petek, 13. december 2013

Bele snežinke, zvezdice bele...

padajo, padajo tiho z neba.

Zvezdice bele
čuvajo zemljo,
čuvajo v zemlji
skriti zaklad.
(Anica Černejeva)


En del pesmice, ki mi je tako ljuba. Čeprav snežink še ni ali pa ravno zato, je tudi nas zagrabilo snežinkanje (kot pravi temu Ime rože).
Mi smo se lotili enostavne variante. Iz zobotrebcev.



Na podlago sem naredila kupček vročega lepila, mala dva pa sta zložila zobotrebce nanj. Pobarvano in potreseno z bleščicami. En, dva, tri, pa imamo nove okraske :)




Letos me vodi bela barva. Bela, ki simbolizira upanje, mir, nedolžnost, nov začetek.
Zato smo tudi na steno obesili risbice v takem stilu.




In, da bo vse usklajeno, sem na hitro sčarala še zavese za kuhinjsko okence. Damast na kilograme, malce čipke, tempera in bleščice. Za vsega skupaj šest evrov, pa tako paše v tematiko, ki me prevzema letos.




Večna vprašanja o belem in črnem, dobrem in slabem. Zato mi je všeč bela, ker je sestavljena iz vseh barv mavrice. Kot mi. Vsa paleta čustev, ki jih nosimo. In vsa so popolna.
Ravno tako močno kot sreča, nas pretrese žalost, enako kot ljubezen, nas napolni z adrenalinom sovraštvo, globoko kot razočaranje, se nas dotakne hvaležnost..Včasih kdo reče, da je jeza slaba, da je hrepenenje slabo...pa ni čisto tako. Slabih in dobrih čustev ni. Čustva pač so. Lahko so prijetna in neprijetna, na nas vplivajo različno. Dobro in slabo je samo vedenje, ki ga izberemo.
Zelo poln vikend je pred nami, pa naj pride karkoli, izbirala bom samo pozitivno vedenje. Pika :)
Lp,Keltika

14 komentarjev:

  1. Tudi jaz imam rada belo,
    krasne zvezdice
    super post-drži se
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobra pogruntavščina tole z vročim lepilom in bleščicami. Lušno! Snežaka sta "carja", ker imata tako lepi ponvi na glavi :) Zavesa in tvoje kuhinjsko okno pa je samo Uauuuu! Čudovito! In kar malo ti zavidam, ker si vzameš čas in pozornost tudi za take stvari, ki naredijo življenski prostor miren in praznično čaroben. Pri tebi je vedno vse tako čarobno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pogled skozi okno je nor.
    Prelep zapis, prav zanima me s čim se ukvarjaš, da znaš tako lepo pisati. Verjetno pa je to, ker si človek ki sovbiva z naravo in znaš to cenit.

    OdgovoriIzbriši
  4. Še ena dobra in lepa objava! Zavese se res podajo letnemu času, bravo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kot pravi Ime rože... vedno vse tako popolno...

    OdgovoriIzbriši
  6. O, kako lepo je priti na obisk k tebi :-) Vedno imaš tako super ideje za ustvarjanje z malčki. Snežinke iz lepila in zobotrebcev so enkratne, snežaka sekata, pogled skozi kuhinjsko okno pa je sanjski! Hvala za čudovito razmišljanje.

    OdgovoriIzbriši
  7. Djordje Balaševič:
    "A crnu nisi štedela,
    Ali bez nje bi bela,
    Još izbledela,
    Bez crne bela ne bi vredela"

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako je elegantno i svečano sve s belom bojom..sviđa mi se jako prozor...

    OdgovoriIzbriši
  9. Vaše okence izgleda prav romantično. Zanimivo je, kako si včasih najdemo temo, barvo, material,.... ali kaj podobnega, ki nam je v nekem trenutku všeč in imamo okrog njega in z njim ogromno idej in veselja. Pri tebi belo, pri meni rogato, pri Iris angelčkasto......, Luštno.

    OdgovoriIzbriši
  10. Vaše okno in okenska polica.. Čarobno.

    OdgovoriIzbriši
  11. Prekrasne dekoracije,cijela atmosfera ovoga prozora je čisto uživanje!
    Veliki pozdrav
    Nely

    OdgovoriIzbriši
  12. Čudovito.
    Pravijo, da je v določenem trenutku nekaj v zraku in da nekateri to začutijo, drugi pač niso tako občutljivi oz. nimajo trenutka. Kakorkoli, tvoje besede so ubesedenje nečesa, kar lebdi nekje v zraku.

    Dobila si bonbonček na mojem blogu. Pošlji naslov.

    lp Anja Drobtinice
    mucinmac@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Super ideja so te snežinke. lp

    OdgovoriIzbriši
  14. iii, kako krasno zavezo si naredila. In jaz sem vse bolj nora na belo. Glede na to, da je tudi simbolj miru in da ze kar nekaj casa delam na tem, da znam v sebi vzpostavljati mir, je mogoce tudi to eden izmed razlogov, da mi je ta barva vedno blizje :))) Krasen zapis tudi tokrat.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)