Rižota z blitvo in lešniki
je odlična v kombinaciji z rjavim, natur ali kakorkoli pač piše, rižem. Veliko boljša, kot z belim.
- rjavi riž skuhamo posebej v slani vodi
- blitvo blanširamo (v slani vodi), nato nasekljamo.
- Na olivnem olju popražimo dosti čebule, dodamo pest nasekljaih lešnikov, pražimo, da oboje lepo porjavi;
- dodamo velikoo česna, popražimo, toliko, da zadiši;
- v to zmes vmešamo sesekljano blitvo
- in dodamo riž. Vse skupaj premešamo, po potrebi dosolimo.
Kombinacija okusov je super, vendar je naša mala dva nista sprejela. Pravita, naj drugič kar naredim klasično, brez lešnikov. Nam ostalim je bila všeč in zagotovo še pride na krožnike. No, pa bom spet kuhala v dveh variantah :)
Sicer pa v tej super vročini zelenjava raste zelo počasi ali pa sploh ne. Kumare in bučke so sploh na udaru. In fižol. Listi se sušijo in zvijajo.
Sončnice pa nasprotno, žarijo v soncu :)
Nikoli ni vse dobro za vse kajne :))
Dalije postajajo rumene in povešene, dodatno jih je polomil še močan veter prejšnji teden. Kako me je razveselilo nekaj pogumnih roza cvetov!
Je pa fino, ker je trava, ki jo še vedno kosimo, že napol suha in samo enkrat obračamo :))
Najlepše pa je v malih senčnih kotičkih :)
Uživajte na polno in pijte limonado :)
Lp,Keltika
Hvala za recept za rižoto. Jaz sem kot vaša mala dva - za varianto brez lešnikov :-)
OdgovoriIzbrišiZa poskusit,
OdgovoriIzbrišihvala za recept
lep teden želim
Tamara
Odlična ideja za tele vroče dni. Rada imam preproste in nenavadne, malo drugačne jedi in recepte. Glede vročine pa, vse je za nekaj dobro. Tudi vi uživajte.
OdgovoriIzbrišiZgleda slastno. Hvala za recept.
OdgovoriIzbrišidivne slikice cvijeća i odličan recept!
OdgovoriIzbrišiDober recept,vse lepo še naprej.
OdgovoriIzbrišiTale recept pa je za mojo mamo, ki ima tako rada blitvo in jo ima tudi na vrtu. Uzivajte v poletju.
OdgovoriIzbrišiRada pokukam na tvoj blog in gledam te slastne fotografije, priznam, nisem še preizkusila kakšne tvoje recepte, je pa na "to do list" :)
OdgovoriIzbriši