ponedeljek, 22. september 2014

Koruza, kostanj...

Saj sem vedela, da še ne bo konec poletja :) Ta vikend je bil kljub nasprotni vremenski napovedi poletno vroč. In poletno poln preprostih majhnih doživetij.
Razveselil nas je kostanj, ki je letos zgodaj posul gozd z ježicami.


Ni še prav sladek, ampak je prvi in zato takoo dober :)


Maladva se trudita z bodicami, Tamlajši jih prinese domov, počaka dan ali dva in potem odpira zelene pikajoče zakladke. Greh bi bil, če bi jih pojedli kar tako, mimogrede. Si zaslužijo svoj trenutek :)


V družbi ostalih jesenskih darov.


Poletno jesenski drobižki, so tako sladki


in tako hitro preidejo iz petka v nedeljo, iz sonca v dež, da jih komaj dohajam.



Ampak čas je bil ta vikend radodaren z nami. Obiski prijateljev, pogovori, resni in manj resni, delo in igra, so si tovariško podajali trenutke.


Letos so nam ptiči pustili nekaj koruze, suše ni bilo in voda ji je prizanesla.

zdravilni koruzni laski

Lahko smo pobrali dragocene koruzne laske, mogočno zdravilo za urološke težave. Laski, tako nežni in bleščeči, zrasli brez kakršnihkoli škropiv, so, na hitro posušeni, poparjeni z vročo vodo, v skodelici čaja na dan, resnično neprecenljivi.


Kot kurjenje ognja,


druženje s prijatelji


in sladka pečena koruza.


Nič ne de, da mi je življenje že večkrat pokazalo, kako hitro se smeh lahko spremeni v jok, vedno znova me preseneti in vedno znova čutim.
In, ko se je sončni vikend, pod večer končal z nekaj šivi na roki pogumnega fantiča, sem se spraševala zakaj.
Morda zato, da vidimo, kako pogumni so lahko otroci in, da imajo prijatelje, ki jim ni vseeno.


In, čeprav nam v tistem hipu ni mogoče doumeti, kaj je lahko dobrega v težkih trenutkih,  tenkočutno opazovanje minevanja vendarle prinese odgovore.
Če smo jih le voljni sprejeti.

Kot se iz starega, grdega, zarjavelega 'vešpiskra' ( lonca za kuhanje/pranje perila) in pločevinaste banjice, ki je davno nazaj umila težke ure marsikaterega otroka in odraslega - da priklicati novo življenje.


Lp,Keltika

15 komentarjev:

  1. O, kako lepa je pri vas jesen! Čudovito novo življenje si vdihnila starim "vešpiskrom". Upam, da je s pogumnim fantičem in njegovimi šivi vse v redu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Počasi, a vztrajno prihaja jesen in z njo, kot praviš, sladki darovi. Lepe fotke in zapis....:):) Tisto, s koruznimi laski pa preverjeno drži; jaz dodam še nekaj sestavin po Ašičevem receptu. Letos jih imam že posušene in spravljene za zimo. Kljub temu, da imajo najboljši učinek le 3 mesece, se pri meni ravno tako obnesejo do naslednje sezone. Prihaja lepše vreme, uživajte ga!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravljicna je pri vas jesen, tako v fotografiji kot besedi. In obozujem kostanje, komaj cakam da tudi sama probam letosnje prve. Tudi jaz upam, da je s pogumnim fanticem vse dobro.

    OdgovoriIzbriši
  4. Keltika, naj bo jesen sončna in vaša! Lepo! Kot vedno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pravljica, lepote narave, prijatelji... to je to kar potrebuje človek...

    OdgovoriIzbriši
  6. Na katerem pravljičnem koncu Slovenije pa ti živiš, da imaš tako lepo jesen????..pa kostanj je že..ooooo......do sem ga voham. Otroci so zelo odporni in pogumni, samo starši se prehitro prestrašimo....važno je, da se je vse dobro končalo. čao

    OdgovoriIzbriši
  7. Narava polna dobrot,besede ki nahranijo naše duše,krasne fotografije:)Čarobno!

    OdgovoriIzbriši
  8. Dobrodošla jesen....a imate še kaj koruze
    tako sem si jo zaželela
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako je narava radodarna s svojimi plodovi kajne, kako je jesen lepa in sonce ravno prav greje in svetloba je tista mehka, topla čisto drugačna kot poleti. Če se le ozreš okoli vse to opaziš in ti vidiš vse to in še več.

    OdgovoriIzbriši
  10. Vedno, ko berem tvoje zapise, se mi zdi, da znaš čisto vsako dobrino prikazati v vsej svoji lepoti, pa naj je še tako preprosta ali vsakdanja. Malemu pobiču želim čim hitrejše okrevanje. Lepo jesen vsem skupaj!

    OdgovoriIzbriši
  11. Prelepa objava o jeseni in kaj vse nam ponuja in daruje.
    Všeč so mi jesenski nasadi v starih piskrih ;)))
    Uzivajte v jeseni, Jana

    OdgovoriIzbriši
  12. koruza pa res diši kr preko ekrana hihih

    OdgovoriIzbriši
  13. Kako čutno in z ljubeznijo znaš ujeti trenutke vsakdana v res izjemno lepe fotografije, z zapisi ob njih pa jim še dodaš vrednost. Tvoje objave vedno nahranijo, zelo rada pokukam k tebi, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Pri tebi letni čas ni važen, saj ga znaš vedno lepo opisati in prikazati.
    Mi je ta pa zanimiva ta s koruznimi laski. Tega res še nisem slišal, zato sedaj vem, da jih ne bom več stran metal, ko bom lupil koruzo.

    OdgovoriIzbriši
  15. O kako sem se razveselila, ko sem vas odkrila, vi čudovita oseba,vaše lepe besede božajo dušo. Želim vam lepo jesen.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)