sobota, 9. februar 2013

Krpanka za kruh

PATCHWORK BREAD BAG

Kar nekaj časa je že minilo, odkar smo nehali spravljati kruh v plastične vrečke. Česa vsega nismo poskusili! Od lesenih, do strašno dragih, plastičnih Tupperware škatel, pa papinatih, pa v hladilniku, pa vakumsko...
Cel projekt. Zdaj že nekaj časa uporabljamo bombažne ali lanene vreče. Poleti v hladilniku, sicer v predalu.
Zdi se  nam, da se obnese, zaenkrat :)

Pred kratkim me je prijateljica vprašala, kako spravim trakec v mošnjiček, da se zapre, ko potegneš za oba konca. Pa je šlo tako hitro mimo, da sva se pozabili zmeniti :)

Evo, povem kar tule, morda še komu prav pride.


Odrežemo primeren kos zunanjega blaga in podloge, jaz sem spet delala krpanko


Stranici zunanjega blaga sešijemo tako, da nekaj cm pod vrhom pustimo luknjici, skozi kateri kasneje napeljemo trakec.Všijemo podlogo - ta je brez luknjic. Nad in pod luknjicama prešijemo po vsej širini vrečke.


Pripravimo si  DVA enako dolga trakca. S prvim vstopimo skozi eno luknjico, trakec napeljemo in izstopimo skozi ISTO luknjico.
Drugi trakec napeljemo skozi drugo luknjico - noter in ven.
Oba konca zavežemo. To bi bilo to.


Naj vam uspeva, česarkoli se lotite!  
Lp, Keltika7 komentarjev:

 1. Zelo mi je všeč ta sivo bež bela vrečka. In zelo zanimivo (zdi se mi), da si uporabila tudi lanene koščke. Hvala za inspiracijo ;)
  In bravo, da si se spomnila za tale namig. Koliko časa je mene to hecalo :o, vedno je moral potem zvezati in končati moj možek.. sedaj pa imam v glavi pravilo
  "en krog in pol" in
  "zavežeta se v paru". :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Hvala za krasno idejo in natančne nasvete. Tvoj blog je super, sem te pa šele danes našla.

  OdgovoriIzbriši
 3. Hvala za prijazne besede dekleti:) Tele vezave mošnjičkov pa res - enkrat, ko veš, čisto "simpl", pa koliko nam dajo misliti :))

  OdgovoriIzbriši
 4. hvala za tole darilo, prečudovito je. sem vesela, da te imam v svojem krogu. hvala za vse ideje, informacije in navdihe. Objem.

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)