nedelja, 7. april 2013

Nedelja

Danes zjutraj se mi je v rokah znašla Oshova Knjiga o niču. Saj veste kako gre tisto - knjigo odpreš naključno in izveš odgovor. Lahko je to Mali princ, Sveto pismo, knjiga pravljic, kuharica...odvisno kaj iščemo. Najlepše je, kadar sploh ne vemo, da iščemo, pa nas naključje vseeno pripelje do odgovora.  NA - KLJUČ - je. Na ključ. Čaka. Ni naključje :) Samo videti je treba.

Takole sem prebrala: 
"Sprejmi in se nikar ne identificiraj. Ko sprejmeš, ostaneš nad tem, ostaneš onstran. Ko se bojuješ, se spustiš na isto raven. Sprejemanje je preseganje."

Včasih ne gre, včasih moraš z glavo skozi zid. Včasih se ne da sprejeti.  Ampak potem vendarle spoznaš, da stvari lepše stečejo in se konec koncev odvijejo tako kot je prav, če jih sprejmeš...


Na današnjo nedeljo sem upala, da bo vsaj malo sonca. Ni ga bilo. Potem pa sem kar sprejela to, kar mi je bilo ponujeno :)

Škrlatno rdeča mrtva kopriva

Sladki, okusni cvetovi mrtve koprive. Tako kot listi, so tudi cvetovi polni C vitamina. Ste jih že jedli? Na sprehodu kar tako, ali kot okras na solati. Naši otroci jih obožujejo.

Navadni lapuh

Lapuh .Poleg regrada prvi pomladni travniški sončki. Nabrani in na hitro posušeni cvetovi nam bodo lajšali suh kašelj, hripavost, odvajali sluz, zdravili vnetja na koži...

 
Pogled na prve, nežne cvetove marelic. Upajmo, da letos ne bo več zmrzali, ki bi zdesetkala pridelek, kot se je to zgodilo lani.


Unikatno leseno korito, ki je vedno, kadar ga vidim malce dodelano. Made by naša konjiča :), Bami in Dina.



Peskovnik in razmetane igračke, otroci.


Ko pogledam našo kuštravko, vidim, kaj je sprejemanje. Čisto ji je vseeno, kako izgledam, kakšne volje sem, kaj govorim.. Samo, da sem doma, da smo vsi na kupu.

 JABOLČNI ZAVITEK iz pirine moke, brez jajc in mlečnih beljakovin


Današnja sladica je bil preprost, dober štrudel. Namesto bele moke, pirina, namesto masla  - kokosovo maslo. In dosti topaz jabolk, ki jih počasi zmanjkuje :(


Čisto sprejemljiva nedelja, tudi brez sonca :)
Lp;Keltika

6 komentarjev:

  1. Prav lepo nedeljo si si naredila - lepo je odkrivati tvoj svet.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi sama sem vesela, da sem našla tvoj blog. Skoraj vsak zapis me vzpodbudi k razmišljanju.

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasne fotografije... kar vabijo k tebi domov. :)) Všeč mi je kako si prikazala vsakdanje utrinke. Res lepo. :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepo diši ,verjetno pa še boljši ko ga papaš:)mnjami....

    OdgovoriIzbriši
  5. O, si kar predstavljam, kako je dišalo:-)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)