ponedeljek, 4. november 2013

Počitniška mešanica

Moram reči, da me je nekaj komentarjev iz prejšnje objave ganilo. Vsak se znajde kdaj v trenutkih, ko ne ve, kaj je najbolje narediti. Zavestna odločitev za pozitivno delovanje, je edino, kar nas potegne iz turobnega stanja. In, če iz etra tehnoloških možnosti priplujejo spodbude, to resnično pomaga.

Če bi mi kdo pred enim letom rekel, da namišljen računalniški svet lahko preide v čisto trdne in delujoče pozitivne premike, se zagotovo ne bi strinjala. Vsaj ne na osebnem nivoju. Ne morejo ti ljudje, ki jih sploh ne poznaš biti prijatelji! Ali so lahko? Ja, če se zavedaš, da je prijateljstvo tekoča zadeva, ki se prelije enkrat na ta, enkrat na oni konec obale. In če se zavedaš večnosti trenutkov. Potem si lahko hvaležen in deliš in prejemaš in pomagaš. In imaš prijatelje, ki te začutijo in ti v nekem trenutku pomagajo vstati. In potem greš v drug trenutek, ko si čistočisto sam in ti isti virtualni svet prinese razočaranje in žalost.

Vendar je to že druga zgodba. Ta trenutek je svetel in hvaležen, za vse komentarje, spodbude in prijatelje. Tiste, ki jih lahko objamem, tiste, ki živijo daleč stran in tiste, ki  jih nisem še nikdar videla.  Pa vendar so misli ki si ji namenimo, kot mostovi, na katerih preživljamo skupne trenutke.
Lahko nas spravijo v jok.


Ali dvignejo do neba :)


Iz misli se poraja sladko in grenko naših trenutkov. Iz njih nastajajo dejanja. Čim boljša so, tem bolje za vse.

Če pa so sladka in za pojest, je pa sploh fino :)
Cupcakes - tortice s kapo :))


Za dragocene skupne trenutke. Ne vzamejo dosti časa, in po najlepšem dnevu, polnem dobrih misli in toplih besed, mehkih korakov in lepih razgledov...so odlična izbira.

  • Zmešamo skupaj suhe sestavine:
  • 30 dag pirine moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 3 ali 4 jedilne žlice sladkorja
  • vrečka vanilin sladkorja
  • 3 žlice kakava v prahu 
  • narezani koščki jedilne čokolade, količino prilagodite okusu.
  • Nato posebej zmešamo  mokre sestavine:
  • 2 dcl mleka
  • 10 dag raztopljenega masla
  • 1 jajce
  • jedilna žlica limoninega soka
  • žlica ruma
Suhe sestavine stresemo k mokrim, na hitro premešamo (če predolgo mešamo masa lahko postane gumijasta) in nadevamo v modelčke. Pečemo na 170°C približno 25 minut. Krema je klasična - smetana in mascarpone.


V  mešanici občutkov in dogajanj, so se iz misli in zamisli porajali številni rezultati. Eni so otipljivi, vidni takoj. Drugi, tisti pomembnejši, so skriti, bolj dalekosežni in nas bodo s svojo realnostjo presenetili v prihodnosti. Upajmo na najboljše.


Dobro je, zavedati se moči misli. Dobro je, misliti dobro. Naj bo teden razveseljujoč :)
Lp, Keltika

14 komentarjev:

  1. Mene veseli, da si se odločila in začela pisati blog, ki nam vsem polepša trenutke. Cupcakes pa izgledajo zelo fino, tako bolj rustikalno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja povsod so plusii n povsod minusi.Zajeti moraš ravno pravšnjo količino vsega :-) Krasno izgledajo tele tortice in uf kako barvite kvačkanke - lepo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ko sem pred letom dni začela tudi sama ustvarjati svoj blog, si nisem mislila, da bom odkrila kar nekaj ljudi s podobnim razmišljanjem, vrednotami,...čustvovanjem kot ga imam sama. Dobila sem nekaj dragocenega-ni mi potreba videti ali odtipati-dovolj je beseda, ko jo potrebujem in tudi pri tebi jo najdem. Hvala iskreno za vsako besedo, ki jo zapišeš zaradi sebe, a vpliva tudi name (druge)
    Današnja objava je tako, kot vse dragocena, sladko obožujem-to že veš, občudujem pa tudi te sovice Oke, ki so prekrasne.
    Imej prijeten nov teden
    Tamara

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo lepo znaš "obesediti" svoja čusta in razmišljanja. Rada prihajam k tebi na virtualni obisk. Sovice pa so zakon :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo si nas spet očarala z besedami.....polna si lepih misli:)zakaj ni več takih ljudi???
    Sovice pa so špica:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Prou paše te brat...ko te berem, se kar umirim, si mi zdi, da živite tako polno, ampak vseeno umirjeno. čist sem navdušena!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Gradimo mostove z mislimi, ki si jih podajamo in se prepletajo ..
    Saj je vseeno, četudi po spletu. Da se nas le dotaknejo. Nam dajo vedeti, da je še obilo podobno mislečih.

    Dobro je misliti d o b r o , draga Kelita. Podpišem!

    Lp/Su

    OdgovoriIzbriši
  8. Tiskarski škrat nagaja, draga Keltika!

    Lp/Su

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poznam tega škratka, ja :) Imaš prav, vseeno, če je po spletu, deluje enako:) Objem.

      Izbriši
  9. Oh, koliko topline vedno vre od tebe. Prijazne besede, tople in radostne barve kvačkanja, pa še nekaj sladkega za povrh. Le kaj bi človek želel več na dan, če vstane z levo nogo ali pa je radosten.... Hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
  10. Misli so zelo močne energije, ki lahko premikajo tudi fizično...Naše življenje je preplet raznolikosti - v vseh pogledih in situacijah. Nič ni idealno... ker potem se nam nebi bilo treba učiti in razvijati v popolnost. Včasih je tudi zelo težko. Takrat potrebujemo odmik in podporo najbližjih. Da lahko prižgemo luč v srcu in najdemo pot...sonce je tu, četudi ga prekrivajo temni oblaki...

    OdgovoriIzbriši
  11. Prav vidi se, da pišeš s srcem in da tako kot misliš, tudi dejansko čutiš in živiš. Prelepi zapisi in ja, res je četudi smo v stiku le prek spleta, nam je lahko tudi tako lažje.

    OdgovoriIzbriši
  12. Uvijek krasne slike,i topli tekstovi, recepti su užitak..drago mi je svratiti na tvoj blog!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)