sobota, 1. avgust 2015

Kvačkan cekarček - reciklaža

Je Vesna pofirbcala, kaj je nastalo s kvačko na morju :)
Tole.


Z U.jem sva neko deževno popoldne, pred odhodom na morje, iz starih, razvlečenih majic, naredila lušten kupček barvitih bombažnih klopk, takoimenovanih špagetov.
Na morju sem nakvačkala glavnino, finiširala pa doma.


Te torbe iz bombažnih majic so neverjetno trpežne in vanje lahko stlačiš res vsega polno. Lepo se raztegnejo, potem, pa ko jih sprazniš, kar zlezejo nazaj v svojo prvotno velikost :)


Fotografirala na našem stojalcu za rože, na novo okrašenem s servetnimi metuljčki.


Servetkanje je bila ena od počitniških aktivnosti za maladva. Pobarvana stara miza in stojalo za rože, nekaj servetov, vodni lak za les in kakšno uro zabave.


So pa ta čas, ko smo bili na morju, gosenice napadle moj pušpan, ki je rasel leta in leta...Pušpanova vešča, ki je v Evropo prišla šele leta 2007 in v Slovenijo s sadikami iz tujih vrtnarij leta 2010 ali 2011, je našla pot do nas.


gosenica pušpanove vešče

Z malih grmičkov smo jih pobirali, nekaj mi, nekaj siničke. Največjega pa so spremenile v puščavo :(Nič, tako je. Dobro preglejte svoj pušpan, če se vam zdi, da se suši, gosenice so neverjetno hitre in grm izgine s svetlobno hitrostjo.

 Iz tujine pač ne pridejo samo ustvarjalne ideje in znanja :( 
Vse lepo :)
Lp, Keltika

13 komentarjev:

 1. Ooooo kakšne lepe stvari nastajajo pri tebi! tale torba me je čisto očarala in ja voščilnice s frantage tehnika je zakon!!! :) LP

  OdgovoriIzbriši
 2. Cekar je super, si bila tudi na dopustu zelo pridna. Malo manj super je pa tvoj pušpan:((, na žalost so ti ga konkretno dotolkle. Upam, da ti jih bo uspelo uničit. Lepo se imejte in uživajte na vaši kmetiji. Pozdravček, Andreja V.

  OdgovoriIzbriši
 3. Krasen cekarček:)Tole s pušpanom mi je pa znano,se je isto zgodilo tudi nam. Lp

  OdgovoriIzbriši
 4. Kakšna super torba iz ostankov! Vsestranska in zelo uporabna.
  Tudi mladina je pridna in ustvarjalna.
  Uh, takšni prizori s pušpanom so pogosti :(

  OdgovoriIzbriši
 5. Super izpade! Cekarček! Dekoracija!
  Uživajte v vsem, kar se vam ponuja in naj traja! Pušpan pa... jaz jem našega nadomestila in sedaj budno pazim :)
  Pozdravčki!

  OdgovoriIzbriši
 6. Super super cekar, zelooo mi je všeč.
  Nisem pa vedela, da gosenice takole obdelajo pušpan. Lp

  OdgovoriIzbriši
 7. Super cekar si skvačkala. Pri nas pa vse stare majice končajo pri poliranju motorja... Za mala dva si našla krasno počitniško zabavo. Lepo sta obnovila stojalo za rože. :-)
  S pušpanovo veščo se pri nas borimo že tri leta. Enkrat na mesec dragi pošprica pušpan z najbolj smrdljivim škropivom na svetu. Zaenkrat obvladujemo vse skupaj. Bi mi pa bilo zelo žal čudovitega grma. Ampak, kot praviš, tako pač je....

  OdgovoriIzbriši
 8. Krasen cekrček, tudi pri nas grejo stare majice v garažo k motorju kakor pri Sonji. Bom morala kakšno rešit zase :).
  Lepo sta ustvarjla tudi otročka, zelo lepo sta okrasila stojalo.
  Lp, Lili

  OdgovoriIzbriši
 9. Tale torba je nadvse lušna in vidim, da tudi zelo uporabna glede na to, da se širi in krči :). Otroci pa so super spedenali tole stojalo, bi ga kar posvojila :) Oje, kaj pa so gosenice naredile s pušpanom :(

  OdgovoriIzbriši
 10. Krasni izdelki! Mizo in stojalo sa zelo lepo okrasila s servetki, cekrček je pa prav fenomenalen!! :)

  OdgovoriIzbriši
 11. Torba je enkratna, super barvne kombinacije in okrasitev. Škoda za pušpan, jaz naše grmičke pregledujem, ampak kot praviš, kr naenkrat pride :-(

  OdgovoriIzbriši
 12. Pri nam je tale vešča istega leta opustušila prav vse pušpanove grme (in bilo jih je precej) - gosenic je bilo tako veliko, da si jih lahko slišal prežvekovati s prostim ušesom, bilo je skoraj grozljivo. No, naslednje leto se je kar precej grmov kljub temu obraslo, sicer ne z značilno temno zelenimi listi, ampak bolj rumenkastimi, vendar vsaj niso vsi šli rakom žvižgat. Upam, da se je tudi pri vam kakšnemu grmičku uspelo obrasti.

  OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)