sobota, 16. april 2016

Blokec

Mali blokec, velikosti 7"x 5" je rezultat moje najnovejše pridobitve :) Ne morem si pomagat, v vsaki torbi imam kakšen lušten blokec, malo za risbice najmlajše, kadar smo od doma in gre čas počasi, malo za službo, pa za ideje, ki se utrnejo, za čičke čačke nekje vmes...


Dolgo sem razmišljala, metala v šparovček,  kolebala med dvema in se odločila za Cincha, napravico za vezanje takšnih blokcev. Pregledala sem ogrooomno posnetkov na spletu, primerjave, ocene, forumske debate. Oba, tako Bind it all, kot Cinch, sta super, odločitev je zgolj instinktivna, k Cinchu me je bolj vleklo :))


Ta blokec je prvi izdelek z njim, tudi štampiljka je nova, karkoli naredi Sylvia Zet, mi je strašno všeč.


Sicer pa je na prvem mestu trenutno ustvarjanje zunaj, na njivah in okolici. K sreči nas obiskujejo šolarji, ki se res izkažejo, kot pridni in odgovorni. 


Otroci večinoma radi poprimejo za delo in so zelo ponosni, ko opravijo delo, ki ni lahko in zahteva tudi precej odgovornosti. Mahanje po zraku z motikami in tacanje po njivi, prerivanje in kreganje ostane drugje. Kadar otrokom zaupaš in jim dovoliš biti odgovoren, zasijejo v čisto novi luči :)


Ali ni z vsemi tako? Včasih tako na hitro potožimo, kakšni so ljudje, nikomur ne moreš zaupati, takoj te izkoristijo...

Ampak, če smo zelo iskreni in natančno pogledamo vse tiste drobne malenkosti, ki oddrvijo mimo nas, potem stvari vidimo drugače. Vidimo neznanca, ki za nami priteče, ko smo pozabili denarnico v trgovini, vidimo prijatelja, ki nam nesebično priskoči na pomoč kadar ga potrebujemo, neznane znane prijatelje, ki nas presenetijo z drobnimi pozornostmi, trgovca, ki nam staro stvar, ki smo jo polomili, zamenja za najnovejši model, kljub temu, da poveš, da ni več v garanciji in, da bi rad le kupil rezervni del...


Če smo iskreni, vidimo, da več zaupanja sicer res nosi večje tveganje, a tudi srečo, za katero bi sicer ostali prikrajšani.


Včasih nas res pošteno strese, ko se z vsem srcem poženemo v odnose in situacije.
Včasih je res tako, kot bi na začetku aprila z bosimi nogami zabredli v mrzel potok.


Ampak se splača zaupat, verjet in sprejemat. Življenje gre res gor in dol, ampak tisto vmes zna biti pa veliko lepše in mirnejše kadar si dovolimo verjeti v dobro :)


En lušten vikend želim.
Lp, Keltika

28 komentarjev:

  1. ooo,tvoj blokec izgleda prav čarobno, kakšno mojstrovino si naredila iz štampiljke, vau ... in tako lepo si naspisala o šolarjih ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Mateja, čestitke za novo pridobitev, moram pregledat, kako deluje tvoja napravica, ti pa mi lahko iz prve roke poveš - ali je hudo zakomplicirano?:) In seveda si ustvarila super beležnico. Štampiljkica je super, seveda tudi po tvoji zaslugi, saj si jo čudovito pobarvala. Sicer pa vidim, da se pri vas kar dogaja in se imate prav fino. Res je lepo, ko otroci dobijo ustvarjalna krila in takrat vidiš, čese vsega so sposobni. Pridni so, se vidi:) Pošiljam ti lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni zakomplicirano, na tujih forumih sem prebrala, da se tistim, ki imajo oba (ja takih je med američankami kar dosti), zdi cinch preprostejši za uporabo. Pa luknjice lahko štelaš koliko in kje jih boš imel.

      Izbriši
  3. Resnično lepo je brati ta blog:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovit blokec je nastal, fotke z vaše kmetije pa kot vedno božansko lepe :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovita beležka, tudi jaz sem mahnjena nanje ;)
    Ampak tako lepe pa nimam ;)
    Krasen zapis si nam pripravila.

    OdgovoriIzbriši
  6. Lepo si zapisala glede medčloveških odnosov in se popolnima strinjam s teboj! Tako je to "med ljudmi".. ljudje so najprej in predvsem dobri... včasih pa pride do takšne situacije, da pride do kakšnega "nesporazuma". Potem je pa od nas odvisno kako bomo zapeljali "naprej"... ali z iskricami v očeh ali z strelami in grmenjem v oblačku nad našo glavo ;).
    Beležka je tudi super ideja, lepa je in zelo uporabna! Slike z vaše kmetije so pa vedno čudovite!
    p.s.: Čestitam tudi za objavo v OK! Preizkusila sem že dva recepta in sta zelo dobra: krompir s čemažem in praznični venček. Hvala ! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ooo, čestitam za novo pridobitev. Prvi preizkus je strojček odlično opravil. Krasna beležka z zelo lepim motivom.
    Pridne roke vedno pridejo prav. Všeč mi je, ker šole ohranjajo takšen praktičen pouk. Pohvale vredno in lepo jih je videti pri konkretnem delu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako lepo si tole napisala in super, da si si privoščila novo pridobitev. Prvi izdelek je že dokaz, da si se pravilno odločila, ker je super lep.;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Super nova pridobitev in čudovit prvi izdelek. Lepo si nam zopet postregla s svojim pozitivnim razmišljanjem. Lepo se prebuja tudi vaša čudežna kmetija.

