četrtek, 28. januar 2016

Ena kratka zgodbica

Si predstavljate, da ste 24 ur v službi, oddelate vmes seveda tudi nočno dežurstvo, pridete zvečer domov in se po prvih objemčkih lotite pospravljanja. Seveda vidite, da vas čaka paketek, ampak si ga pustite za kasneje, ko poštimate, kar je poštimat treba. Zaloge dobre volje počasi izginjajo... In potem s sesalcem nekako uspete zatakniti svoj edini prstan, ki ga nosite poleg poročnega, da vas lepo oprasne, se ukrivi in prelomi.


No, takole se mi je zgodilo :) Kapnilo je čez rob in ojej...Potem sem pa vzela v roke paketek. Od Mojce je bil :) Pravo presenečenje zna tale Mojca pripravit, ne vem kje ona izvoha vse naše praznike :))
Skratka, v paketku se je skrivala čudovito narejena škatlica, krasen tagec in......


 ja ne morš verjet, nov prstaan! S pripadajočimi uhančki :) Vam povem, temu se reče, da se kakšna stvar zgodi točno ob pravem času na pravem mestu.


Hvala drage dečve, ki mi lepšate dneve, meni še vedno na zidku visijo novoletne voščilnice, zdaj pa prihajajo nove in z njimi darilca :)


V pozdrav vam pošiljam veselega škratka izpod rok Najmlajše,


In vam povem, presenečenja so zakon! Takšnale prijetna.
Je ni sladice, ki bi se kosala z njimi, pa če je še tako sladka :))


Moja zaljubljena prosena čežana
  •   300g prosa skuhamo v1,5 litra slane vode
  • 1,5 kg jabolk olupimo in narežemo na lističe
  • v posodo damo maščobo po želji - jaz dam okusno kokosovo, da ima sladica rahel kokosov pridih nekje iz ozadja
  • na maščobo stresemo narezana jabolka, pokrijemo in dušimo kake pol ure, da se zmehča in jih lahko razmešamo v čežano, dodamo vanilin sladkor in cimet, če pa imate kisla jabolka, boste nabrž morali sladkati
  • proso speremo pod hladno vodo in zmešamo s čežano, mora biti sočno in precej jabolčno
  • v kozarček damo eno plast borovnic, nato nadevamo toplo proseno čežano 
  • po vrhu posujemo z borovnicami, gozdnimi jagodami (ali malinami, ali kar pač najdemo v skrinji oz. trgovini), nasekljanimi orehi in kokosovo moko


Pa naj še kdo reče, da nam gre hudo, dokler imamo drug drugega :)
Srečno,
lp,Keltika

19 komentarjev:

  1. Ta je pa dobra....me pa veseli, da se je tvoja slaba stvar v hipu spremenila v dobro. Sem pač čutila na vodi, da boš tole v prihodnosti še krvavo potrebovala:-)).
    Tole mora biti pa zanimiva sladica...še nikoli naredila česa podobnega in če sem poštena, tudi kaša pri nas ni na jedilniku, pa je prav škoda....bo treba to v prihodnosti malo spremenit.
    Tvoji veseli škratici pa maham nazaj.čao

    OdgovoriIzbriši
  2. Vse ima svoj namen, razlog, svojo pot,...
    Mojca je pa res ženska in pol.
    Vse najboljše ob tvojem prazniku,
    vse dobro
    Tamara

    OdgovoriIzbriši
  3. Vedno se vse zgodi z nekim namenom. Vse je nekje zapisano. Ampak ne moremo vedeti v naprej, lahko beremo samo za nazaj. Uživaj, jutri bo spet en sončen dan.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vse najboljše! Naša Mojca je res pravi čudež, ki točno ve kaj in kdaj rabimo :). Čudovit nakit si prejela in verjamem, da ga boš s ponosom nosila. Recept pa je videti precej zanimiv, priznam da prosene kaše res ne poznam.

    OdgovoriIzbriši
  5. draga moja tko kt pravijo vsak stvar je za neki prav:)))
    samo ce znamo to orebrat v zivljenju:)))
    tko je tudi pri tebi:))) vse dobro in lepo ti zelim in se veliko takih dni ki si jih zapomnis in das v zbirko:)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Prosena kaša je zakon, posebno v "bujti repi". :-)) Tudi naša Mojca je zakon. :-)) Za jutri in za vse dni ti želim samo najboljše in najlepše! Hvala za škratka. Super je. ! :-))

    OdgovoriIzbriši
  7. Vse vse najboljše! Mojca je res prava CIA na področju odkrivanja naših praznikov in tako lepo nas zna presenetiti. Ampak res zanimivo kaj se ti je zgodilo prav tokrat s prstanom. :) Očitno je bil res čas za menjavo :) Všečna sladica in lep pozdrav vašemu škratu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vse najboljše in najlepše ti želim :-))
    Lepa pozornost od Mojce; zna presenetit.

    OdgovoriIzbriši
  9. Iiii, kako lepo!!!! Človek kar dobi krila... In po takšnem zajtrku, malici, posladku... slastno. Jabolka in prosena kaša... popolna kombinacija.
    Lep in nadvse vaš vikend!

    OdgovoriIzbriši
  10. No evo, vsaka stvar ima svoj namen. Mojca pa...ona je res ena zlata duša. Tvoja najmlajša je ustvarjalna po tebi, sladica se pa dobro bere, njami. Vse najboljše še od tu, lepo praznuj. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. o ja, mojca je pravi obveščevalec ... krasno darilo ti je pripravila in vidiš, da se včasih prav vse poklopi ... pa ta škratinja je tako posrečena, recept pa definitivno za sprobat!

    OdgovoriIzbriši
  12. kaj takega se dogaja samo dobrim ljudem. Vse najboljše Keltika!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Draga Keltika, vse najboljše ti želim:) in hvala, ker nam pripravljaš objave, ki so lepe, slastne in božajoče za dušo. Mojca je pa očitno telepatsko vse uredila:), lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  14. Vse najboljše in hvala za recept. Doma imam veliko kaše, pa premalo receptov kaj bi z njo. Tako pride tak recept še kako prav.
    Mojca je res pozorna in čudovito darilo si prejela, ravno ob pravem času. ;) Pa naj se še tako čudimo, vse se zgodi z namenom (samo velikokrat ga ne vidimo ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Oh.. Kako lepo presenecenje po napornem dnevu!
    Tale kasa pa se bere zeli slastno, mnjam mnjam!

    OdgovoriIzbriši
  16. Ja res, kam bi prišli brez presenečenj... hvala za recept in tvoje božanske objave :-)

    OdgovoriIzbriši
  17. What a wonderful creative and even delicious post, Keltika!! I saw on Sonja's blog that you had a birthday recently, so happy belated birthday!! Hugs, Darnell

    OdgovoriIzbriši
  18. Čudovito darilo ob pravem času :) sladica zgleda zelo slastna.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar. Kot bi posijal sonček :)