nedelja, 20. oktober 2013

Vikend na kvadrat

Sicer povsem običajen,  ampak, ko takole zvečer pogledam nazaj, je bil zagotovo eden izmed tistih, ki so nas neizmerno napolnili z energijo. Čas je tekel počasneje, pa že tako pri nas teče malce drugače kot sicer :)

Sonce nas je grelo tako toplo, kot sredi poletja, veter nam je dal krila, nebo se ni pustilo ujeti v mreže kemičnih oblakov. Večino časa smo preživeli zunaj, v družbi številnih gostov, zlasti otrok. Ni treba veliko, pa nastane zabava. Radovedni in ustvarjalni otroci, prijazne živali, mirna narava in kanček dobre volje.


Da bodo dnevi kreativni in polni, se je nakazovalo že v petek, ko sem, v sodelovanju z Najmlajšo, rekordno hitro, sešila vrečko za njeno prijateljico. In veseli ustvarjalnosti ni bilo konca :)

Gredico, ki je žalostno samevala brez cvetja smo poselili s škratki in naredili frače..


izdelovali smo milo (o tem kaj več kdaj drugič), ustvarili kazala za knjige, streljali z lokom, plezali v hrib po gozdu in nabirali ter pekli kostanj, se lovili, metali pikado, skakali...


se družili s konji, jezdili,...


...se sladkali, nabrali drva, zakurili ogenj in si spekli čokokruhke na leskovih palicah.  Recept za takšne kruhke je zapisan tule, samo izvedba je drugačna :) Vsekakor ne pozabite na koncu vmešati majhnih koščkov čokolade.

Če le imate priliko, naredite kdaj ogenj in naj si vaši otroci sami navijejo in spečejo kruhke. Verjemite, da je super zabavno in zelo okusno.


Vikend na kvadrat. Doživetja, drobni, nepozabni trenutki, veliko smeha in iskrenosti. Da se tkejo nitke in utrjujejo prijateljstva, sklepajo nove vezi in preženejo težke misli. Samo čas si je treba vzeti. Vse ostalo počaka :)
Lp,Keltika

10 komentarjev:

  1. Tako je! Čas si je treba vzeti :-) Zelo lepo je pri tebi, prijazno in umirjeno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vesela sem, da ste imeli prelep družinski dan, tudi naš je bil včeraj nekaj posebnega-mali junak je šel prvič na tekmo, kot igralec in igral.
    Naj bo tudi teden takšen, kot je bil vikend
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  3. Prelep vikend poln kreativnosti. Čudovite torbice in škrati. Pa konji . . . pečenje kostanja in kruhkov . . . kaj vse se lahko naredi z malo smisla za ustvarjanje in domišljije (v tvojem primeru veliko obojega).
    Lep teden,.
    Ljuba

    OdgovoriIzbriši
  4. Jupi kakšen krasen dan! mHMHM ČOKOKRUHKI - NORA IDEJA -) Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasno provedeno vrijeme,vrijedne ručice su opet bile zaposlene,stvarno vam je bilo ugodno svima!
    Slike su za uživanje!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako rada se pridem k tebi napast miru v naravi. Kot bi šel na sprehod, samo da je le en klik stran ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Res vikend poln lepih dogodkov, ki bogatijo življenje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako čudovito!!!! Zdi se kot da vaš dan šteje kakšno urico več:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Res je bil lep vikend, sploh v tej vaši čudoviti naravi. Tale ideja s peko na prostem pa itak zmaga.

    OdgovoriIzbriši
  10. oooo, tvist ste pekli!!! testo, ki ga naviješ na palčko! to smo pekli pri tbornikih in so zame eni izmed najlepših spominov na otroštvo. ker smo bili cele dneve v naravi in nismo imeli s seboj cele vreče sladkarij, kot jih imajo današnji taborniki, je bil tale tvist zakon za razvajanje. ponavadi smo ga pojedli, ko je bil lepo črn na zunaj, znotraj pa še surov. mmmm, slastno! ;) pogrešam to.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)