nedelja, 31. marec 2013

Rahel hrenov namaz

Je že res, da pada dež in je hladno, pa se je vendarle splačalo, vzet rovnico in izkopati nekaj hrenove korenine. Hren, eden izmed najlepih grmičkov na naši kmetiji. Škoda, da njegovi zdravi listi šele poganjajo iz zemlje, saj bi vam  ga sicer  lahko pokazala v vsem cvetočem sijaju.

Ne le, da je hren v teh dneh dobrodošel zdravilec prehlada, tudi dober je! Za čiščenje dihal, sinusov, prebavil in kot harmonija okusov, v tem rahlem namazu.


Korenino, izkopano in naribano včeraj, smo čez noč dali v steklen kozarček in prelili z limoninim sokom. To je dober način, za hranjenje naribanega hrena tudi do kakšnega meseca, hkrati pa super zdravilo za vnete sinuse :)


Tokrat sem iz te hrenovo-limonine mešanive pripravila  HRENOV NAMAZ ( presni, veganski)

  • namesto smetane sem zmlela indijske oreške
  • dodala vodo
  • sol
  • in nariban limonin hren po okusu, za otroke manj, za odrasle več .)

 

Mali, obribani ostanki korenine, bodo šli nazaj v zemljo. S hrenom je namreč tako, da kamorkoli damo  majhen košček korenine, si bo opomogel in rasel naprej. Zakladnica življenske energije, s katero je tako, kot z vsem - da je le v pravi meri :)
Lp,Keltika

5 komentarjev:

  1. Super si se tole spomnila. Jaz svež hren vedno samo naribam in si ga ne shranjujem na zalogo. Verjetno si ga pa bom začel s to tvojo varianto.

    OdgovoriIzbriši
  2. U, hvala za idejo za shranjevanje naribanega hrena - mi ga vedno ribamo sproti in potem vsakič do konca pojemo, da se ne bi slučjano posušil.

    OdgovoriIzbriši
  3. Še en krasen recept :). Hvala! Tole bom sigurno probala pa še jabolka bom vmešala. Sem razmišljala, da bom v prihodnje naredila vegansko majonezo :).

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za recept in nasvet za shranjevanje. Sama imam hren tudi zelo rada in verjamem v njegove zdravilne sposobnosti.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hej Čarovnije, pri meni vas čaka nagrada. Pa ni prvoaprilska šala :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)