ponedeljek, 14. november 2016

Moje škatlice presenečenja

Male, skrivnostne škatlice presenečenja vse pogosteje nastajajo na moji kuhinjski mizi :) Zanimivo, kako se življenje obrne, točno v tisto smer, ki nas navdaja z največ strasti ali pa se je najbolj bojimo.


Zato je dobro, da tisto, kar nas veseli razvijamo, negujemo, hranimo z navdušenjem in strastjo.
Tako lahko, kadar nas ponoči lovijo strahovi, razmišljamo o tem, kar nas navdihuje in pomirja in strahove preženemo z idejami, načrti in upi.

Vsakdo od nas jih pozna. Majhne glodajoče skrbi, ki ponoči, ko se zbudimo, prerasejo v grozeče strahove, ki nam ne dajo zaspati nazaj.


Meni takrat resnično pomagajo misli na moje malo ustvarjanje. Načrti za visoke grede, iskanje idej za ustvarjanje z otroki, iskrice za ustvarjanje iz papirja, pisani vzorci za torbice in kvačkane odeje...

Življenje je predragoceno, da bi ga prepustili strahovom.


Iz nočnih razburkanih miselnih tokov, se zjutraj zbujajo pisane ideje, ki jih veselje spremeni v majhne lepe stvaritve.


Še pred dvema letoma, ne bi pomislila, da bo papirčkanje postalo moja strast. In, ko sem občudovala čudovite škatlice presenečanja, ki jih delata Jana in Alexandra, me je takšno ustvarjanje čisto začaralo. Prvo škatlico sva naredili skupaj z najmlajšo, za prijateljico.



 Potem pa se je ustvarjanje papirnatih škatlic sprožilo kot mehak plaz.


 Majhne škatlice, v katere spraviš darilo, so tako osebne in posebne, da se jih ne morem naveličati. Vsako, ki naredim, imam rada :)


Še poseben izziv mi je predstavljala voda. Voda mi veliko pomeni. Naš gruntek je obkrožen s potočki, v njih raziskujemo in lovimo valovčke poleti in pozimi. Občudujemo ledene sveče, delamo luknje v led, da lahko konja pijeta kadar zamrzne, iščemo rakce in delamo jezove, stikamo za čarobnimi kamni in spuščamo papirnate ladjice...
Od rojstva spim ob potoku in težko si predstvljam življenje brez šumenja vode.

 
Ampak, kako dekleta spravijo vodo na papir, to mi je dolgo predstavljalo uganko :) Pregledala sem najbrž vse filme, kar jih je na you tubu in preiskala vse, kar so naše punce povedale o tem. V tujimi uporabljajo za izdelavo vode resin. Ker sem ugotovila, da to ni nič drugega kot epoksi, epoksidna smola, ki se uporablja tako v gradbeništvu, ladjedelništvu, notranji stanovanjski opremi..., je bilo treba samo še taboljšo polovico angažirati, da sva eno dopoldne packala in se igrala z epoksijem, pa je nastalo polno majhnih jezerčkov :))


V veliko veselje mi je, da lahko delam, kar me veseli in hvaležna sem življenju, da mi dovoli tolikšno bogatstvo.


V to objavo sem spravila kar nekaj škatlic. Naj bodo lepo pospravljene v svoji mapi, da jih lahko najdem sama ali pa bralci, kadar bomo iskali kakšen navdih :)


Mirno noč želi in naj se strahovi umaknejo načrtom :)
Srečno,
Lp, Keltika

26 komentarjev:

  1. Strahovi so samo plod razuma, naj jih duša utiša.
    Čudovite škatlice si naredila in vesela sem zate, da si našla zadovoljstvo v ustvarjanju škatlic presenečenja. Res so posebne in delane za točno določene osebe in dogodke.

    OdgovoriIzbriši
  2. Globok in resničen zapis, ki se dotakne.
    No, sedaj bom lahko škatlice občudovala tudi pri tebi :)
    Prave mojstrice ste. Vedno znova se čudim, kako na tako majhen prostor spravite toliko stvari :) Prav vse so krasne in narejene z veliko potrpežljivostjo.
    Fajn, ker si odkrila skrivnost vode :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako si me nagovorila z današnjo objavo. Kot bi brala svoje misli. HVala ti za to. In te škatlice. Čudovite so in v njih je veliko ustvarjalne ljubezni in strahovi so se preoblikovali v krasne majcene stvaritve. Res lepo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uau, same krasne škatlice,polne lepih detajlov! In čudovit zapis...

