ponedeljek, 29. april 2013

Skozi gozd

Radi se pohvalimo, da na našem malem koščku  Zemlje, rasejo preštevilne zdravilne zeli in živijo vsemogoče živali.  Narava je polna čudežev in barv, kot mavrica. Če si vzamemo trenutek, nas nagradi z vso brezmejno lepoto.

Pri nas stanujeta dve ali tri družine kuščarjev Zelencev. Namerno jim puščamo gosto robidovje, ki jim daje zavetje pred plenilci. Radi se sprehodijo v našo bližino, kadar smo mirni in se delamo, da jih ne vidimo. So redke živali, ki sodijo med ranljive vrste. Je pa tako, da so se nas živali, ki sobivajo z nami, kar navadile, saj jih spoštujemo in ne vznemirjamo. Danes smo se srečali, na poti do gozda.

kuščar Zelenec

Naleteli smo na mamuta. Ali pa korenino, kakor kdo vidi :)


Čemaž, ki ga zelo radi jemo, je zacvetel. Zdaj ga lahko brez skrbi nabiramo, saj so njegovi cvetovi povsem drugačni od šmarnic, jesenski podlesek pa zacveti šele jeseni.

Čemažev cvet

Nabrali smo brezovo lubje, ki je ležalo po tleh. Jutri bomo podkurili kres z njim. To naj bi bil nepogrešljiv pripomoček pri preživetju v naravi, saj vedno zagori, tudi če je mokro. Jutri preizkusimo, pa sporočim :)


Pri Rajskih slapovih smo se naužili  neokrnjenosti gozda, preplezali nekaj skal in poslušali vodo.


Bodite lepo,
Lp;Keltika

6 komentarjev:

  1. Čudovite fotografije, čudovit sprehod do vaših Rajskih slapov.

    OdgovoriIzbriši
  2. Takega zelenca pa srečam tudi jaz, čeprav je redkost ga tako ujeti in fotografirati. Krasna narava vas obdaja.
    Imejte se lepo
    Tamara

    OdgovoriIzbriši
  3. Če lahko zaupaš, me zanima kje se nahaja tale tvoj raj?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja tudi jaz bi rada vedela za tale skriti kotiček-raj....:)vse okoli vas je lepo:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Malce še ostanemo skriti. Saj nismo tako zelo skrivnostni, ampak ni še pravi čas. Je pa res lepo in obiskovalci imajo vsi isto besedo za ta košček zemlje - ne moreš verjet, kot v raju. Hvala :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)