroče dni. Rada imam preproste in nenavadne, malo drugačne jedi in recepte. Glede vročine pa, vse je za nekaj dobro. Tudi vi uživajte.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zgleda slastno. Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  5. divne slikice cvijeća i odličan recept!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dober recept,vse lepo še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tale recept pa je za mojo mamo, ki ima tako rada blitvo in jo ima tudi na vrtu. Uzivajte v poletju.

    OdgovoriIzbriši
  8. Rada pokukam na tvoj blog in gledam te slastne fotografije, priznam, nisem še preizkusila kakšne tvoje recepte, je pa na "to do list" :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)