torek, 2. april 2013

Družinske iskrice

Prazničen, deževen vikend je bil poln malih iskric. Običajno nas nobeno vreme ne ustavi kadar je treba it ven, ampak tokrat je bilo res zeloo blatno. Nekaj stvari smo sicer naredili zunaj, a prazniki so nas obdarili predvsem z druženjem v zavetju doma.

Kljub blatu, nam je končno uspelo spustiti Bamija in Dino na drug pašnik. Ej, kakšno veselje nad novimi vonjavami in okusi :) Po začetnem galopiranju sem ter tja, sta se ustavila pri  mladem javorju, ki ga konji, pa tudi srne, naravnost obožujejo :) Javor so cenili tudi Kelti, saj so mu posvetili nekaj pomladnih in jesenskih dni v svojem horoskopu, z drevesnim sokom in čajem, pa so umirjali naglo jezo in preveliko vročekrvnost.



Mi takšnega čaja med temi prazniki ne bi potrebovali, saj so bili ( da bi le bilo vedno tako!), kar preveč mirni. Seveda niso minili brez dobre orehove potičke iz pirine moke.


Da pa nam med lenuščkanjem  ne bi zaspale male sive celice, je tamlajši pripravil prav lušten kviz.

 

Šah, ena od najljubših iger naših otrok. Od tamale, do tavečjega. Samo kaj, ko je vedno premalo mrzlih, blatnih dni :)


 
Že res, da je lani ob tem času na vrtovih in njivah  vse zelenelo, zagotovo pa nismo sestavili toliko piramid, narisali toliko risbic in  ustvarili toliko izdelkov :) Je že prav, da je tako.



Če še ne raste krompir, pa naj raste ljubezen :))
Lp,Keltika

5 komentarjev:

  1. Res je! Včasih pa prav paše biti malo doma, še bolj na kupu. Kot pravijo: vsaka slaba stvar je za nekaj dobra. Tudi tole vreme;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Se strinjam z Gourmet. Samo da nam je lepo;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravijo, da je vsaka slaba stvar za nekaj dobra in tudi slabo vreme nas prisili v druge ravno tako prijetne aktivnosti, kajne?

    OdgovoriIzbriši
  4. Zgleda, da smo vsi imeli čez praznike domače igralnice. Tudi pri nas so bile namizne igre v uporabi. Glede vremena pa je tako, da ga ima tudi že naša psička dovolj, ker se ji je začelo upirati hodit ven v to mokroto in mraz.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)