Tokrat sem kokosovo kašo reciklirala v te njami njami, zdrave rogljičke, brez alergenov - jajc, mleka, glutena.
Recept:
- 200g kokosove kaše
- 100g riževe moke
- 100g Farina večnamenske BG moje
- 1/2 žličke sode
- 180g sladkorja
- 1 vanilin
- 1/2 pecilnega iz vinskega kamna
- 190g bio Alsan margarine
Z mešalnikom zgnetemo sestavine v mehko maso iz katere s pomočjo BG moke oblikujemo rogljičke in jih polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici, na 180°C, 25 minut.
In, ko tako sladko diši iz pečice, sem vesela, da je zunaj sneg.
Da je narava mehko položila svojo dlan na Zemljo.
Na odprte njive, kot na rane,
na sledove žalostnih noči, ki so nam vzele Pepija in Zalo
na umazana tla in gola drevesa,
ki jih je skrila pred mrazom in trdimi stopinjami.
Da se zaduši v snegu tako jok, kot smeh,
da so glasovi tišji in skrivnostni
in vztrajno šepetajo skozi majhne trenutke...
Zdaj smo tu, sladko dišijo kokosovi rogljički, mehke šapice drsijo okrog nas,
Smeh je dragoceno darilo, ki ožarja daleč naokrog,
In življenje ni nepošteno ali pošteno,
življenje samo JE,
dano zato, da ga užijemo, da darujemo, varujemo in spoštujemo.
Da imamo radi točno v tem trenutku,
Turna smuka, namesto dragih smučišč |
v tem prostoru,
Po okoliških hribih in gozdovih |
to, kar imamo.
Nobene gužve, mir |
Da izjočemo, kar mora ven
in pomahamo temu, kar prihaja :)
Vse, razen hribčka je Najlepi par :) |
Bodite najlepše :)
Srečno, Keltika