ponedeljek, 19. januar 2015

Princeske in vitezi

Za nami je zanimiv vikend. Tako na gosto posejan z dogajanjem, kot bi se čas upočasnil. Nikamor se ni mudilo. Največ časa smo se kar igrali :)
Ste že slišali za LARP? Kratica izhaja iz angleščine in pomeni življensko igranje fantazijskih vlog. Na srečanjih Larpa lahko vidite odrasle ljudi, ki oblečeni v vilince, grdine, škrate, viteze in princese...pohajkujejo naokrog, se bojujejo s penastimi meči in sulicami in so nasploh precej drugačni.


V Sloveniji naj bi vloge izvirale predvsem iz naše mitologije, v komunikaciji se ne sme uporabljati angleških besed in tujk ali sodobne tehnologije...
Otroci seveda zadeve izpeljejo po svoje in jih prilagodijo sebi.
Gre za igro. Spoštljivo, domišljisko, zabavno. In Tamlajši ima sošolca, ki mu je to všeč. Kateremu fantu, pa ne bi bilo! Meči, kostumi, domišljija.  Tako so se fantje dobili pri nas, izdelovali penaste meče, kartonaste ščite...



in niti dež jih ni zmotil.



Princeske in vile pa se tokrat nismo bojevale. Malo smo razmišljale o vilinskih kostumih in frizurah


in ustvarjale.
Slikanje na steklo je super in DohVinci pištolica s plastelinasto maso je  trenutno hit. Čisto vse si lahko okrasiš z malimi pisanimi vzorčki.


Najmlajša ustvarja

V tem duhu sta nastali tudi voščilnici. Princeskasto bleščeče.
Najmlajša je naredila Tildo,

Najmlajša ustvarja


Meni pa je Zvonka poslala odtis punčke Heidi, ki mi je strašno všeč. To so moji prvi pobarvani odtisi in imam občutek, da tole ne bo moje najljubše opravilo :)) Nikakor ni izgledalo tako, kot bi želela :) Pri nas je kar nekaj ustvarjalk, katerih spretnost čarovnij čopiča iskreno občudujem. Kapo dol, to pa je umetnost drage moje!
Sicer pa sva se z Najmlajšo igrali predvsem s Tininimi šabloncami in štampiljkami. Tako sva ozadje naredili z majhno mašnico iz seta Topel dom, sneg s strukturno pasto, bleščicami in Tinino šablono, tudi mašnica in misel je iz Najlepšega para.
Zato obe prijavljam v:
* januarsko galerijo Najlepšega para
ter na
* Scrapping4fun Challenge #33 - Happy Birthday



In kamorkoli vas zanese življenje, ne pozabite, največ koristi zase in za druge naredimo, ko smo dobre volje, ko se igramo. Naj nas teden ne zategne preveč v spone vsakdanje rutine.
Srečno :)
Lp,Keltika

25 komentarjev:

  1. Prav čutiti je, kako ste uživali v vikendu. Zanimivo ste se selili v preteklost in spoznavali del tedanjega življenja. In prav lušno ste tudi ustvarjali. Ja, barvanje odtisov res ni lahka stvar. Se ti pa na tem mestu tudi zahvaljujem za krasno voščilnico, sem komaj v petek uspela it po njo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno.
    Jaz bom imela letos viteza za pusta ... nameravala sem narediti oklep iz jezičkov s pločevink, a jih nisem zbrala dovolj ... bomo videli, kaj bo nastalo. Lp, Maja

    OdgovoriIzbriši
  3. Res ste pravi uživači, ki si znate popestriti vikende z različnimi aktivnostmi.
    Hodo dobra ideja za LARP. Zanj sem že slišal, vendar ne v naših koncih.

    OdgovoriIzbriši
  4. Barvanje odtisov je tudi zame nočna mora :-) no predvsem takrat, ko občudujem umetnine drugih ustvarjalk... Prekrasen vikend je za vami...

    OdgovoriIzbriši
  5. Ponovno navdušena nad fotografijami, tako dobro ujeti trenutki, da se človek kar prestavi nanje. Res dobro ujeto, tako so zgovorne, da kar čutiš kako dobro vzdušje ste si ustvarili.
    Čestitki sta mi pa tako zelo prikupni... res luštni. Te pa zelo močno čutim v tej zagati z barvanjem. Točno vem kako se počutiš, ampak verjamem... če mojster dela vajo... verjamem, da bova enkrat tudi midve zadovoljni s končnim barvanim odtiskom. :)
    Samo mojster mora delati vajo. ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Imeli ste krasni vikend, verjamem, da so bili otroci navdušeni. Tudi vaše papirčkasto ustvarjanje ni bilo od muh in kar se tiče barvanja, veš sploh ni slabo. Jaz sem s tabo, enkrat se bomo že naučile (saj imamo dobre učiteljice, bomo pri njih malo kopirale:)) Lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prav navdušena sem nad tvojimi zapisi.Vidim,da ste prav uživali ta vikend.Hvala,da si to delila tudi z nami.Človek se ob branju nauči marsikaj novega.
    LP,Urška

