četrtek, 16. januar 2014

Solata iz rdečega zelja in pomaranč

Takih barv, da dvignejo razpoloženje, če megla prevzame vpliv na nas :) Poleg barv, je v tej solati dober tudi okus in vpliv na zdravje.

Včasih se mi zdi, da si vse preveč prizadevamo. Za karkoli pač. Za zdravje, za finance, za čas, za to, da animiramo in motiviramo otroke...


Teden se je komaj prevesil v drugo polovico, pa mi je dal že toliko novih izkušenj, toliko misli, ki se mi ponoči podijo pa glavi.
Vsa ta glasna in naporna prizadevanja so največkrat v želji, da bi nas drugi razumeli. Ker potem bi bilo vse toliko lažje. Če bi otroci razumeli, da je soba lepša, če je pospravljena, če bi politiki razumeli, da niso na pravi poti, če bi jezni razumeli, da morajo jezo primerno in konstruktivno izražati...:))


Potem pa se mi zazdi, da tole ne bo šlo. In nekoč prebrano danes razumem. Najvišje dobro se ne doseže s prizadevanjem, ampak razumevanjem.


Z lastnim razumevanjem. Dobro bo šele takrat, ko bom razumela. In, ko si ne bom prizadevala, da bi razumeli drugi. Kajti, za moje počutje pravzaprav ni pomembno, kaj mislijo, razumejo in ne razumejo drugi, pač pa, ali jaz razumem njih. In sebe :)


Razumeti, ne pomeni nujno odobravati. Ampak v tistem trenutku, ko nekaj razumem odpade velik kup nepotrebnih prizadevanj, jeze, žalosti, stroškov...

In solata iz rdečega zelja s pomarančami in malce granatnega jabolka je nekje tam. Namesto dragega prizadevanja za zdravje, je včasih preprosta in okusna solata prava izbira. Za večerjo, malico, tudi kosilo.
  • Pazimo le, da so količine rdečega zelja in pomaranč pol pol. Malce granatnega jabolka posujemo vmes za osvežilen kiselkast okus, dodamo par zrnc solnega cveta, prelijemo z nekaj medu in sokom stisnjene pomaranče.


S temi barvami, vitamini in okusi, bo takšna solatka prinesla same pluse. Brez prevelikega prizadevanja :)
Lp,Keltika

16 komentarjev:

  1. Se zelo najdem v tvojih besedah. To kombinacijo se pa nisem preizkusila in slisi se nadvse osvezilno. Krasne fotke.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična solata čudovitih barv! IN ja,..fotke,...brez besed, čudovite so.

    OdgovoriIzbriši
  3. Takšno solatko pa sem nekje že zasledila in mi se dopade .....tudi zaradi barv:).....ja ja razumeti...dobro si tole napisala:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne znam šta mi se više dopada,činija ili njen sadržaj.Ovo je stiglo u pravo vreme jer sam u fazi "oporavka" od preterivanja s kaloričnim poslasticama..:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Te razumem, res je ;) Zanimiv recept in čudovite slike.

    OdgovoriIzbriši
  6. mmmmm tole mora biti zelo zanimiva kombinacija in tudi barvno je privlačna. pa krasne fotke! lp

    OdgovoriIzbriši
  7. Srednjo fotografijo rdečega zelja, pomaranče in granatnega jabolka v beli solatni skledi z drobnimi modrimi rožicami bi dala na Design Seeds, da bi barvno paleto vedno pomnila in si jo narisala... Čudovito. Vse troje bom nakupila in si pripravila. Že zaradi barv :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Tvoje razmišljanje mi je zelo blizu. Prav imaš, ni potrebno odobravati, pač pa razumeti, sprejeti :-)
    Pri nas je trenutno "v modi" rdeči radič iz lastnega vrta. S krompirjem in jajčko. Mmmm :-) Tvoja solatka pa je tako lepo pofotkana, da bi kar segla v ekran in ti je malo izmaknila :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Preprosto in enostavno. Pa privlačno za oči in koristno za telo.
    Bodi lepo!

    OdgovoriIzbriši
  10. Tale solata je videti fantastično, verjetno je takšen tudi okus. Naredila jo bom danes, da se prepričam....:):)
    Fotke so a naravnost čudovite.

    OdgovoriIzbriši
  11. Čudovite besede,mamljiv recept!

    OdgovoriIzbriši
  12. Zelo zanimiva kombinacija, sploh pa vizualno.

    OdgovoriIzbriši
  13. Danes sem sprobala pri kosilu in kombinacija rdečega zelja ter pomaranče je resnično odlična. Hvala za idejo :)

    OdgovoriIzbriši
  14. uf, tole pa je divja kombinacija. sploh si ne predstavljam okusa. moram nujno sprobat. mimogrede - krasne šalčke imate!

    OdgovoriIzbriši
  15. Njami res zanimiva kombinacija in tako lepo obarvana.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)