ponedeljek, 12. februar 2018

Zapečena polenta s fižolom

Tole preprosto kosilce, nasitno in bogato z beljakovinami nas razveseli tudi z okusom. Mi smo ljubitelji polente in fižola, Najmlajši, ki ji ta kombinacija ne ustreza, pa dam posebej polento z malo skute in kisle smetane, ter zapečem v pečici.

Za taprave fižolarje pa je tole odlično kosilo ob katerem postrežem veliko skledo motovilca :)


ZAPEČENA POLENTA S FIŽOLOM

je skuhana iz ekološke polente in domačega fižola. Skuhala sem polento in fižol, nato pa fižol vmešala v sočno omako iz:
- 4 velikih čebul dušenih na kokosovi maščobi
- 2 rdečih eko paprik iz Hoferja
- velike glave nasekljanega česna
- steklenice bio pasiranega paradižnika iz steklenice
Nadevala nekako kot strešnike v pekač in malo popekla v pečici. Vegansko in brez glutena.

Količine prilagodite sebi, pazite, da je dovolj sočno in dovolj bogato s fižolom.

Srečno, Keltika

5 komentarjev:

  1. So se mi pocedile sline, recept sprintan:)). Že dolgo nisem bila na tvojem blogu in vidim, da imaš preurejenega - lepo. Lep snežni pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  2. Zgleda okusno. Bo treba poskusiti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro zgleda to in glede na to, da sem velik ljubitelj polente, bi se takoj pridružila :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Za mene prosim enako porcijo, kot jo pripravljaš tvoji najmlajši. :-)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)