    OdgovoriIzbriši
  8. Bom začela kar pri barvanju. Meni se zdi tvoja pupika vrhunsko pobarvana. Je pa barvanje motivov tudi zame mala nočna mora. Niti pod razno ne izpade tako, kot si zamislim. :-) Voščilnica je zelo lepo sestavljena. Krasna kombinacija barv. :-) Tvoja Tamlajša je očitno podedovala talent po mami. Všeč mi je njena voščilnica. Vilinska frizura pa še bolj. :-)) Lepo je videti fante pri igri v naravi. :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Super ste si razdelili "delo" in tako mimo grede - slike so fantastične. Tamlajša je res podedovala talent - voščilnice so zelo lepe :)

    OdgovoriIzbriši
  10. ojoj kolk ste uzivali prov zares:))) ni kej vitezi hrabri:) priceske pravljicne:))
    viscilnice noro lepe:)) pa sej vsi skupaj ste prava idila za nas ko vas takole obcudujemo:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Lovely card and great colouring!Thanks for joining us at Scrapping4Fun Challenges. Hope to see you again soon!! HUGS!
    Ann DT

    OdgovoriIzbriši
  12. Res zanimivo - nisem vedela, da obstaja skupina, kjer se igrajo tovrstne vloge. Zgleda, da je to igra za vse generacije in čase. V otroških letih smo se tudi igrali nekaj podobnega. Očetje so nam naredili meče, ščite ... Enako je sedaj pri nečakih in nečakinjah. Slednje so seveda raje princeske. Tako kot pri vas :)
    Pridni ste tudi pri ustvarjanju. Tista pištolca mi je nadvse zanimiva.

    OdgovoriIzbriši
  13. O, lepo ste se zabavali. Kateri otrok ne bi užival v tem.

    OdgovoriIzbriši
  14. Lepo ste izkoristili vikend. Všeč mi je, da otroke pripraviš do takega igranja. Zaradi barvanja se pa nikar ne sekiraj...važno je, da uživaš. Sama sem od nekdaj na veliko barvala in risala, pa še zdaj ne znam nič narisat in tudi barvanje ni to tisto, kar bi si želela za eno voščilnico. Pa nič zato...meni je še vedno v velik užitek, ravno tako, kot mi je v užitek gledati prave mojstrice barvanja...Saj veš kako vedno pravim...hej, tudi taki moramo živeti. Lepo si ustvarjala, še lepše je pa to, da so otroci sodelovali. Dobre gene imajo. čao

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako lepo in zanimivo ste preživeli vikend. Lepo je kaj takega prebrati. Obe z Najmlajšo pa sta izdelali zelo lepi voščilnici. Barvanje..saj ti je šlo kar dobro... ja, nikoli nismo zadovoljne, pa naj bo kakorkoli...pa ta odtisek sploh ni tako zelo lahek za barvanje....ampak je res, vaja, vaja in le vaja dela mojstra, če mojster...Lp

    OdgovoriIzbriši
  16. Kako ustvarjalno, zabavno in lepo ste preživeli vikend. Pištolca me je tako pritegnila, da moram malo pogledati po trgovinah :). Obe voščilnici sta zelo lepo sestavljeni. Pri barvanju pa je žal potrebno veliko kilometrine. Lp

    OdgovoriIzbriši
  17. Thank you for your entrie at S4F Challenges. So sweet cards.
    Hugs Sandra DT

    OdgovoriIzbriši
  18. I love the family fun weekend you had, and the cards you all created and shared are so cute! Here's to more family fun times, and creating too of course :) Nice job on everything!

    OdgovoriIzbriši
  19. Kako lepo in ustvarjalno !
    Lp, Larisa

    OdgovoriIzbriši
  20. Lovely creations, cute images. Love your pictures.
    Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
    Rachelle DT
    http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  21. Ooo, kako zelo lepa objava. Če začnem pri koncu s čudovito mislijo :-)...hvala zanjo! Pa tako čudovite, vesele izdelke ste pripravili....

    OdgovoriIzbriši
  22. Ooo, kako zelo lepa objava. Če začnem pri koncu s čudovito mislijo :-)...hvala zanjo! Pa tako čudovite, vesele izdelke ste pripravili....

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)