    OdgovoriIzbriši
  10. Mateja, čestitke za novo napravico, ki si jo že krasno uporabila in izdelala čudovito beležko z vsemi detajli. Zelo mi je všeč. Sicer pa ja, narava zdaj kliče in dela je zunaj več kot dovolj. Pridne roke otrok vam pomagajo, ker jih znate motivirati in jim zaupate. Lep vikend vam želim.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zopet ste bili pridni in izkoristili lepo vremo za čudovito doživetje. Tvoj blokec pa je zelo cortkan. Motivček zelooo luštkan in pobarvan čudovito.

    OdgovoriIzbriši
  12. Čudovit blokec, hitro bo poln ustvarjalnih idejami. Ljudje smo različni...100 ljudi, 100 čudi. Še vedno pa stojim za tem, da se prijaznost vedno vrne kot bumerang...mogoče ne takoj, enkrat pa sigurno. Točno to se dogaja sedaj meni. Toplo ni samo zunaj ampak tudi v mojem srcu ob vseh toplih besedah in željah, ki mi jih namenjate. Lepo bodi.

    OdgovoriIzbriši
  13. Brez sprejemanja in zaupanja je težko živeti. Čeprav se včasih na ta račun pošteno opečemo, pa vseeno nesme to omajati našega zaupanja. Lepo je gledati to složnost pri delu, ki se odvija pri vas. In blokec je čudovit. Super, za novo pridobitev.

    OdgovoriIzbriši
  14. Mateja, mi 2 sva bili pa na podobni valovni dolžini he he. Poglej na blog ;-) No jaz sem album ustvarila in juhej za novo pridobitev. Zdaj boš šele ustvarjala :-)
    Hvala za tale zapis, sem imela kar naporen vikend ( psihično), ko človek prebere tvoje misli, se zazre tudi sam vase...objem, B.

    OdgovoriIzbriši
  15. Nisem pozabila, da bo sredi aprila objavljeno v Nedelu v OK. In sem našla na spletu... lepo zapisano, kar mi bralci tega bloga že vemo: skromni, odprti za otroke in živali. V času, ko vsi hitijo/hitimo ste naredili korak naprej in poskušate umiriti ta nori tempo. Iz slik se vidi, kako otroci vedno v uživajo v delu v naravi / z naravo.

    http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/odprta-kuhinja-v-miru-pod-hrastom.html

    OdgovoriIzbriši
  16. Uiii, kako čudovit rezultat tvoje nove pridobitve in tvojih ustvarjalnih prstov. In kako lepo in resnično napisano besedilo. Ljudje res premalokrat vidimo tiste drobne, a tako pogoste "malenkosti", ki jih drugi naredijo za nas. Tale vila je tako srčkana in čudovito si jo pobarvala.

    OdgovoriIzbriši
  17. Mateja, z novo mašinco sta odličen par, saj je blokec čudovit. Lepo je videti toliko marljivih rok na kupu. Lepo se imejte.

    OdgovoriIzbriši
  18. Čudovit blokec in lepe misli si nam nanizala v to objavo. Sem se zopet zamislila nad vsem. Pa še kako je vse res.

    OdgovoriIzbriši
  19. ulala prirocen in se lep povrhu:)))
    pomocniki so pa carji:))) tko kot si napisala pridni in brez krega:)))) lepo je pri vas:))

    OdgovoriIzbriši
  20. Super blokec, se posebej mi je všeč motiv in okrasitev!

    OdgovoriIzbriši
  21. Sama imam Bind-it-all in ga bolj redko uporabljam, tako da moram vsakič sproti preštudirat, kako se dela z njim :)) Naj ti tvoja nova mašinca odlično služi, se veselim še novih blokcev, ki jih bosta ustvarili z najmlajšo! Tale prvi je naravnost čudovit, vilinčica je nadvse prikupna, krasno pobarvana. S čim si naredila vilinski prah? Se mi zdi, da niso navadne bleščice.
    Dela na vrtu spomladi res ne zmanjka, fino, da imate pridne pomočnike!
    Lepe praznične dni vam želim,
    Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vilinski prahec je embossing prahec za frantage tehniko, čisto istega vidim, da ni več v trgovini, ampak tale je skoraj isti http://www.mavelu.com/stampendous-embossing-powder-frantage.html

      Izbriši
  22. Priznam, da od vseh blogov, ki jih nisem spremljala sem najbolj tega pograšala in se tudi večkrat spomnila nanj, pa zaradi takšnih in drugačnih razlogov nisem niti spremljala med tem, ko nisem pisala. Naslenjič , ko ne bom mogla spat točno vem kaj bom počela...pregledovala tale blogec po dolgem in počez:)

    OdgovoriIzbriši
  23. oooo tudi tale tvoj blokec je prečudovit! drugače pa jaz dajem na pol A4 format lista za tiste moje blokce in v blokcu pride cca 50 listov. Spiralo kupujem v Rayherju firma je Zutter in je 1/2 inčna. Pozdravček! M.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)