petek, 5. september 2014

Mala kvačkana torba

L.Tolstoj je napisal zgodbo Trije puščavniki, internet pravi, da je bila že davnega l.1889 objavljena v časniku Slovenec, meni je prišla pred oči v kratki obliki, kot jo je povedal Jogananda v svoji Avtobiografiji jogija.

' Na nekem otoku so živeli trije stari puščavniki. Bili so tako preprosti, da je bila njihova edina molitev: Mi smo trije; Ti si Tri - usmili se nas!  Med to preprosto molitvijo so se dogajali veliki čudeži.
Govorice o treh puščavnikih in njihovi nedopustni molitvi so prišle na uho lokalnemu škofu, ki se je odločil, da jih bo obiskal in jim razložil, da so njihove prošnje premalo dostojanstvene in jih bo naučil običajnih molitev. Nato jih je škof zapustil. Čez nekaj časa je opazil, da ladji sledi bleščeča luč. Ko se je približala, je spoznal tri puščavnike, ki so se držali za roke in so v želji, da bi dohiteli ladjo, tekli po valovih. 'Pozabili smo molitev, ki ste nas jo naučili', so zavpili, ko so prišli do škofa, 'in pohiteli smo, da bi vas prosili, če bi jo ponovili.'
V globokem spoštovanju je škof zmajal z glavo. 'Dragi moji', je ponižno odgovoril, 'nadaljujte s svojimi starimi molitvami.'


Lahko sploh kaj dodam, ko pa je Tolstoj tako preprosto zapisal?


Moja tokratna 'molitev' je bila kvačkanje. Ni delovalo ravno v smeri čudeža, nič pretresljivo dobrega se ni zgodilo, ampak mogoče pa ni to namen.


Mogoče je čisto dovolj mir v srcu.


In to, da smo še.
Tu in tam obsijani s soncem.
Ravno ravno toliko, da dozoreva jesen.

Da se nam malo posušijo krila :))


In, da prehitimo polže pri jagodah.


Tako preprosto je to.
Lp,Keltika

12 komentarjev:

 1. Še en čudovit post, da o torbici niti ne razpredam
  lep vikend
  Tamara

  OdgovoriIzbriši
 2. joj torbica je prečudovita! sploh tiste dve rožici! fotke pa zopet prekrasne! lp

  OdgovoriIzbriši
 3. Predivna torba.. Čak tri započeta heklanja kod mene i nikako da se rešim da završim, evo sada si me podstakla :) A veruj da mi kao i tebi heklanje donosi neku opuštenost i mir kakav u retko čemu mogu da nađem u poslednje vreme... da, čudesno;) Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 4. Jaz pa ti pošiljam en močan objem za ta čudovit dotik besed in fotografij ...

  Vse dobro ...

  OdgovoriIzbriši
 5. Ja, čisto preprosto je :-). Tvoja kvačkana torbica in te prekrasne fotografije so pravi mali čudež. Kot hoja po vodi.:-)) Uživam na obisku pri tebi.

  OdgovoriIzbriši
 6. Hvala za MIR V SRCU v prelepi fotografiji!

  OdgovoriIzbriši
 7. Zelo lepo torbo si naredila in vse te lepe slikice mi pričarajo nasmeh na obraz in dobro voljo v srcu.
  LP Vilinke

  OdgovoriIzbriši
 8. Čudovita torbica! In celoten zapis... Res lepo! Hvala!

  OdgovoriIzbriši
 9. Čudovita torbica :) Čudovita kot ti :*

  OdgovoriIzbriši
 10. Vidim, da ti ne leži le kvačkanje, amapk tudi fotoaparat. Krasne slike. Torbica pa - sem brez besed. Navodila za metuljčka sem ti pustila mojem blogu.

  OdgovoriIzbriši
 11. Preprosto, pika. Torbica pa srčkana :-)

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)