sobota, 16. marec 2013

Danes


Danes smo pripravljali nov pašnik za konjiča. V gozdičku. Podirali, vlekli, nosili, zlagali debla in veje.Vzelo nam je ves dan in sonce nas je lepo obarvalo po licih. Jutri bomo začeli zagrajevati. In ker smo, razen najmlajše, preživeli ves dan v gozdu, smo  videli veliko zanimivega.

V gozdu




Jutro nas je mrzlo objelo. Zemlja, rastline, voda, vse ujeto v ledu.




Pa vendar, delo ne čaka...


Pri nas ne rabiš dosti hoditi, pa naletiš nekje na sneg in led, nekaj korakov stran pa na pomlad.


Kronice


Nova pomlad, novo življenje.
 Žabice nas obiščejo vsako leto. Letos imamo manj jezerc in posledično manj bodočih žabic. Tile žabji mladički - pupki - imajo kakšne 4 tedne.


Pupek se skriva v senci veje


Našli smo lep kupček praznih polžjih hišic.



S svojo lepo barvo so nas razveseljevale, ponekod redke, pri nas v obilju  - ŠKRLATNE ČAŠICE, pogojno užitne, dobre in zelo lepe gobice

Škrlatna čašica

S starih bezgovih dreves so nas pozdravile BEZGOVE UHLJEVKE. Sorazmerno pogoste gobice. Na Japonskem in Kitajskem čislane kot zdravilo proti bolečinam, virusom, za spodbujanje prebave, ustavitev krvavenja, celjenje ran...Brez pravega okusa. Preverjeno užitne tudi surove. Ker so zelo žilave jim pravijo tudi žvečilne gobe in naš tavečji jih ima občasno namesto žvečilke :))

Bezgova uhljevka

Presenetil pa nas je tudi prvi ČEMAŽ. Tako zelo, zelo dober. Kdor ni povsem prepričan v poznavanje, pa naj ga raje pusti v gozdu :) Jesenski podlesek je usodna zamenjava, šmarnica malce manj usodna a zelo neprijetna.

Čemaž

Sonce rojeva novo življenje, nove izzive, nove ideje, nov življenski krog. Za nekoga na začetku, za nekoga na koncu.
Naš košček sveta skriva tudi presenečanja iz davno minulih let.


Sončen začetek, karkoli začenjate :)
Lp,Keltika

10 komentarjev:

  1. Pa naj še kdo reče, da narava ni ena velika čarovnija. Čarobno. Čudovit zapis, fotografije pa so pravljične. Res ste prijetno in koristno preživeli dan. Jutri pa uspešno zagrajevanje za vaša konjiča.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasna objava :). Danes sem žal morala večino dneva preživeti na delovnem mestu, zato je toliko lepše pogledati pomladne fotografije. In čemaž je že! :) Tudi pri nas ga imamo zelo radi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Želela sem se vama zahvaliti, ker nas s svojimi prijaznimi besedami tako razveselita, pa sem pričarala tako, da sem sama svoj komentar izbrisala :))

      Izbriši
    2. VIdiš, to je prava čarovnija :D!

      Izbriši
  4. Uau, narava nas res preseneča na vsakem koraku!

    OdgovoriIzbriši
  5. Prav lepo si s fotkami pričarala ker že zelo močno pogrešam. Spet sem FOUŠ :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Lep zgodnje pomladanski zapi iz gozda. In prvič vidim in slišim za škrlatne čašice. Čudovite fotografije! Kar stožilo se mi je po "mojem" gozdu, v katerega rada zahajam! Oj pomlad, pridi že!

    OdgovoriIzbriši
  7. Danes je pa spet ves dan naletaval suh sneg...Je bilo lepo, ampak tudi mi že malce pogrešamo toplo pomlad :)

    OdgovoriIzbriši
  8. O kolk lepe fotke in narava.....prov fouš sem ti tudi jaz....mi v mestu...to je kr neki.......no ,narava samo ob vikendih......

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)