sreda, 10. april 2013

Torbica za princesko

Pred letom sem naredila majhno torbico za eno punčko. Vse od takrat me naša najmlajša občasno spomni, da bi  imela "eno tako torbico". 
Pa sem jo le uspela sešiti. Čisto pravo, z zadrgo. In s čipko, za princeske .)


Najmlajša je trenutno v obdobju ustvarjanja srčkov. Povsod so - na nalepkah, risbicah, ustvarjeni iz das mase, izrezani iz blaga ali papirja, poštempljani po rokah... Luštni mali, nasmejani srčki sprehajalčki, z rokami in nogami.
Moji so bolj klasični, ampak brez njih ne gre :)




Srce, na zahodu predstavljeno kot središče čustev, v ostalih tradicionalnih civilizacijah pa kraj inteligence in intuicije. Beseda srce ima indoevropski koren krd, ki pomeni srce, središče, sredina. Morda od tod tudi misel "poslušaj svoje srce"  in "slediti srcu". Ne le čustva, treba je poslušati svoj najtišji glasek, svojo intuicijo in vključiti razum.
Kakorkoli,  bodite srčni in srečni :)
Lp,Keltika

Iz naše knjižnice:
Chevalier, Gheerbrant; Slovar simbolov

8 komentarjev:

  1. U, princeska je bila zagotovo navdušena;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepo trbico si sešila svoji princeski :-) Hvala za razlago o pomenu srca.

    OdgovoriIzbriši
  3. o kako ljubka torbica. Lepo ti je uspela in gotovo si jo bo zaželela še kakšna prijateljica od Najmlajše. In SRCE, zasluži si veliko začetnico!

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako fino, da lahko svoji najmlajši sešiješ tako lepo torbico:) Navdušena sem nad aplikacijami, ki jih znaš narediti. Jaz se jih moram še naučiti delati za mojo malo:)

    OdgovoriIzbriši
  5. ooo kako je luštna in zelo lepo ti je uspela :-))
    Pozdravček

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)