Ko sem prvič poskusila rožičevo pecivo, se mi je zdelo, da je to najboljše pecivo na svetu. Recept v originalu vsebuje jajca, jaz pa sem ga rahlo spremenila in spekla obe varianti.Čisto iskreno, ne da se odločiti, katera različica je okusnejša.
Originalni recept za rožičevo pecivo:
- 3 velika ali 4 manjša cela jajca
- 1 lonček sladkorja
- 1 lonček olja
- 1 lonček rožičeve moke
- 1 lonček pirine moke
- 1 pecilni iz vinskega kamna
- 1 vanilin
- 3 - 4 jabolka( naribana)
Preliješ s čokolado.
Moj recept je brez glutena in veganski, ter neznansko njami.
Rožičevo pecivo brez glutena in živalskih beljakovin:
- pol lončka riževe moke
- pol lončka ajdove moke
- pol lončka olja
- pol lončka riževega mleka, ki je sladko, zato nisem dala celega lončka sladkorja ampak
- malce več kot pol lončka surovega trsnega sladkorja
- 1 lonček rožičeve moke
- 3 velika jabolka (naribana)
- 1 pecilni iz vinskega kamna
- 1 vanilin
Sladek in enostaven začetek šolskega leta.
Pa še to, če ne marate rožičev in vam nihče ne bo povedal, da je v pecivu rožičeva moka, ne boste nikoli ugotovili, zakaj je to pecivo tako dobro in ima tako polno dober okus :))
In, če imamo še tako različne stile življenja in prehranjevanja, šele v dobri družbi jed dobi tisti pravi okus :)
Srečno :)
Lp, Keltika
Zelo slastno izgleda in zdaj si mi naredila skomine. Rada imam sladko in rada imam rožiče. Podobnega sem nekoč že pekla. Ja, brez družbe še hrana ne tekne tako kot bi morala. Srečno vsem vam.
OdgovoriIzbrišija, tole pa preverjeno vem, kako zelo je dobro. moram sprobati pa še vegansko verzijo.
OdgovoriIzbriširecept iz zelo starega Cicibana. Tistega v a5 formatu. In slikce so bile zraven. Super je. Hvala, da si me spomnila nanj.
OdgovoriIzbrišiRožičevega peciva že celo večnost nisem pripravljala. Hvala, da si me spomnila nanj. :-)) Res je zelo dobro. Zadnja fotka je čudovita! V dobri družbi je vse boljše. :-))
OdgovoriIzbrišiTole pecivo je velikokrat na naši mizi...rožičeva moka je res super dobra, pecivo pa zaradi naribanih jabolk žuftno še par dni. Delam ga po klasičnem receptu. Hvala še za drugega...čao
OdgovoriIzbrišievo se pridružujem zgornjim komentarjem..ko ne vem kaj bi spekla na hitro, pride na vrsto rožičevo pecivo. Prav vsem je všeč, včasih s čokolado na vrhu, včasih namazano s kakšno domačo, nepretrdo marmelado :-) Poskusim tudi drugo variianto kdaj :-)
OdgovoriIzbrišiJoj.....tvoje fotografije mi delajo skomine. Bom poskusila saj imam rožiče zelo rada.
OdgovoriIzbrišiTakoj sem morala preizkusiti recept. Uspel več kot odlično.
OdgovoriIzbrišiLP Suzana
Mmmm, dan kot nalašč za kaj tako slastnega kot se bere tole. In rožičeva moka...Jaz jo dodajam skoraj vsaki domači čokoladi:). Obožujem to naravno sladkost:)
OdgovoriIzbrišiPrijetno in nadse vedro šolsko leto tudi vam!
Obožujem rožiče,recept je odličen!Zadnja fotografija je čudovita:)
OdgovoriIzbrišiMmmm, tudi jaz obožujem rožičevo pecivo.
OdgovoriIzbrišiČudovite fotke.
Že na fotkah izgleda sočno in vabljivo. Nekaj zame in moji dve ;)
OdgovoriIzbrišipozdravljeni.
OdgovoriIzbriširecept je bil napisan kar nekaj let nazaj. ampak vseeno ..
zanima me kaksno kozicevo moko uporabljate. v prodajalnah sem namrec zasledila dve vrsti : grobo mleto in fino mleto, ki je kot prah in po izgledu spominja na kakav.
pa se me zanima kaksni loncki so misljeni v receptu. 2 dcl ??
hvala in lep pozdrav.
jana
zanima me katero rozicevo moko uporabljate v receptu : tisti grobo mleto ali tisto v prahu ??
OdgovoriIzbrišihvala ��♥️
Odličen recept - sam sem ga delal z grobo mleto rožičevo moko, in je prišlo super. Moram reči, da sem bil nad rezultatom navdušen.
OdgovoriIzbriši