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasne škatlice in vsaka nosi delček tebe, tvoje ljubezni do ustvarjanja.

    OdgovoriIzbriši
  6. Spet nekaj novega. Škatlice presenečenja so zame novost, so mi še bolj všeč od voščilnic. Najbolj mi je všeč ideja, da lahko v škatlico spraviš čisto majhno darilce.
    Sicer pa - lepo narejeno, kot vedno.

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj tvoje prekrasne škatlice sem občudovala že na tvojem FB profilu....res so čarobne.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čarobno lepe škatlice, skrbno načrtovane in izdelane. Čudovite so od prve do zadnje. Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Vau! Tvoje ustvarjanje ne pozna meja. Čarobne škatlice si ustvarila. Vidim, da si našla še eno ljubezen. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovit zapis, ki da misliti in pa prečudovite škatlice presenečenja. Obdarovanci so gotovo navdušeni nad njimi. Res mojstrovina!
    lp

    OdgovoriIzbriši
  11. No končno, sem te pa že malo pogrešala, čeprav vem, da imaš na svojem gruntu res veliko dela. Ampak te škatlice so pa res WAW z veliki črkami. Papirčkanje res nima meja in me veseli, da jih rušiš tudi ti pred seboj.

    OdgovoriIzbriši
  12. Oh, joj, zdaj pa vem zakaj si tako malo na blogu..... ker si ves čas med škatlicami presenečenja :) Postala si prava mojstrica "škatlanja". Niti slučajno si ne znam predstavljati, kako vse te drobnarije spraviš noter. Že pri Anji se vedno sprašujem, zdaj pa še ti.....:):)
    Čudovite so vse po vrsti in prav zanimivo je, kako so vse osebno naravnane na obdarovanca in priložnost ob kateri so podarjene.

    OdgovoriIzbriši
  13. Z veseljem sem prebrala tvoj čudovit zapis in občudovala vsako škatlico. Res so prave čarobne škatlice presenečenja in vidi se da si jih delala s posebno ustvarjalno strastjo.

    OdgovoriIzbriši
  14. Dih jemajoče škatlice
    čutiti je ljubezen v njih
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  15. Lepo si napisala.
    Škatlice pa so res krasne. Vsaka ima svojo zgodbo... joj, si predstavljaš pravljične škatlice... vsaka škatla bi imela svojo pravljico noter... OK, malo me je odneslo, ampak te tvoje škatlice so polne navdiha...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo, ampak Anja, a si rees predstavljaš!! To bi bilo svetovno. Majhna, majhna pravljica, tako, v sceni na sredini in naokrog, po stranicah, z liski, ki bi se lepo odprli in tvojimi ilustracijami oooo, ...a bi midve en tak projekt speljale enkrat :))))

      Izbriši
  16. čaroben zapis ... in te škatlice, čista magija ...

    OdgovoriIzbriši
  17. Čudovite so in ja res so pravljične in nekaj posebnega. Ker v njih damo res veliko sebe...

    OdgovoriIzbriši
  18. čudovite so.....jaz imam že nekaj časa pripravljen "kroj" ampak do izdelave pa še nisem prišla ;)

    OdgovoriIzbriši
  19. Mateja, lepo te je spet brati, hvala za ta zapis. Postala si že prava umetnica škatlic, tvoj napredek je velik in vem, da bo še večji. Uživaj v tem kar delaš. Topel pozdrav k zebi. Z.

    OdgovoriIzbriši
  20. Joj, prav vse so čudovite. Se opravičujem, ker sem v zaostanku s komentiranjem ampak pofirbcam pa vse. p.s. Smo te pogrešali na sobotnem srečanju. Upam, da se vidimo na naslednjem.

    OdgovoriIzbriši
  21. Waw, kako pa je to lepooo!!! Vsaka ima svojo zgodbo.

    OdgovoriIzbriši
  22. Čudovito, čudovito in še enkrat čudovito. TOP škatlice.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)